sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Meidän kaikki piparkakkumuotit

Pipareiden leipominen on meidän mielestä yksi hauskimmista jouluperinteistä ja leivommekin montaa kertaa ennen joulua. Meillä on paljon erilaisia muotteja mistä valita, hauskaa! Silti lapsilla on vuodesta toiseen muutamat suosikit. Ne kuuluvat myös omiin lemppareihin. Pienet värikkäät muotit, niillä tulee söpöt koristellut kuviot: piparkakkupoika, joulupallo, lumiukko ja joulukuusi. 


Eniten tunnearvoa minulla on rakkaan poisnukkuneen mammani vanhoihin piparimuotteihin. Varsinkin possu- ja akka-piparimuoteista tulee ihanat lapsuusjoulut mieleen.

Tietenkin muumikeräilijältä täytyy löytyä muumipiparkakkumuotteja. Muutamiin niistä liittyy erityinen muisto. Sain muutama vuosi sitten (2019-2020) toimia Martinexin muumituotteiden brändilähettiläänä, se oli minulle merkityksellistä aikaa ja unelmien täyttymys. Meidän pienemmät muumi-piparimuotit on saatu silloin. 


Meillä on myös kivoja aikoinaan Pentikiltä ostettuja piparimuotteja tähti, poro ja sydän. Niillä muoteilla tehdyt piparit voi laittaa kahvi- tai kaakaomukin reunaan koristeeksi ja suupalaksi. Aika hauskaa! 


Pekan suosikkeja ovat mm. lumiukko, joulukuusi, possu, ja pikkuleipä -muotit. H ja V tykkäävät kuulemma kaikista muoteista. Onhan se suosikkien valitseminen näin monesta ihanasta piparimuotista vaikeaa. L ei osaa vielä mainita omia suosikkejaan. Meidän erikoisimpia piparimuotteja ovat ehkä työkalut, yksisarvinen, dinosaurus, Suomen kartta, keinuhevonen, kala, perhonen ja palapelin palanen. Meillä on yhteensä 70 piparimuottia. Seuraavassa kuvassa melkein ne kaikki. Uusimmat 4 puuttuvat kuvasta.


Piparimuotteja mitä meiltä vielä puuttuu, mutta mitkä jossain vaiheessa haluamme ostaa: Mörkö, lahjapaketti, Mikki Hiiri, lepakko, kurpitsa... Seuraavassa kuvassa neljä uusinta muottia:

Tätä postausta oli hauska tehdä. Tiesin, että meillä on paljon piparimuotteja, mutta en silti tiennyt, että niitä olisi näin paljon. 70! Me leivomme eniten pipareita marras-joulukuussa, joten siksi meillä on paljon jouluun liittyviä muotteja. Tähän aikaan vuodesta leivomme usein, monta kertaa ennen joulua. Hauskaa, kun on monenlaisia muotteja mistä valita. Milläköhän piparimuoteilla seuraavaksi leivotaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡