keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Muumimaailma

Viime vuonna teimme kesälomareissun Tallinnaan. Tänä kesänä matkasimme Suomen Turkuun ja Naantalin Muumimaailmaan. En ole aivan varma että kumpi meistä odotti tätä reissua enemmän, äiti vai taapero? Olen käynyt Muumimaailmassa ensimmäisen kerran 90-luvulla ja edellisen kerran vuonna 2007. Odotin innoissani tätä reissua. Olen ollut muumifani lapsesta asti, joten olin ihan yhtä fiiliksissäni muumitalosta ja muumeista kuin Helmikin.


Helmi oli varmaan maailman onnellisin lapsi nähdessään muumitalon ja sitä pitikin heti päästä tutkimaan lähempää. Myös muumitalon vieressä oleva Muumipeikon rakentama talo kiinnosti kovasti ja siellä piti käydä ihan ensiksi.
Menimme muumitalon edustalle katsomaan muumihahmoja ja huomasin, että Helmiä hahmot kiinnostivat paljon, mutta samalla häntä vähän jännitti. Rohkaisin Helmiä ja menimme yhdessä tervehtimään muumeja. Helmi halasi Muumimammaa, Muumipappa piti Helmiä kädestä ja kutitti Helmiä. Menimme tervehtimään myös Muumipeikkoa, joka Helmiä kiinnosti kaikista eniten.

Menimme sisälle muumitaloon ja Helmi totesi sisään astuessaan "vau". Alimmassa kerroksessa oli Muumimamman keittiö ja ruokahuone. Pöytä oli katettu täyteen erilaisia herkkuja, joita Helmi menikin ihastelemaan. Siitä sitten suuntasimme rappusia ylös toiseen kerrokseen, jossa sijaitsi Niiskuneidin, Muumipeikon ja Pikku Myyn sängyt. Ikkunalaudalla oli shakki-peli, jota Helmi meni tutkimaan, myös pöydällä oleva puinen laiva kiinnosti ja Helmi ottikin pöydällä olevan vasaran käteen ja rupesi rakennushommiin. Tällä kertaa emme menneet ylemmäs vaan lähdimmekin alaspäin ja ulos tutkimaan mitä kaikkea hauskaa Muumimaailmassa on vielä näkemättä.
Kävimme tutkimassa muumilaivan ja Helmi leikki sen vieressä vesileikkejä. Seurasimme samalla käynnissä olevaa näytelmää. Siitä sitten lähdimme katsomaan Niiskun kotia ja tervehtimään Hosulia ja Sosulia, jotka hengailivat kahvipurkkinsa edessä. Leikimme vähän aikaa hiekkalaatikolla ja siitä jatkoimmekin matkaa Nuuskamuikkusen teltalle, jossa Muikkunen oli juuri kertomassa tarinaa mamelukkikalasta. Kävimme myös kaukoputken luona, katselimme Kultarantaan päin ja menimme hetkeksi köllöttelemään huilipuistoon.

Helmi pääsi halimaan Nipsun kanssa ja sitten suuntasimme rannalle. Näimme laiturin, uimahuoneen ja Drontti Edvardin. Menimme laiturille ja sieltä näkyi kaunis merimaisema. Jotenkin siinä seistessä tuli niin sellainen olo kuin olisimme oikeasti olleet Muumilaaksossa. Näimme myös joutsenia ja niiden ihania pieniä poikasia.


Tutkimme jättikurpitsan, paloaseman, poliisiaseman, Nipsun kodin, Hemulin kodin ja puutarhavajan. Sitten lähdimme tutkimaan satupolkua.


Satupolku oli mielenkiintoinen Ja siellä oli paljon nähtävää ja ihmeteltävää mm. jännittävä tunneli, Hattivattien luola, Mörön luola, ja kuningasrubiini. Satupolulla kohtasimme Tiuhdin ja Viuhdin sekä Noidan ja Aliisan. Seikkailimme myös yksinäisillä vuorilla.


Ensimmäinen päivä Muumimaailmassa oli todella kiva ja onnistunut. Aurinko paistoi, oli ihana lämmin kesäpäivä. Näimme kaikki kivat muumihahmot ja Helmi odotti jo innoissaan seuraavaa päivää, jolloin hän pääsee taas ihailemaan muumitaloa.Toinen päivä oli valitettavasti viileämpi ja sateinen,  joten menimme Muumimaailmaan vain vähäksi aikaa. Helmi tykkää muumitalosta, joten menimme sinne suojaan sateelta. Nyt tutkimme koko muumitalon, myös kaksi ylintä kerrosta. Siellä sijaitsikin Muumimamman ja Muumipapan makkari ja papan työhuone. Olikin mahtavaa päästä istumaan Muumipapan tuoliin, kirjoituspöydän ääreen ja kirjoittaa kirjoituskoneella. Jospa tästä saisi vähä inspiraatiota kirjan kirjoittamista varten? Helmikin tykkäsi kirjoittaa kirjoituskoneella ja katsoa kaukoputkella merelle. Pekka sovitti Muumipapan hattua ja kävimme tutkimassa ihan ylimmän kerroksen, josta oli huikeat näkymät.

Menimme katsomaan muumeja ja kivaa tanssiesitystä. Tanssimme Helmin kanssa ja lopuksi taputimme hauskalle esitykselle. Menimme muumitalon vieressä olevalle purolle leikkimään pienillä laivoilla ja Pikku Myy tulikin Helmin kanssa leikkimään. Lopuksi Helmi halusi vielä käydä halaamassa Muumipeikkoa. Kävimme myös hyvästelemässä Muumimamman, Muumipapan ja Nuuskamuikkusen, jotka vielä hengailivat kuistilla.


Täytyy sanoa, että meillä jäi tosi hyvä fiilis Muumimaailmasta. Helmi pääsi halimaan ja tapaamaan kaikkia muumihahmoja ketä halusikin ja muumitalo oli ihastuttava! Hahmot olivat superhauskoja ja pysyivät hienosti rooleissaan. Vilijonkka ja noita tekivät erityisen hyvän vaikutuksen suorituksillaan, mutta kaikki hahmot olivat mainioita. Hahmot olivat iloisia ja ottivat lapset ja aikuisetkin hyvin huomioon. Mahtavaa! Nipsun putiikista ostimme Helmille triangelin, kaksi avaimenperää ja minulle kokoelmastani puuttuvan Arabian Tove 100 muumipurkin. 

Heippa Muumit, siihen asti kunnes taas joskus tavataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡