maanantai 28. tammikuuta 2019

Puolivuotias

Meillä on kyllä ihana puolivuotias tyttö, hänellä on kaunis hymy, hauskat höpinät, kivat leikit ja hän osaa jo monenlaisia juttuja. Hän kasvaa ja kehittyy, harjoittelee ja oppii uutta. Hän tulee koko ajan enemmän ja enemmän ison tytön näköiseksi ja oloiseksi. Mitä kaikkea meidän puolivuotias jo osaa?


Hän on oppinut hymyilemään, tarttumaan leluihin, nauramaan, jokeltelemaan, kääntymään, syömään soseita, istumaan tuettuna, ryömimään ja on hänelle tullut myös kaksi hammasta. Hän menee hienosti konttausasentoon ja ei mene varmaan kauaa, että hän oppii myös konttaamaan, hih. Hän välillä tavoittelee myös sanoja tai vahingossa niitä höpisee, muutaman kerran suusta on kuulunut mm. äiti:n tapaisia sanoja, hih. Marraskuussa hän nukkui ensimmäisen kokonaisen yön, joka sattuu olemaan tähän mennessä ainut yö jolloin hän olisi nukkunut yli 6h putkeen syömättä. Onneksi nukkumiset ja päiväunet ovat kuitenkin parantuneet siitä mitä ne olivat ensimmäisinä kuukausina. 


Olen kirjoittanut joka kuukausi vauvan kuulumisia tänne blogiin. Minusta on ihanaa tallentaa pikkuisen ensimmäiset hetket, taidot ja kehityksen, miten hän kasvaa, syö ja nukkuu. Olen varma, että väsyneenä en muistaisi hänestä näin paljon asioita ilman, että olisin kirjoittanut niitä ylös. Hänellä on myös kaksi vauvakirjaa mitä ahkerasti (aina kun ehdin ja muistan) täyttelen, joten tärkeät asiat ovat ylhäällä muuallakin kuin vain tietokoneen ruudulla. On ihana seurata, kun pieni ihmeemme kasvaa ja kehittyy, mutta välillä toivon, että ajan voisi hetkeksi pysäyttää, sillä vauva-aika menee niin nopeasti. Olen yrittänyt nauttia tästä mahdollisimman paljon, vaikka välillä olen ollut todella väsynyt, jopa vähän uupunut. Olen ikuistanut vauvamme moniin ihaniin kuviin, jotta niiden kautta pystyn palaamaan näihin ihaniin hetkiin yhä uudelleen ja uudelleen. Pian meillä on jo 7kk ikäinen muru. Onneksi vauvavuotta on vielä monta kuukautta jäljellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡