torstai 31. tammikuuta 2019

Tammikuun kuulumisia

Tammikuu oli pitkästä aikaa kuukausi, joka tuntui menevän todella hitaasti. Ehkä siksi, kun jo niin kovasti odotamme Pekan lähestyvää talvilomaa. On väsyttänyt ja tullut mietittyä taas kaikenlaista.


Vaikka tämä kuukausi on tuntunut vähän rankalta, on tässä kuussa ollut paljon hyviäkin juttuja: Meillä on ollut Pekan kanssa useampi treffipäivä/ilta. Helmi palasi kerhoon kuukauden tauon jälkeen, mitä hän oli kovasti odottanut. Vilma täytti 6kk ja juhlimme sitä pienesti isovanhempien kesken. Vilma oppi tammikuussa istumaan syöttötuolissa ja ryömimään, vau! Kävimme koko perhe HopLopissa huvittelemassa, tämä olikin Vilman ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa. Vietimme nimipäiviäni ja tytöt olivat tehneet minulle ihanan kortin, lahjaksi sain muumikulhon (alkuperää kunnioittaen) ja kukkia, Pekka paistoi pannukakkuja. Oli kiva yllätys, kun loppukuusta postilaatikosta löytyi tytöille KaislaStarin hauskat ja leikkisät palapelivaatteet, kiitos ♡. Satuin voittamaan Instagramissa @moomenthusiastic arvonnasta itselleni ihanan Huigee:n muumimekon ja löysin muumikokoelmaani kauniin Iltapurjehdus-mukin. Meillä oli tammikuussa kirpparipaikka, joka tuotti jälleen kerran meille kivan summan rahaa. Mukavaa, että meille tarpeettomat tavarat saivat uuden elämän jonkun muun kotona. (Harmittaa vain, kun joku pölli meidän hyllystä mustan topakkatakin, vaikka hintaa sillä ei ollut kuin 5€, se vähän suututti.)


Ihanaa, kun aurinko on paistanut ja valon määrä lisääntynyt. Olemme ulkoilleet, kiipeilleet lumikasoissa ja tehneet meidän takapihalle lumisokkeloa, on laskettu mäkeä, pulkkailtu ja tehty lumiukkokin. Lumitöitä on tehty paljon, mutta se ei haittaa, sillä pidän lumen kolaamisesta ja Helmistä on ollut hauskaa istua lumikolan kyydissä. Luonto on ollut niin kaunis ja puhdas, ihan kuin sadusta. En tule koskaan kyllästymään tälläiseen upeaan talvimaisemaan ja lumisateeseen (paitsi silloin kun kevät alkaa lähestyä, hih).


Alkukuusta korjasimme viimeisetkin joulujutut pois ja varsinkin Helmistä oli hauskaa tuhota ja syödä meidän muumipiparkakkutalo. Olemme perheen kesken viettäneet monia kivoja leffahetkiä Disney-elokuvien parissa. Helmin mielestä kaikesta kivoimpia elokuvia ovat olleet prinsessaelokuvat. Tammikuu on kyläilyjä ja juhlia lukuunottamatta ollut suurimmaksi osaksi ihan tavallista arkea: kotoilua, leikkejä, siivoilua, ulkoilua, kaupassa käyntiä jne. Parin viikon päästä elämä vähäksi aikaa helpottuu, kun Pekalla alkaa kahden viikon loma, joten olen enemmän kuin innoissani siitä, että tammikuu vaihtuu helmikuuksi.


Nämä postaukset kirjoitin blogiin tammikuussa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡