sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Isänpäivä

Ihanaa isänpäivää rakas Pekka ♡ Isyys ei ole mikään kilpailu, mutta tiedän, että olet maailman paras ja ihanin isi meidän lapsille. Tiedän sen siksi, koska et voisi tehdä mitään toisin. Olemalla oma itsesi, juuri sellainen kuin olet, olet juuri sitä mikä tekee sinusta hyvän isän. Rakastat, pidät sylissä ja suukotat, hoivaat, ruokit, nukutat ja huolehdit, olet läsnä, leikit ja hassuttelet, kuuntelet, lohdutat, tuet ja kasvatat. ♡Meillä isänpäivä on aika vauhdikas päivä, sillä isin lisäksi juhlimme myös pappaa, P-pappaa (minun pappaa) ja ukkia, muistamme myös kaukana asuvaa ugulia. Meillä on tapana isänpäivänä käydä viemässä hautausmaalle kynttilät minun edesmenneelle papalle eli "äitin papalle" ja Pekan papalle eli "isin papalle". Tänä vuonna H maalasi kynttilöiden kylkeen kauniit kuvat, toiseen sateenkaaren, toiseen kukan. Meistä on ollut kiva muistaa myös meidän edesmenneitä pappoja isänpäivänä. H ja V askartelivat äidin avustuksella isille, papoille ja ukille kirjanmerkit. Ensin H maalasi vesiväreillä kartonginpalojen toiselle puolelle haluamallaan värillä, sitten kun ne olivat kuivuneet V maalasi toiselle puolelle mustalla värillä. Kun kirjanmerkit olivat kunnolla kuivuneet, lopuksi vielä laminoin ne ja lisäsin niihin dymolla nimet "isi, pappa, ukki". Tämä oli helppo, nopea ja kiva askartelu, hyvä lahjaidea myös esim. jouluksi. Askartelujen lisäksi tytöt koristelivat lahjaksi piparit, H muumipapat, V muumipeikot, hih ja isänpäiväpaketeista löytyi myös hauskat suklaalevyt, juuri isiä, pappoja ja ukkia varten. Isänpäivä alkoi meillä siten, että isille tehtiin herkkuaamupala. Kyselin tänä vuonna H:ltä mitä isille tehdään? Hän vastasi heti, että "banaania ja sämpylää". Tein siis banaanivohveleita, kermavaahdolla ja suklaalla, syötiin myös sämpylöitä ja pieniä namimunkkeja, tietysti isille keitettiin myös kahvia. Kuitenkin ennen aamupalaa tytöt herättivät isin haleilla ja suukoilla, antoivat lahjat ja kortit. Tänä vuonna isi sai kirjanmerkin ja muumipipareiden lisäksi vihreäkuulakonvehteja ja pienen muumitermarin. Lisäksi tytöt olivat tehneet muitakin ihania askarteluja.


H oli kerhossa tehnyt söpön käsiavaimenperän ja piirtänyt kortin missä on isin kuva. Lisäksi he olivat kerhossa täyttäneet lapun missä lapsilta kysyttiin kysymyksiä lasten isään liittyen. Se oli aivan ihana! Tässä mutamia. lapun kysymyksistä: Isä on paras, koska... "isi on kaikista paras isi" ♡ Isä on... "ihana ja kiva" ♡ oi että! Kotona sekä H, että V maalasivat isille vielä kortit vesiväreillä. 
Kun olimme kotona isiä hemmotelleet menimme mummille ja ukille syömään. Myöhemmin jatkoimme isänpäivän viettämistä Moision Kartanossa pappoja juhlien, oli kiva nähdä muitakin sukulaisia!  


Mieheni on paras mahdollinen isä lapsillemme ja ansaitsee kaiken mahdollisen hemmottelun ja rakkauden. Minulle on tärkeää isänpäivänä muistaa myös omaa isääni ja pappaa, jotka ovat minulle tärkeitä ja rakkaita. Olen kiitollinen siitä, että he ovat osa elämääni, olen saanut heiltä eväitä elämään, hyviä neuvoja, tukea ja kannustusta, rakkauttakin. 


Hyvää isänpäivää kaikille isäihmisille, erityisesti lasteni isälle ja omalle isälleni ♡  

2 kommenttia:

  1. Hieno kirjoitus. Olette todella onnellisia, puhumattakaan papoista ja ukista, että olette samalla paikkakunnalla kaikki. Me vain isoukki= uguli ja minä isomummi olemme täällä kaukana Kuopiossa ja minu huono kuntoni takia emme pääse edes <<Helmin synttäreille, joille tuli kiva kutsu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Totta, se on harmillista, mutta onneksi talvella tulemme taas käymään niin sitten nähdään! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡