torstai 17. tammikuuta 2019

Ihana talvi

Ihana talvi. Tykkään kaikista vuodenajoista, vaikka kesä on ja tulee varmaan aina olemaan lempparini. Talvella on niin kaunista, jopa satumaista. Tämä Kouvola on niin ihana winter wonderland, vaikka etelässä ollaankin. Täällä on yleensä lumiset talvet.Kauniin maiseman lisäksi talvessa ihanaa on lasten riemu, kivat lumileikit: pulkkailu, mäenlasku ja hiihtäminen, lumiukon ja -pallojen teko, lumen lapioiminen, sokkelon "lumilinnan" tekeminen, lumen kolaaminen, lumikolan ja potkukelkan kyydissä istuminen, lumikasoissa kiipeily ja lumen heittely, hangessa kulkeminen ja pyöriminen, jääpuikkojen etsiminen ja jään murskaaminen +.
Talvella on raikas ilma ja muutenkin kiva ulkoilla ja liikkua, ainakin silloin kun on semmoinen hyvä keli. Eli pikkupakkanen ja suht kuivaa lunta, ei märkää loskaa eikä liian kylmää, vaan just hyvä! Varsinkin ne talvipäivät, kun aurinko näyttäytyy ja puut notkuvat lumesta ovat upeita. 
Kun myrskyää, on todellä kylmä tai sohjoa tai muuten huonoa keliä, on kiva köllötellä sohvalla villasukat jalassa ja katsella yhdessä perheen kanssa elokuvia, juoda kaakaota, pelata lautapelejä, askarrella, muovailla, leikkiä piilosta, lukea kirjoja, piirtää, maalata, leipoa ja leikkiä vaikka mitä! Ulkoilu talvella on hauskaa, mutta saamme ajan kulumaan myös sisällä. Onneksi talvea ja näin ollen myös kauniita lumisia päiviä on vielä jäljellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡