tiistai 10. heinäkuuta 2018

Vauvan ensimmäiset päivät kotona

Tänään 10.7 olisi meidän pienen ihmeen laskettu aika. Meidän heinäkuinen syntyi kuitenkin jo viikko sitten suunnitellulla sektiolla. Sairaalassa olimme kolme päivää ja nyt olemme olleet kotona jo neljä päivää. Miten meillä kotiutuminen on sujunut? Mitä tuore isosisko tuumaa siitä, että vauva on pitkän odotuksen jälkeen muuttanut meille? Miten minun toipuminen leikkauksesta sujuu? Mitä meille kuuluu?


Tosiaan minun suureksi yllätykseksi pääsimme perjantaina 6.7 jo kotiin, vietettyämme sairaalassa vain kolme päivää. Lähdin kotiin hyvillä mielin sillä toipuminen oli lähtenyt sujumaan hyvin. Vaikka toki liikkuminen oli vaikeaa ja kivuliasta. Kyllä se vaan niin on, että koti on maailman paras paikka. Toipuminen ja lepääminen onnistuu minulta paljon paremmin kotona kuin sairaalassa. Olemme kotiutuneet hyvin. ♡
Pieni ihme on syönyt ja nukkunut hyvin, hän on ainakin toistaiseksi ollut tyytyväinen vauva. Edelleen hän syö sekä tissiä, että pulloa ja näin hän pysyy tarpeeksi kylläisenä. Meidän heinäkuinen nukkuu helposti neljäkin tuntia putkeen. Olemme saaneet Pekan kanssa tilanteeseen nähden myös vähän levättyä. Olemme käyneet vauvan kanssa myös ulkona, katsomassa kun Helmi heittelee vesi-ilmapalloja, hih. Parina ensimmäisenä yönä en kauheasti nukkunut, sillä haava oli vielä niin kipeä. Toki haavaa särkee ja kiristää vieläkin, mutta olen saanut parempia nukkuma-asentoja, ylös nousemisesta on tullut vähän helpompaa tai sanotaanko näin, että nyt jo parin päivän aikana olen päässyt nousemaan sohvalta ylös omin voimin, hih. Ruokahalu palasi pari päivää sitten, mistä olen niin onnellinen. Aloin jo kyllästymään leipä+mehukeitto-jäätee+vesi linjaan. Ihanaa, että pystyn nyt syömään normaalisti.


Helmi tykkää pikkusiskosta todella paljon. Hän silittää, suukottaa ja pitää aina välillä pientä ihmettä sylissä. Helmi on reipas apulainen, hän on mukana vaihtamassa vaippoja, syöttää siskoa välillä tuttipullolla ja tuo tälle leluja. Helmi haluaisi, että vauva tulisi aina hänen mukaansa, jos he isin kanssa käyvät esim. kaupassa tai puistossa, Helmi jo kovasti odottaa sitä, että vauvan voi ottaa mukaan joka paikkaan. Helmi on myös ihana huolehtiva isosisko, hän muistuttaa meitä vanhempia "olkaa varovaisia, vauva on pieni, hän on ihana". Kun meille tuli isovanhemmat katsomaan vauvaa, Helmi sanoi: "Tulkaa katsomaan, minulla on teille yllätys: katsokaa, vauva!". Ihana! ♡
Pekalla oli viikonloppu vapaata, eilen äitini oli meillä koko päivän auttelemassa minua ja tänään Pekalla alkoi isyysvapaat. Nyt hän on kotona meidän kanssa kaksi viikkoa. Ihanaa ♡ Tämä vauva-arki taaperon kanssa ehtii hyvin arkeentumaan ja normalisoitumaan. Ehdimme kaikki hyvin tottua tähän ja minä ehdin toipumaan ja parantelemaan, että pärjään sitten kahden lapsen kanssa yksin, kun on Pekan aika taas mennä töihin. Nyt kuitenkin nautitaan koko perheen yhteisestä ajasta, elämästä nelihenkisenä perheenä. ♡Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡