keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kotikäynti vaihtui neuvolapäiväksi

Tällä kertaa meille ei tehty kotikäyntiä, sillä oman neuvolan terveydenhoitaja on kesälomalla ja hänen asiakkaat siirtyivät toiseen neuvolaan hänen loman ajaksi. Ja koska nyt tällä neuvolalla on kahden neuvolan asiakkaat, kotikäynti ei ollut mahdollinen. Se ei toisaalta haitannut, sillä minusta oli ihan kiva päästä vähäksi aikaa pois kotoa.


Kävimme eilen neuvolassa, tämäkin terveydenhoitaja oli todella mukava ja rauhallinen. Juttelimme leikkauksesta, toipumisesta ja miten olemme pärjäilleet vauvan kanssa, miten imetys on sujunut. Minun piti arvostella synnytyskokemukseni asteikolla 1-10 ja asetin kokemukseni 8-9 tienoille. Vaikka pelkäsin leikkausta todella paljon, niin olen toipunut tilanteeseen nähden hyvin ja sain hyvää hoitoa, sairaalassa olo ei jättänyt mitään hampaankoloon. Terveydenhoitajakin totesi, että puheeni kävivät yhteen arvioni kanssa. Hän kyseli myös Pekalta, miten tämä koki leikkauksen ja onko minulla ollut mielialanvaihteluita jne. Meillä on tällä hetkellä kaikki hyvin. Kerroin, että olen vain niin onnellinen ja kiitollinen siitä miten hyvin kaikki on mennyt, sillä ensimmäinen raskaus sekä synnytys olivat todella rankkoja kokemuksia. Meillä vauvanhoito tulee luonnostaan ja kokemuksen myötä kaikki tuntuu helpommata. Kerroin myös, että koska vauva on tyytyväinen, niin ei ole senkään puolesta tarvinut olla huolissaan. Odotin tältä käynniltä eniten sitä, että pääsen eroon Prevenasta.


Eli kun olin leikkauksessa, minulle asennettiin sellainen laite, joka hoitaa haavaa, haava teipattiin tiiviisti ja tämä kone hoiti haavaa itsestään. Prevenan tarkoituksena on mm. edistää paranemista, vetää suljetun haavan reunat yhteen, vähentää turvotusta ja pitää haavanseutu puhtaana. Tämä oli minulle uutta, sillä Helmin aikana tälläistä systeemiä ei ollut. Ajattelin, että tämä on kyllä hygieeninen ja hyvä laite, ainut huonopuoli oli vaan se, että jouduin viikon kantamaan sitä jatkuvasti mukanani. Laitteesta minuun menevä letku roikkui aina milloin missäkin, välillä laite jäi kiinni milloin mihinkänkin ja sain jännittää, että apua, pysyykö se kiinni. Mutta se oli todella hyvin kiinnitetty ja kesti vähän rajumpaakin kohtelua.


No kun olimme neuvolassa aikamme keskustelleet, niin terveydenhoitaja päästi minut jännityksestä ja oli aika poistaa Prevena ja hakaset. Hän totesi laitetta katseltuaan, että "olen käynyt luennon tästä, mutta en ole vielä koskaan poistanut tälläistä". Ajattelin, että kääks, kunnes hän sanoi soittavansa KOKS:iin ja kysyvänsä varmuuden vuoksi ohjeita. Laitteen poisto oli niinkin yksinkertainen, kun "paina laitteessa olevaa virtanappia pohjaan ja teippauksen sisällä oleva ilma tyhjentyy itsestään". Sitten vain teipit revittiin, mikä nyt niin kuin arvata saattaa tuntui vähän epämukavalta. Sitten hakaset poistettiin mikä vähän nipisteli, mutta ei pahemmin sattunut. Nyt haava on ollut vähän aran tuntuinen, mutta tunne helpottaa varmaan parissa päivässä. Olo on niin vapaa, kun ei enää tarvise muistaa kantaa laitetta jatkuvasti mukana, hih.


Neuvolassa oli katsottu, että me vanhemmat voimme ja jaksamme tilanteeseen nähden hyvin ja pärjäämme hyvin vauvan kanssa, niin olikin aika keskittyä meidän pieneen ihmeeseen. Terveydenhoitaja ihasteli, "miten kaunis ja sievä vauva, kyllä hänet tytöksi tunnistaa". Vauva punnittiin ja paino on lähtenyt hyvin nousuun, myös vauvan päänympärys mitattiin ja vauvaa muuten tutkittiin, terveydenhoitaja totesi samaa kuin lääkäri sairaalassa, että tyttö on napakka, jaloissa on voimaa ja hän kannattelee jo nyt päätä aika hyvin, että "älkää jättäkö häntä yksin mihinkään vahtimatta". Napatynkä irtoaa minä hetkenä hyvänsä, sillä se on ihan pienesti vaan enää kiinni, sitten pääsemme kylpyhommiin. 


Saimme ajan ensiviikolle lastenneuvolaan ja minä ajan jälkitarkastukseen, joka on elokuussa. Kiva, että vauva saa hyvin ruokaa, kasvaa ja kehittyy hyvin. Kaikki on hyvin, eli jatketaan samaan malliin, hih. Saimme vielä kotiin lähtiessä mukaamme paketin Muumivaippoja, jotka tulivat kauniissa pahvilaatkossa. Olemme saaneet joka puolelta niin pajon vaippoja, että meidän ei varmaan tarvitse tätä pienintä kokoa ostaa itse ollenkaan, hih. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡