torstai 15. heinäkuuta 2021

Kuusivuotiaan suosikkilautapelit

Eskarivuoden aikana esikoinen kiinnostui pelaamaan paljon erilaisia lautapelejä. Olemme aiemminkin välillä pelailleet, mutta nyt tämän kuluneen vuoden aikana olemme selkeästi pelanneet enemmän ja monipuolisemmin erilaisia pelejä.


Meillä on aika kiva lautapelikokoelma, osa niistä on vähän uudempia, osa minun ja Pekan lapsuudesta, osa meidän esikoiselle hankittuja. Tässä postauksessa esittelen niitä lautapelejä mitä olemme  kuusivuotiaan kanssa pelanneet. 


Meillä on erilaisia muistipelejä, jotain niistä pelataan lähes päivittäin. Niiden lisäksi tässä lähiaikoina eniten pelattuja pelejä ovat olleet mm. Afrikan tähti, Muuttuva labyrintti, Muumilaakson puuhapolku, Arvaa kuka, Kanin loikka, Myyräpeli, Pyramido, Muumi choco, Gran Prix Formula 1 ja Hullunkuriset perheet. Viimeisinpänä uutena pelinä olemme pelanneet esikoisen kanssa noppapeli Yatzya.

Tietyllä tapaa se on haikeaa, kun lapset kasvavat niin nopeasti. Olen toisaalta myös innoissani siitä miten isoksi ja taitavaksi esikoisemme on kasvanut. Olen aina tykännyt tosi paljon lautapeleistä ja on todella hauskaa, että voin H:n kanssa kisailla ja pelailla, vaikka joka päivä! Tätä olen odottanut. Mahtavaa! 


Lautapelejä pelaillessa on kiva viettää aikaa yhdessä, samalla jutustella ja nauraa. Kannustaa toista ja onnitella voittajaa. Pelaillessa ihan huomaamatta monet taidot kehittyvät, kuten laskeminen, ongelmanratkaisutaidot ja päättelykyky. Aika hauskaa! 


Toivon, että tämä superkova innostus pelejä, pelaamista ja lautapelejä kohtaan säilyy, sillä tämä on minun mielestäni todella kiva juttu! Hauskaa yhteistä puuhaa. Ehkä joku päivä voisimme kokeilla pelata myös jotain korttipelejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡