maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kotka

Vietimme tänään kivan päivän naapurikaupungissamme Kotkassa. Oli ihana, lämmin kesäpäivä, joten oli mukavaa ulkoilla meren rannalla. Kävimme kauniissa Katariinan puistossa kiertelemässä, leikkimässä ja ihastelemassa pieniä majakoita ja merta. 
Helmistä oli hauska kulkea ja katsella ympärilleen ja voi miten onnelliseksi Helmi tuli nähdessään mäenpäällä Muumitalon. Siellä oli ihana muumiaiheinen leikkipuisto, tietenkin muumitalo-liukumäki oli Helmin suosikki. Leikimme muumipuistossa jonkun aikaa, kuljimme labyrintissa ja kävimme myös näköalatornissa ihastelemassa maisemia. 
Tutkimme ja katselimme kauniita pienoismalleja majakoista. Helmikin totesi "uu torni" ja siltähän monet majakat näyttävätkin. Helmin mielestä oli myös hauska kiipeillä isojen kivien päällä ja tutkia maassa olevia pieniä kiviä. Jatkoimme matkaa ja menimme lähemmäs merta! Oi miten kaunis tuollainen merimaisema mielestän on. 
Aurinko paistoi ja vesi kimmelsi kauniisti. Kävimme katsomassa vanhaa tykkiä ja suurta ankkuria. Pekka oli tosi hurja ja kiipesi kiviä pitkin kauemmas rannasta. Helmikin oli rohkea ja kiipesi ison kiven päälle. Kivet ovat nyt joku hittijuttu ja ne kiinnostavat Helmiä erityisen paljon,hih.Jatkoimme matkaamme kohti toista leikkipaikkaa. Ennen sitä vastaamme osui tasapainopuomi. ja innostuimme kulkemaan sitä pitkin. Helmillä on hyvä tasapaino ja tämä oli hänelle erittäin mieluista puuhaa. Yhdessä isin kanssa hän selvitti puomin hienosti! Leikkipaikalle päästyämme Helmi kiinnostuneena katseli kun isommat lapset kiipeilivät kiipeilytelineissä. Helmi meni isin kanssa pyörimään ja hyppi hienosti trampoliinilla.


Kävimme keskustassa syömässä ja hakemassa Pekan työvuorot, sen jälkeen suuntasimme kohti Maretariumia, joka on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Ajattelimme, että kalat kiinnostaisivat Helmiä ja meillä olisi jotain kivaa arjesta poikkeavaa tekemistä. Menimme ihastelemaan suomalaisia kaloja, saimme katsella niitä rauhassa, sillä tänään siellä ei meidän lisäksemme muita näkynyt. Oli kyllä kivaa, että saimme katsella ja kuvailla kaloja rauhassa, hih. Yllätyin siitä miten paljon suomalaiset kalat itseänikin kiinnostivat ja oli hauska huomata miten monenlaisia kaloja järvissämme ja itämeressä uiskentelee. Ostimme Helmille pienen kalapehmolelun muistoksi kivasta Kotkan reissustamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡