keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Olen ostanut joululahjoja pitkin vuotta ja säästänyt yli 300€

Viime jouluna masennuksen takia monet joulujutut jäivät viime hetkeen. Sai jännittää ehtivätkö kaikki tilatut lahjat tulla postista. Se aiheutti stressiä. En jaksanut enkä muistanut kaikkea. Rahaa ei ollutkaan kaikkeen mitä olisin halunnut ostaa. Hups. Siitä viisastuin ja päätin, että kotiäitinä, pienituloisena ihmisenä ostan joululahjoja pitkin vuotta, sitten joululahjasumma ei tunnu kerralla niin isolta, eivätkä ainakaan kaikki lahjat jää viime hetkeen. Tiedän kyllä, että ei tarvitsisi ostaa niin paljon lahjoja tai niin monelle, mutta kun minä tykkään ostella lahjoja ja haluan ilahduttaa kaikkia läheisiä, meillä sattuu olemaan aika iso lähipiiri. 


Yritän ostaa mahdollisimman paljon lahjoja alennuksella. Olen säästänyt yli 300, lähemmäs 400 euroa hyödyntämällä alennukset ja ilmaiset postikulut aina kun niitä on sattunut olemaan. Ensimmäiset joululahjat ostin heti joulun jälkeen. Haha. Hyvällä omalla tunnolla ostan ja annan myös secondhand lahjoja, siistejä/hyväkuntoisia/uuden veroisia käytettyjä lahjoja. Miksi ei? 


Olen myös tehnyt diy lahjoja pitkin vuotta. Tuntui kyllä hassulta esim jo kesällä miettiä joululahjoja, niitä askarrella ja ommella, haha! Se kannatti. On saanut hyvällä mielellä ommella silloin kun on siltä tuntunut eikä joulukuussa kauheassa paniikissa ja kiireellä sormet verillä väkertää. Tiedätte mitä tarkoitan. 


Halusin itselleni muistutukseksi tehdä listaa siitä kuinka monta euroa tuli vuoden aikana säästettyä, kun pyrki ostamaan monia lahjoja alennuksesta. Melkein kaikki tähän mennessä ostetut joululahjat on ostettu alennuksesta. Haluan vielä mainita, että mitään lahjaa en ole ostanut vain siksi, että se on alennuksessa tai sain sen halvalla. Jokaisen ostoksen olen miettinyt tarkkaan. Osa lahjoista on jopa sellaisia mitä olisin halunnut jo vuosi sitten ostaa, mutta minulla ei silloin normihinnalla rahat riittäneet. Miten kivalta on tuntunut, kun olen voinut nyt sellaisia lahjoja ostaa, ilahduttaa jouluna monta pientä ja vähän isompaakin meille tärkeää henkilöä kivoilla, ajatuksella ostetuilla lahjoilla.


Vinkki tulevaisuutta ajatellen! Omalla kokemuksella huomasin, että kesällä löytyy monia leluja halvalla. Silloin tein parhaimmat löydöt ja ostinkin melkein kaikki lelulahjat. Kesäaleja ja outletteja, leluja 30-50% alennukella + vielä lisäaleja. Googletin tiettyjä leluja ja etsin mistä ne saisin ostettua halvimmalla hinnalla, tutkin lelutarjontaa myös instagramin kautta. Kesällä esim Lil Decorista löysin Olli Ellan leluja 30-50% alennuksella. Blossom.fi verkkokaupasta Maileg jouluhiiriä -30%. Boozletista Fabelabin leluja 30-50% alennuksella. Verkkokauppa.com outletista Kids Concept puuleluja -50%. Zicos.fi löytyi Desing Lettersin astioita 30% alennuksella. Hyödynsin myös ilmaiset postikulut -kampanjoita alennuksien lisäksi. Kesällä ei tarvinut pelätä ja panikoida sitä, että ehtiikö posti toimittaa lahjat jouluksi.


Kannattaa katsoa myös black friday tarjonta! Muutama päivä sitten laitoin tilaukseen LOL glamper matkailuauton -50% hintaan. En olisi suostunut maksamaan siitä yli 100€, joten olen niin helpottunut, kun tämä lapsen ehkäpä jopa ykköstoive toteutuu.


Tiesin, että minulle pienituloisena ihmisenä on järkevää pyrkiä ostamaan lahjoja alennuksia hyödyntäen, mutta en silti olisi etukäteen osannut kuvitella, että voisin tässä kuluneen vuoden aikana säästää yli 300 euroa. Vaikka tuntui hassulta ostaa joululahjoja melkein heti joulun jälkeen tai kesällä, se kannatti. Tässä alla vielä sellainen suurin piirtein laskelma säästettyistä euroista. 


Lista siitä kuinka monta euroa suunnilleen on tullut säästettyä:

• 22.06€ säästöä (Mailegit pienet tonttuhiiret+kärry -30%)
• 12€ säästöä (jouluauto koristeet)
• 25.80€ säästöä (Olli Ella Holdie Folk keijut ale -50%) 
• 22.45 säästöä (Olli Ella Holiday Dinkum dozy: pudding nukke -50%) 
• 11.97€ säästöä (Olli Ella Holdie Folk taikaeläimet -30%)
• N.9€ säästöä (Designletters muki ja kansi -50%)
• 8.90€ säästöä (Woolberg lettipannasta ilmaiset postikulut ja -10%ale)
• 97.36€ säästöä (Fabelab lelut: leikkilaukut 2kpl, taikasauva, 2kpl pehmoleluja, alea 30-35% + jokaiselle tuotteelle lisäalea 20%)
• n. 40€ säästöä (2 Kids Concept jätelajitteluautoa -50%)
• 17.95€ säästöä (Olli Ella travel togs setti -40%)
• n.43€ säästöä (Ifolor kuvalahjat) 
n.10 € säästöä (Pekan lahja, se on yllätys)
60€ säästöä (LOL glamper matkailuauto -50%)
3 euroa säästöä (yllätyslahja ystävälleni)
= n. 383,50€ säästö 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡