lauantai 26. tammikuuta 2019

Minkälaisia leluja meidän vauvalta löytyy?

Ajattelin, että olisi hauskaa koota vauvan kaikki lelut samaan aikaan samaan paikkaan. Tarkastella minkälaisia ihania leluja häneltä löytyy. Tehtävä ei kuitenkaan ollut helpoimmasta päästä, sillä meillä leluja säilytetään monessa paikassa: olohuoneessa, hoitolaukussa, makuuhuoneessa, turvakaukalossa ja hoitopöydällä, osa on lelupusseissa ja laatikoissa, osa vielä kaapissa odottelemassa aikaa, kun meidän kuopus on pikkuisen isompi. Täytyy myöntää, että näitä kuvia varten en ihan kaikkia leluja löytänyt, kolme pikkuista nallea jäi kuvaamatta, kun en niitä kuvaustilanteeseen löytänyt ja kaksi hukassa ollutta purulelua löytyi vasta siihen kuvaan missä on meidän vanhempien ostamia leluja vauvalle. Minkälaisia leluja löytyy meidän puolivuotiaalta? 


Meidän pikkuisella on kyllä monenlaisia ihania leluja. Osa leluista on ostettu/saatu jo raskausaikana, osa ristiäislahjaksi, osa joululahjaksi, osa puolivuotislahjaksi ja osa ihan muuten vain. Meillä on iso lähipiiri, joten ostajia on monta ja tästä syystä leluja tuppaa kertymään melkoinen määrä, hih. Näissä kuvissa on vauvan omia leluja, vaikka hänellä on käytössä myös siskon vanhoja leluja. Minkälaisia leluja me vanhemmat olemme ostaneet pienelle tyttärellemme?

Äitin ja isin ostamia leluja

Tykkään ostaa vauvalle puusta, luononkumista tai kankaasta tehtyjä leluja, turvallisia, kestäviä ja luonnollisia materiaaleja. Olemme ostaneet aika paljon erilaisia puruleluja, vauva on niitä ihan pienestä asti tarvinut (niitä pitää aina olla käden ulottuvilla) ja tykkää edelleen niitä pureskella, erityisesti tuota kirahvia. Mielestäni nykyään on paljon kauniita ja samalla vauvan suuhun miellyttävän tuntuisia puruleluja. Olemme ostaneet myös muutamia pehmeitä ystäviä ja pehmeitä kirjoja, tuo pupupehmokirja on hänestä erityisen ihana. Soittorasianallen sävelmää vauva on kuunnellut jo raskausaikana masun läpi, hih. Häneltä löytyy myös erilaisia helistimiä ja hauskat aistipallot. Kiinnostuin noista aistipalloista, sillä ne olivat uusi tuttavuus minulle, isosiskolla ei nimittäin sellaisia ollut. Vauvasta on ollut hauska tutkia ja tunnustella niitä, yhden pallon sisus on pehmeä, yhden sisässä on peili ja yhdessä heliseviä palloja, hih.

Kaikki vauvan omat lelut (paitsi mustat purulelut ja kolme pientä ruskeaa nallea)
Osa leluista on ostettu ns. tarpeeseen ja osa sen takia kun ne ovat niin ihania, kauniita ja söpöjä. Olen antanut itselleni luvan vähän hömpötellä, sillä jos tämä meidän pikkuinen onkin viimeinen vauvani, niin nämä jutut, hankinnat ja leikit saattavat olla minulle viimeisiä kertoja mitä kokea äitinä. Siispä jos tekee mieli ostaa jotain ihanaa, pientä ja söpöä, niin jos vain rahat riittää niin miksipäs ei? Osan leluista laitamme vauvan kasvaessa säästöön ja osan eteenpäin niitä enemmän tarvitseville. Onneksi sen aika ei kuitenkaan ole vielä, hih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡