tiistai 22. marraskuuta 2022

Tunnelmallinen marraskuu - Joulu jo mielessä

Joskus ennen, vuosia sitten ajattelin, että marraskuu on vain pimeä ja synkkä, märkä ja kurainen. Marraskuu sai ihan uuden merkityksen, kun rakas esikoisemme syntyi 2014. Marraskuusta tuli hänen synttärikuukausi, synttäreiden juhlinta tuo iloa meidän marraskuuhun. Loppukuusta taas juhlimme, meidän H täyttää jo 8 vuotta. Ihanaa!

Tässä vuosien varrella olen muutenkin oppinut arvostamaan marraskuuta ihan eri tavalla. Olen huomannut miten kaunis ja tunnelmallinen se omalla tavallaan on. Marraskuu on kynttilöiden ja kausivalojen aikaa. Niiden valo tuo kotiin ihanan lämpöisen tunnelman. Koen, että on helpompaa rauhoittua iltaisin kynttilän valossa. On ihana ja hyvällä tavalla odottava olo, milloin sataa lunta. 

Kun sanon, että marraskuu on rauhallinen kuukausi, tarkoitan sillä sitä, että voi tunnelmoida ja miettiä joulua, mutta vielä marraskuussa ei ole niitä ns. joulukiireitä. On ihana kuunnella joululauluja, askarrella, virkata, paketoida lahjoja ja leipoa pipareita. Omaan tahtiin, rauhassa, ilman stressiä. Silloin kun siltä tuntuu.

Vaikka rakastan joulua, niin tässä vaiheessa meidän kotona ei vielä perinteisiä joulukoristeita näy (esim joulukuusta, tonttuja jne). Laitamme joulukoristeita aikaisintaan esikoisen syntymäpäivien jälkeen, marraskuun viimeisinä päivinä, usein kuitenkin vasta joulukuun alussa. Se tuntuu meistä hyvältä niin. Me laitamme paljon koristeita. Luulen, että jos ne olisivat täällä meillä monta kuukautta, alkaisi kyllästyttämään. Sitä paitsi halloweenin jälleen tarvitsemme koristelusta pienen tauon, heh. Emme halua hypätä halloweenista suoraan jouluun. 
Joululauluja kuuntelen kuitenkin melkein joka päivä. Makuuhuoneeseen vaihdettiin ihanat Marimekon Kuusikossa lakanat. Ne ovat jo vuosia vanhat, mutta edelleen ihanan pehmeät. Lisäsin myös Kuusikossa tyynyjä sohvalle. Valot, kynttilät, muutamat tekstiilit, pipareiden leipominen ja joululaulut sopivat hyvin ihanaan marraskuiseen tunnelmointiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡