keskiviikko 24. toukokuuta 2017

DIY vaaterekki

Tämä on toivepostaus 3/5 DIY vaaterekki. Toiveena oli, että tekisin postauksen Do It Yourself = Tee Se Itse -sisustusprojektista. Olin niin otettu tästä ehdotuksesta. Minusta on mukavaa, että haluatte kuulla lisää minun sisustustyylistäni ja vinkkejä siitä mitä kivaa itse tekemällä ja edullisesti voisi toteuttaa sisustuksessa.


Tosiaan kun maaliskuussa sain ehdotuksen DIY -postauksesta niin rupesin kuumeisesti miettimään mitä ihmettä se voisi olla. Meillä ei nimittäin ole kauheasti kokemusta itse tehdyistä jutuista. Olemme aikaisemmin tehneet Helmille teltan/majan, mutta siihen se sitten oikeastaan jääkin. Ajattelin, että haluan jotain mikä sopii yksinkertaisen tyylikkääseen, värittömään sisustustyyliini. Ajattelin myös, että se olisi ehdottomasti plussaa, että se mitä päädyttäisiin tekemään olisi myös hyödyllinen ja mahdollisimman pieni, sellainen joka on helppo sijoittaa minne vain. Heti ensimmäiseksi minulla tuli mieleen vaaterekki! Sellaista meillä ei ollut ja monesti ajattelin, että sellaiselle olisi käyttöä. Meidän makuuhuoneemme  on niin pieni, että tänne ei mahdu sellaista perinteistä jalallista vaaterekkiä, mutta olin joskus jossain nähnyt katosta roikkuvan vaatetangon. Siitä sain tämän idean. Roikkuvaan vaaterekkiin saisin vaatteitani roikkumaan, niin sitten ne eivät ehkä lojuisi lattialla tai epämääräisessä mytyssä rahin päällä.  Vaaterekki olisi myös kiva kuvausrekvisiitta ja kaunis simppeli yksityiskohta makuuhuoneessa.


Ajattelin heti, että harjanvarsi olisi todella hyvän kokoinen vaatetangoksi, edullinen ja helppo toteuttaa. Pekka osti täältä puunvärisen perinteisen harjanvarren, maalasi sen valkoiseksi ja sahasi sen puoliksi. Tulin siihen tulokseen, että haluan valkoisen harjanvarren roikkuvan harmaista naruista. Sitten mietin, että mistä löytäisin mahdollisimman ohuen narun, joka kuitenkin kestäisi vaatteiden painoa? Juttelin äitini kanssa ja mieleeni tuli nahkanauha. Se ei veny ja on todella napakka, äitinikin sanoi, että kyllä se kestää. Rupesin googlettamaan, että mistä löytyisi ohutta, harmaata nahkanauhaa ja löysin sen täältä. Samalla katselin, mitä muuta nettikaupasta löytyy ja ajattelin, että olisi hauska pujottaa nahkanauhaan valkoisia puuhelmiä, sitten vaaterekki ei olisi niin kalju, mutta pysyisi kuitenkin hillityn näköisenä. Pekka porasi harjanvarren molemmille puolille reiät nahkanauhoja varten ja pujotimme niiden molemmille puolille 10 valkoista puuhelmeä. Laitoimme kattoon todella pienet melko huomaamattomat koukut, joihin solmimme nahkanauhojen päät. Toiset päät solmittiin harjanvarren alle, joihin olimme ensin pujottaneet yhdet puuhelmet kummallekin puolelle. Mitä tapahtuu ylijääneille harjanvarren puolikkaalle, nahkanauhalle ja puuhelmille? Aiomme myöhemmin tehdä samanlainen vaaterekin myös Helmin huoneeseen.


Täytyy sanoa, että olen niin onnellinen ja kiitollinen siitä miten taitava Pekka on. Jos minulla on visio, niin hän osaa toteuttaa sen. Mahtavaa! Vaaterekistä tuli vielä hienompi mitä olin ajatellut. Se istuu makuuhuoneeseemme täydellisesti ja on todella kiva ja kaunis yksityiskohta. Pitää ehkä useammin tehdä itse tällaisia kivoja sisustusjuttuja.


Vaaterekki oli helppo tehdä ja edullinenkin vielä. Harjanvarsi maksoi: 3,49€. Harmaa nahkanauha (5m pakkaus, se riittää kahteen vaaterekkiin) maksoi: 4,25€. Puuhelmet maksoivat: 5.98€ (+5,98€, ostimme puuhelmiä yhteensä 40 kpl, koska puolet menevät Helmin vaaterekkiin). + Postikulut: 5,95€. Maalia meillä oli jo entuudestaan, sitä ei tarvinut tätä projektia varten ostaa. Yksi DIY vaaterekki maksoi siis: 19.67€ (ja kaksi 25,65€)  Ei yhtään paha hinta näin upeasta esineestä. Kiitos vielä tästä kivasta haasteesta! Minulle saa antaa kivoja postausehdotuksia jatkossakin.


Maaliskuussa kun blogini täytti vuoden, niin pyysin silloin teitä kertomaan postaustoiveitanne. Sain viisi todella kivaa ideaa ja päätin silloin, että toteutan ne kaikki. Tähän mennessä olen tosiaan toteuttanut niistä kolme. Alla on linkit kaikkiin jo kirjoitettuihin toivepostauksiin:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡