torstai 10. tammikuuta 2019

Vilma 6kk

Puoli vuotta sitten tänä päivänä olisi ollut meidän pienen ihmeen laskettu aika. Hän kuitenkin syntyi viikkoa aiemmin eli 3.7.2018, kun minulle tehtiin suunniteltu sektio. Siitä on jo puoli vuotta kun Vilma syntyi! Puoli vuotta!


En meinaa millään käsittää miten nopeasti tämä puoli vuotta on mennyt. Olen varmaan jokaisessa kuukausipostauksessa pohtinut tätä samaa, mutta siltä se vain tuntuu. Vauvakuplassa, väsyneenä ja pienessä sumussa eläneenä ei vain tajua kunnolla ajan kulkua. Onneksi olen kuvannut paljon, niin monet ihanat hetket pysyvät mielessä kuvien avulla.


Vilma kävi tällä kertaa isin kanssa kahdestaan neuvolassa. Vilma on 65.5cm pitkä, painaa 8.215kg ja päänympärys on 42.5cm. Hän kasvaa ja kehittyy hyvin, kaikki on hyvin, vaikka välillä valvominen/levottomat yöt vähän rankkoja ovatkin meille vanhemmille. Nukahtamisessa kestää välillä, hän heräilee vieläkin öisin 2-4 tunnin välein syömään, joskus välissä on vain 1 tunti. Odotan sitä päivää, kun hän alkaa nukkua kokonaisia öitä tai edes vähän pidempiä pätkiä. Päiväunia hän nukkuu yleensä 45minuuttia-2tuntia kerrallaan kaksi tai kolme kertaa päivässä, joskus joukkoon mahtuu lyhyitä noin 15 minuutin ylimääräisiä "tissiunia", kun joskus hän nukahtaa hetkeksi esim. rinnalle. Vilma nukkuu hyvin vaunuissa ja turvakaukalossa autossa, mutta ei esim kaupassa.


Vilma on edelleen hyvä syömään, hedelmä-,marja-,kasvis-,liha- ja kalasoseet maistuvat kaikki. Marjapuurot ovat herkullisia, mutta ilman makua ei niinkään, vaikka kyllä hän on niitäkin syönyt, myös vellistä tykkää. Täytettyään 6kk ostimme Vilmalle myös maissinaksuja ja niitä on ollut hauska nakertaa, syöttötuolissa hienosti jo istuen (vaikka välillä vähän horjuttaa). Rinnalla syöminen on vähentynyt, sen kesto on yleensä 5-15 min yksi-kolme kertaa päivässä. Korviketta syö pullosta yleensä 80-120 ml kerrallaan, riippuen tilanteesta. Tuttia imee ainoastaan turvakaukalossa, eikä silloinkaan yleensä kuin juuri ennen nukahtamista tai silloin kun on tylsää.


Vilma tykkää leikkiä monenlaisilla leluilla kuten: uudella puisella aktivointilelulla, Sophie kirahvilla, PlanToysin aistipalloilla, kissarätillä ja pehmokirjoilla. Vilma tykkää, kun häntä leikitetään, kutitetaan tai nauratetaan. Hänellä onkin kaunis hymy ja kaksi ihanaa hammasta, joita kutsumme nököttimiksi. Varmaan myös ylähampaita on jossain vaiheessa tulossa, sillä hän kovasti syö nyrkkiä ja puruleluja. Vilma on tässä 5-6kk ikäisenä oppinut peruuttamaan ja liikkuu taaksepäin ryömien aika kauaskin esim leikkimatolta. Vähän ennen joulua Vilma löysi varpaat, hän menee hienosti konttausasentoon ja heijaa itseään ees-taas, saa nähdä milloin hän lähtee liikkumaan eteenpäin. Jännää!


Meillä on niin ihana ja rakas puolivuotias tyttö.Ihana seurata hänen kasvuaan, sitä kun tulee uusia ilmeitä ja äännähdyksiä, sitä miten hän oppii koko ajan uutta. Ihanaa, että kasvat kulta, mutta älä pidä kiirettä. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡