tiistai 12. marraskuuta 2019

Marraskuussa on pimeää, mielummin hyggeilen kuin synkistelen

Väsyttää, on niin synkkää ja pimeää, mutta on marraskuussa myös omat hyvät puolensa. Mielestäni marraskuu houkuttelee hyggeilemään. Minä ainakin nautin valosarjojen ja kynttilöiden valosta, viltin alla köllöttelystä ja tunnelmoimisesta. On ollut kiva sisustaa kotia talviasuun ja on mielessä jo vähän joulukin, hih. Pimeää on, mutta mielummin hyggeilen kuin synkistelen.


Hygge on tanskalainen sana ja olen ymmärtänyt, että siihen voi liittyä mm. mukavuus, kodikkuus, tunnelmointi ja kiireettömyys, ellen ihan väärässä ole, hih. Jos googlettaa sanan hygge tai hyggeily niin löytyy monenlaisia erilaisia selityksiä, mutta minulle hyggeily tarkoittaa noita edellä mainitsemiani asioita.


Marraskuu on kuukausi, jolloin tuntuu, että lepäily, köllöttely ja rento oleminen on enemmän sallittua kuin muuten. Ja minä ainakin otan siitä kaiken irti, niin paljon kuin pikkulapsiarjessa pystyy, hih. Kannattaa nyt levätä, sillä joulukuussa on kaikenlaisia askareita, hih.


Odotan joulua, on kiva ostaa lahjoja ja suunnitella, mutta en halua sisustaa kotia vielä liian jouluiseksi ja sillä tarkoitan esim. joulukuusta ja ns. selkeitä koristeita vain joulua varten. Joulu on minulle yksi vuoden kohokohdista, taianomaista aikaa, ihanaa ja hyvin merkityksellistä. En halua joulua kotiin liian aikaisin, että se ei ala tuntumaan arkiselta. Meillä on ollut tapana aina ensin juhlia H:n syntymäpäivää marraskuun lopulla ja sen jälkeen alkaa valmistautumaan jouluun. Rakastan joulua ja odotan innolla, että se alkaa näkymään meillä kotona. Kuitenkin ennen sitä on kiva tunnelmoida marraskuuta, mietin mitä kaikkea kivaa tässä kuussa tapahtuu.2 kommenttia:

 1. Hyggeily on hauska sana! =) Varmaan kotoilu voisi olla suomalainen käännös sille, molemmat kuvaa samaa ihanaa asiaa eli rentoa kodikasta kotona oleilua, kuten kirjoitit. Mä tykkään myös harrastaa sitä, mielellään vaikka joka päivä, mutta etenkin nyt näin pimeään aikaan. Pimeydelle ei pidä antaa periksi, vaan löytää siitä ne hyvät puolet.

  Anna / Mustikkapasta-blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kotoilusta aina itsekin puhun, sitä en jostain syystä kuitenkaan tajunnut suoraan tähän postaukseen kirjoittaa,hih. Hyvä huomio :) Hyggeily on kyllä ihanaa ja yksi syksyn parhaimpia juttuja. Itsekin pyrin keskittymään kivoihin, positiivisiin asioihin, koska tälle pimeydelle ja synkälle kelille ei kuitenkaan mitään mahda, hih.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡