sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Moision Kartano - Juhlavuosi

Paljon onnea Moision Taide- ja Pitokartano 20v! Näihin 20. vuoteen on mahtunut paljon ihania muistoja ja hyviä hetkiä. Kartano on kaunis, historiallinen ja inspiroiva, se on täynnä tarinoita, upeaa taidetta ja hyvää ruokaa. www.moisionkartano.fi


Moision Taide- ja pitokartano Oy on syntynyt kouvolalaisen kauppiaspariskunnan Seija ja Pentti Hasun taideharrastuksesta ja keräilystä. Taide on ollut heille rakas harrastus vuosikymmenten ajan. Kun taide oli täyttänyt kodin, heräsi ajatus siitä, että taidekokoelmat saataisiin myös yleisön nähtäväksi. Elimäen Kunnan johto kiinnostui Hasujen liikeideasta juuri taiteen ja historian painotuksen vuoksi. Keväällä 1997 vuokrasopimus allekirjoitettiin ja Moision Taide- ja pitokartano Oy oli syntynyt.

Kartanon toimitusjohtajaksi ja mamselliksi tuli Seija ja Pentti Hasun tytär Anne Hasu. Anne Hasu alkoi kehittämään yrityksen toimintaa vuoden 1998 alusta. ”Olen mieltynyt tähän alun perin 1800-luvulla karjakartanona tunnettuun Moisioon. Toiminnallani olen pyrkinyt saamaan vanhaa kartanoa esiin ja avaamaan ovet kaikille. Olemme täyttäneet kartanon salit taiteella ja tunteella.”

Täältä pääset tutustumaan Moision Kartanon historiaan 1800-luvulta nykypäivään.


Kartanossa järjestetään aktiivisesti vaihtuvia taidemyyntinäyttelyitä. Esillä on maamme tunnetuimpiin kuuluvien taiteilijoiden töitä. Kartanossa on myös 120 asiakaspaikkainen ravintola A-oikeuksin. Asiakkaita palvellaan ammattitaidolla tilauksesta ympäri vuoden. Moision kartano on tullut tunnetuksi kulttuuritapahtumien, häiden, syntymäpäivien sukujuhlien ja pikkujoulujen pitopaikkana. Moision kartanon on löytänyt myös moni retkeilijä, hyvän ruuan ja historian ystävä.

Täältä pääset tutustumaan Moision kartanon juhlapalveluihin.


Kartanolla on juhlittu monenlaisia ihania juhlia: syntymäpäiviä, kultahäitä, häitä, ristiäisiä, äitienpäiviä ja isänpäiviä. Siellä on vietetty meidän häät ja kartanon puutarhassa on otettu meidän hääkuvat. Helmi on kastettu kartanolla, myös rakkaat serkkujeni pojat ovat saaneet nimensä siellä. Tuolla paikalla on niin paljon tunnearvoa, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Tiedän myös sen, miten tämä, niin kuin monet muutkin yritykset ovat kovan työn tulosta. Halua ja tahtoa tehdä sitä mistä pitää ja minkä kokee tärkeäksi. Ja juuri se työ mitä on tehty tämän unelman eteen, saa minut arvostamaan paikkaa vielä enemmän. 


Olen niin onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut kasvaa taiteen ympäröimänä. Olen monesti ajatellutkin, että se on  vaikuttanut luovuuteeni ja mielikuvitukseeni. Osaan arvostaa taidetta ja taiteilijoita, ymmärrän sen miksi taide ja keräily on monille tärkeä harrastus. Ehkä se, että taide on ollut aina osa elämääni on saanut minut kiinnostumaan valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta? Minulla on halu luoda jotain kaunista ja pysyvää, jotain missä laitan itseni likoon, jossa näytän tunteeni ja sen palon mitä tunnen. Ja mielestäni se jos mikä on taidetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡