perjantai 26. toukokuuta 2017

Helmi 2,5v

Tänään (26.5.2017) Helmi on 2,5-vuotias. Hurjaa miten nopeasti aika on mennyt. Helmistä on kasvanut vauhdikas, iloinen ja taitava tyttö. Hän on nopea juoksemaan, hurjapää kiipeilemään ja tykkää hyppimisestä. Helmi tykkää myös pelata erilaisia pallopelejä, käydä puistossa ja ihastella kukkia. Helmistä on hauska leikkiä elämien kanssa, paijata, silittää, kutittaa ja halata niitä, joskus ne saavat myös suukkoja. "Söpöt" eläimet kiinnostavat Helmiä ja onneksi meidän lähipiiristä löytyykin monenlaisia eläimiä. Saippuakuplien perässä juokseminen, niiden nappaaminen/poksauttelu on superhauskaa. Hiekkalaatikkoleikit ovat kivoja, Helmistä on mukava mättää lapiolla hiekkaa ämpäreihin ja tehdä kakkusia. Kaikki erilaiset majat, leikkimökit ja teltat ovat ihania, niissä on kiva hengailla, mennää piiloon ja kurkistella.


Helmi tykkää leikkiä pienellä Muumitalollaan, ihanalla puumaja -lelullaan, heitellä palloa ja hän tutkii mielellään monenlaisia pieniä esineitä/leluja. Helmistä on mukava leikkiä kotileikkiä, laittaa ruokaa paistumaan ja tuoda meille kaakaota ja muuta syömistä. Helmistä on kiva kiipeillä ja tehdä temppurata Boblesien päälle, tulee sitä aina välillä pompittua sohvalla ja sängyssäkin. Helmistä on myös hauska katsella telkkua. Hänen lempiohjelmiaan ovat Mikki Hiiren kerhotalo/Mikki ja ralliryhmä, Napero, Angry Birds, Muumit, Late Lammas/Timppa ja Purkkijengi.



Helmi on mielestäni taiteellinen. Hän tykkää soittaa erilaisilla soittimilla (mm. piano, rummut, marakassi, nokkahuilu...), tanssii ja myös laulaa mielellään. Helmi ilahtuu maalaamisesta ja pitää piirtämisestä. Helmistä tarrojen liimailu on supekivaa, hän on todella näppärä ja saa pienimmätkin tarrat otettua itse tarra-arkista. Saksilla leikkaaminen tuntuu mielenkiintoiselta, mutta siinä hän tarvitsee vielä aikuisen apua. Helmi on kiinnostunut ympärillään olevista kauniista esineistä ja usein toteaakin "vau".



Helmi osaa tietysti itse syödä ja juoda mukin reunalta. Haarukan käyttäminen on helpompaa kuin lusikan ja välillä Helmi syö mielellään sormilla. Helmistä on tullut vähän nirso ja vaihteleva ruuan ja ruokahalun suhteen. Olen kuitenkin ottanut sen periaatteen, että sitä syödään mitä on tarjolla ja jos hän ei halua syödä tai ei maistu, niin sitten hän syö seuraavalla aterialla. Pottailua harjoitellaan, mutta emme ota siitä mitään stressiä. Helmi osaa hienosti laittaa kengät jalkaan (riippuen kengistä) ja laittaa hatun päähän, Helmi saa myös paidasta hihat itse laitettua.



Meillä on kyllä ihana, empaattinen, muut huomioon ottava, kiva pieni tyttö. Helmi on iloinen, tykkää ja kiinnostuu monenlaisista asioista. On ollut ihana nähdä miten meidän ensimmäisestä lapsesta on kasvanut näin ihana taapero, joka juttelee ja suukottelee paljon. Olemme niin onnellisia ja ylpeitä hänestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡