sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Rakkaan poikamme kastejuhla

Meidän rakas poikamme sai kasteessa nimen. Meidän mielestämme kaikista parhaimmat nimet juuri hänelle. Kutsuimme sukulaiset kanssamme juhlimaan poikamme ristiäisiä. 


Halusimme pitää juhlat ulkona, monestakin syystä. Korona-aikana tuntui turvalliselta pitää juhlat ulkona raikkaassa ilmassa missä halutessaan pystyi pitämään turvaväliä.  


Kesällä on muutenkin kiva pitää juhlat ulkona, varsinkin kun tänä kesänä olemme ahkeroineet pihalla, pyrkineet tekemään remppapihasta viihtyisämmän ja siistimmän. Pihaa koristelimme silkkipaperipalloilla ja ilmapalloilla. Pöydille laitoimme valkoiset pöytäliinat ja äitini tekemät kukka-asetelmat. Kastepöydälle laitettiin mm. perinneliinoja, kynttilä, kastemalja ja kukkakranssi. Juhlat ja piha saivat kehuja, pieni poikamme ihastelua, hän oli tietenkin juhlien keskipiste ja sankari.


Ristiäis-seremonia oli mielestäni tunnelmallinen ja rento. Pappi puhui kauniisti perheestämme ja kummeista. Poitsu nukkui tyytyväisenä isin sylissä. Hänellä oli päällään sama ihana kastemekko missä on kastettu myös siskot, äiti, eno ja serkku. Kädessään hänellä oli mamman ja papan ostama Suomileijona-sormus. Poikamme sai kasteessa nimet Leevi Sulo Matias. Siskot pääsivät osallistumaan seremoniaan kuivaamalla pikkuveikan pään pyyhkeellä. 


Nimi Leevi oli läheisten tiedossa siitä asti kun saimme tietää odottavamme poikavauvaa, muut nimet pysyivät salaisuutena ristiäisiin asti. Oli hauskaa ja jännittävää pitää osa nimistä tällä kertaa yllätyksenä. Toinen nimi on sama kuin pappani isällä,  kolmas nimi on Pekan toinen nimi. Nimestä Leevi pidämme todella paljon, meidän mielestämme se on kaikista paras nimi meidän poitsulle. 


Herkuttelimme lasten tätsyn tekemillä upeilla kakuilla, isin tekemillä pizzoilla, mamman tekemillä pipareilla ja kuivakakulla. Lisäksi tarjolla oli salaattia, patonkia, juustoja ja leikkeleitä. Suklaamansikoita, poppareita, karkkeja. Ihanaa, että saimme apua tarjottavien kanssa.


Leevi sai lahjaksi koruja, astioita, kummilusikan, taulun, pehmoja, vaatteita, duploja ja rahaa. Kauniita kortteja ihanilla kirjoituksilla ja teksteillä. 


Haluan kiittää vanhempiani ja S-kummia avusta ristiäisvalmistelujen suhteen. Kaikki apu tuli tarpeeseen. Kolmen lapsen kanssa isojen juhlien järjestämisessä on nimittäin aika paljon hommaa.


Kiitos kaikkia Leeviä muistaneille, meillä oli ihana juhlapäivä sukulaisten kesken. Sääkin suosi meitä, oli puolipilvistä, lämmintä, mutta ei tukahduttavan kuumaa. Hauskaa, että pystyimme pitämään juhlat ulkona, niin kuin olimme suunnitelleetkin. Tästä päivästä jäi erityinen muisto, ihania hetkiä ja kauniita kuvia. Olemme niin kiitollisia ja onnellisia meidän pienestä pojasta, meidän ihanasta perheestä, meidän lähipiiristä. Miten onnekkaita ja rakastettuja olemme. Miten monet rukoilivat puolestamme, toivoivat Leeville hyvää, turvallista ja onnellista elämää. Sitä mekin Pekan kanssa toivomme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡