keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Ihana isosisko

Helmi tykkää pikkusiskosta todella paljon. Hän silittää, suukottaa ja pitää aina välillä pientä ihmettä sylissä. Helmi on reipas apulainen, hän on mukana vaihtamassa vaippoja, syöttää pientä ihmettä välillä tuttipullolla, tuo tälle leluja ja välillä työntää vaunuja. Helmi on myös ihana huolehtiva isosisko, hän muistuttaa meitä vanhempia "olkaa varovaisia, vauva on pieni" ja varmistaa, että tuleehan vauva mukaan aina kun lähdemme johonkin. Hän myös monesti toteaa "vauva on ihana", tykkää silitellä ja kutitella vauvaa. Helmi on ihana isosisko! ♡


Se miten me Pekan kanssa Helmiä tunnemme, niin osasimme jo raskausaikana odottaa tätä. Siis sitä, että Helmi on innoissaan pienestä ihmeestä ja tykkää hoitaa sitä. Jo raskausaikana, oikeastaan melkein koko raskauden puhuimme paljon vauvasta Helmille, minkälaista sen kanssa tulisi olemaan ja että se on kiva ja ihana juttu. Helmille on tärkeää saada auttaa vauvanhoidossa ja että vauva tulee katsomaan kun hän tekee kivoja juttuja esim. pomppii trampoliinilla, on uimassa, isi hyppyyttää häntä jne. Helmi huolehtii myös, että vauva saa samaa kohtelua kuin hänkin, jos esimerkiksi isi leikkii Helmin kanssa niin myöhemmin Helmi toteaa, että "nyt on vauvan vuoro".


Helmistä on kiva tehdä vauvalle esityksiä. Välillä hänen pehmolelut jutustelevat vauvalle, Helmi laulaa tai tekee erilaisia temppuja. Helmistä on ollut myös todella hauskaa nyt kun vauvakin pääsee kylpyyn hänen kanssaan (molemmat omissa ammeissa) ja olemme käyneet yhdessä kaupassa, puistossa, mökillä ja Tykkimäessä. Toki, vaikka ihanaa onkin, niin joskus vauvan itku vähän turhauttaa "höh, miksi se vauva taas itkee". Siihen perään hän monesti silti toteaa "älä itke, ei ole hätää/ei haittaa" tai "vauvalla on nälkä tai "vauvalla on pissaa vaipassa". Helmi tietää myös, että koska vauva on pieni se ei osaa vielä leikkiä, istua eikä kävellä jne ja välillä Helmi joutuu odottamaan esimerkiksi silloin kun äiti imettää, mutta toistaiseksi ainakin meillä on mennyt tosi hyvin.


Helmi on suhtautunut ihanasti vauvaan, niin että se on kiva lisä meidän perheeseen. Siihen vaikutttaa varmasti se, että vauvasta on jo raskausaikana puhuttu paljon niin että se on kiva juttu ja se, että Helmi saa edelleen paljon huomiota, kun vauva lähinnä vain syö ja nukkuu, on hetken vain hereillä. Myös Pekka on vauvan kotiutumisesta asti ollut isyysvapailla. Saa nähdä muuttuuko tilanne kun jään ensi viikolla sitten päivisin tyttöjen kanssa kahdestaan. Olen asennoitunut myös siihen, että jossain vaiheessa mustasukkaisuutta voi tulla enemmän, mutta voi myös olla että niin ei käy. Eletään päivä kerrallaan ja toistaiseksi nautitaan tästä ihanasta vauva-arjesta leikki-ikäisen kera, ihanasta pienestä ihmeestä ja ihanasta isosiskosta. Niin kiitollinen että saan olla äiti näin ihanille tytöille. ♡Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡