maanantai 8. toukokuuta 2017

Helmin nimpparit

Helmi on ollut käytössä ristimänimenä jo 1850-luvulla. Nimi on ehkä suomennos Margaretasta, jonka alkumerkitys on myös ’helmi’. Vastaavanlainen käännösnimi on esimerkiksi englannin Pearl. Helmi on toisaalta voitu muodostaa myös Vilhelmiinasta tai sen lyhentymästä Helmiinasta. Helmin nimipäivää vietetään 7.5.
"Kun odotimme sinua ja saimme tietää, että olet tyttö, niin tiesimme heti mikä nimeksesi tulee. Halusimme antaa sinulle kauniin suomalaisen nimen, joka olisi paras nimi juuri sinulle. Olin jo vuosia sitten ajatellut ja toivonut, että saisimme joskus tyttölapsen, jolle saisimme antaa ihanan nimen: Helmi."
Meidän lähipiirissä on aina vietetty nimipäiviä. Se on kiva tapa saada kaikki koolle, vaihtaa kuulumisia ja viettää aikaa yhdessä. Silloin on myös hyvä syy leipoa, herkutella ja puhaltaa ilmapalloja. Eilen vuorossa oli Helmin nimpparit. Pekka oli leiponut herkullisia muffinsseja ja ihan törkeän hyvää pizzaa. Tarjolla oli myös karkkeja, mustikoita ja poppareita.


Helmistä oli kivaa kun talo täyttyi rakkaista, vaikka aluksi vähän jännittikin. Helmi oli kovasti odottanut pikkuserkkujaan leikkimään ja vitsi miten kivaa Helmillä olikin. Helmi myös nautti haleista ja kaikista huomion osoituksista. Ilmapallot olivat ihania ja oli kiva leikkiä kaikilla kivoilla uusilla leluilla, tuli sitä vähän riehuttuakin. Lapset kiipeilivät Boblesien päällä ja Helmi meni välillä sängylle pomppimaan. Juhlien jälkeen katseltiin lahjaksi saatuja kirjoja ja illalla vielä laitettiin testiin uudet ulkoiluvaatteet ja puhallettiin saippuakuplia.
Ostimme Helmille nimpparilahjaksi ihanat A Little Lovely Companyn uudet kylpylelut: pisaran, sateenvarjon ja sateenkaaren. Ne ovat kätevät pienelle lapselle, kun ne täyttyvät itsestään, laittamalla ne tietysti veden alle. Sitten kun lelun nostaa vedestä se alkaa tiputtamaan vettä. Ne ovat pienelle lapselle kätevät ja kaiken lisäksi vielä suloisetkin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡