tiistai 2. toukokuuta 2017

Meidän vappu

Meidän vappu oli tänä vuonna erilainen kuin yleensä. Ei ollut oikein sellaista vappufiilistä, kun olo oli surullinen. Ajattelen elämästä kuitenkin niin, että jokaisessa päivässä on jotain hyvää, vaikka olisikin vaikeaa. Ne pienet kivat asiat arjen keskellä antavat uskomattoman paljon voimaa.


Pekka teki tänä vappuna ensimmäisen kerran herkullisia vappumunkkeja (kun Mamma/Mammanmamma ei ollut niitä tekemässä, niin kuin aiempina vuosina). Minusta on ihanaa kun Pekka on tuollainen luonnonlahjakkuus ja taitava leipomaan. Helmistäkin isin tekemät vappumunkit olivat superhyviä ja ihanan pehmeitä. Herkuttelimme myös tippaleivillä ja äitini oli perinteisesti tehnyt meille kotitekoista simaa.Helmi oli valinnut itselleen kaupasta hauskan Pikku Myy-vappupallon. Valinta ei tullut yllätyksenä, sillä tällä hetkellä Helmi tykkää todella paljon Myystä ja Muumeista muutenkin. Helmi sai S-mammalta ja P-papalta (minun isovanhemmiltani) ihanan My Little Pony-pallon, josta Helmi on todella paljon tykännyt. Helmi on monesti ihastellut sitä sanomalla "uu, hieno heppa" ja kuljettanut sitä joka paikkaan.Helmin mielestä oli hauska leikkiä ilmapalloilla ja serpentiineillä. Helmin laittoi kaikki ilmapallot sängylle, rupesi pomppimaan ja heittelemään ilmapalloja ympäriinsä. Helmistä oli myös hurjan hauskaa pyöriä serpentiineissä ja laittaa niitä päähän, ihan kuin peruukiksi, hih. Myös viimevuotinen vappuviuhka kiinnosti ja sitä oli hauska heilutella (ja valitettavasti välillä myös repiä).

Vappuaattona kävimme Helmin mummilla ja ukilla (Pekan vanhemmilla). Helmistä oli hauskaa pomppia sängyllä, hengailla koirien majassa, hoivata koiria ja katsoa Late Lammasta telkusta. Oli erittäin kiva yllätys, kun mummi ja ukki olivat tänä vuonna ostaneet Helmille söpön Nalle Puh-vappupallon. Helmi tykkäsi uudesta ihanasta "Najje-pallo"staan ja on kotona leikkinyt sen kanssa.


Myöhemmin illalla Helmin mamma ja pappa  (minun vanhemmat) tulivat meille maistamaan Pekan tekemiä vappumunkkeja ja leikkimään Helmin kanssa. Mamma ja pappa olivat ostaneet Helmille suloisen vappu-nuken, koska he tiesivät, että Helmillä on jo monta vappupalloa. Helmi ihasteli uutta ihanaa Prinsessa nukkea, "tyttöä". Illalla Helmi niin nätisti halitti ja suukotti sitä, myös "tytön" kaunista tukkaa kammattiin. Helmi halusi viedä Mamman ja papan alakertaan leikkimään. Sitten syötiin munkkeja ja katsottiin yhdessä Mikkiä. Helmi kiipeili Boblesien päällä niin että mammaa ja pappaa hirvitti. Sen jälkeen Helmi leikki vielä papan kanssa Helmin omassa huoneessa.Vappupäivä oli mukavan rauhallinen, ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Kävimme kävelyllä ja Helmi istui oman kolmipyöränsä kyydissä. Myöhemmin kävimme myös puistossa ja palloilemassa. Otimme hauskoja vappupallokuvia, samoin jo perinteeksi muodostuneen perhekuvan. Pitihän sitä kuvaa varten kaivaa vappuhattukin esille. En minä nimittäin turhaan kolmea vuotta sen eteen raatanut, hih.Halusin, että kaikesta surusta huolimatta Helmillä olisi mukava vappu ja kivaa tekemistä. Helmillä oli hauskaa ja se sai väkisinkin hymyn huulilleni ja muistutti minua siitä, että elämä jatkuu. Pekka oli taas niin ihana, hän tosiaan paistoi samanlaisia munkkeja kuin Mammanmamma aina paistoi. Pekka puhalsi ilmapalloja ja koristeli kotiamme niillä ja serpentiinillä. Pekka jaksoi myös kuunnella minun harmituksia ja kiukutteluakin. Niin pieni asia loppujen lopuksi tuo koristelu, mutta se oikeasti piristi minua, samoin se kun Pekka halusi paistaa munkkeja ja oli järjestäny meille kaikkea kivaa tekemistä. Pekka on kyllä maailman paras mies ja isi. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡