keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Meidän pääsiäiskoti

Meillä on tapana sisustaa ja koristella kotia pääsiäistä varten, niin pääsemme paremmin juhlatunnelmaan. Minulla oli tälle pääsiäiselle suuria suunnitelmia ja monenlaisia askarteluideoita ja projekteja, mutta totesin, että tällä hetkellä elämäntilanne vauvan ja vauhdikkaan leikki-ikäisen kanssa on sellainen, että täytyy vähän höllätä ja tällä kertaa tehdä kotiin pääsiäistunnelmaa helpommin ja hyödyntää enemmän jo valmiita, olemassaolevia pääsiäisjuttuja.


Laitoimme maljakkoon pari vuotta sitten koristelemamme pajunoksat. Keltaiset ja valkoiset höyhenet tuovat sopivasti pääsiäistunnelmaa. Muumihylly on päivitetty keväisemmäksi, pääsiäiseen sopivaksi ja se on kaunis yksityiskohta kodissamme. Samalla saan osan muumikokoelmastani johonkin esille. Hyllystä tuli pienellä vaivalla huikea pääsiäiskoriste! Myös mammaltani peritty upea musta kukkopilli pääsi mukaan tähän kokonaisuuteen.Toiseen maljakkoon laitoimme keräämiämme pajunoksia sellaisenaan, mielestäni yksinkertainen on kaunista. Sain syntymäpäivälahjaksi lisää ihania puisia pupuja, nyt minulla alkaa olemaan jo aika kiva kokoelma näitä Aarikan pääsiäiskoristeita, jotka löysivät oman paikkansa meidän pääsiäiskodissa.

Joka vuosi upeat kukkopillit otetaan esille. Pekka ja lapset ovat saaneet ne isomummilta ja ugulilta. Ne ovat kauniita ja Helmistä on hauska puhaltaa omaan pilliinsä ja musisoida samalla kun Vilma ihmettelee omaansa, hih.
Syksyllä ihastelin paljon okran/sinapinkeltaisen/oranssin sävyjä ja koska pidän sen värisistä jutuista vieläkin todella paljon, niin ajattelin luoda sen värisillä tekstiileillä makuuhuoneeseen boho tyylistä pääsiäisfiilistä. Sänkyyn laitoin Ikean ja Mini Rodinin tyynynpäällisiä, Vilman ja Helmin sängystä löytyy puoleen hintaan löytämäni Mini Rodinin pupupussilakanasetit. Mielestäni näillä tekstiileillä sain luotua juuri sopivasti ja helposti kivaa pääsiäistunnelmaa makuuhuoneisiin.
Tottakai myös tänä vuonna meidän pääsiäiskodista löytyy Helmin tekemiä askarteluja. Helmi on tehnyt ihania pääsiäismunakransseja, jotka tietenkin tuovat kotiimme uniikkia pääsiäisfiilistä. Helmi on askarrellut mamman kanssa hauskan pääsiäistipun ja silkkipaperilla koristellun kranssin. He leipoivat yhdessä somia tipu-pullia, niistä tuli herkullisia ja niin kauniita! Helmi on käynyt mamman kanssa kaupassakin ja he ostivat meille narsisseja ja rairuohoa. Pääsin mamman ansiosta tänä vuonna helpommalla pääsiäisjuttujen suhteen, kiitos äiti ♡
Ja siis tykkään kyllä askarrella ja valmistella pääsiäistä, mutta tänä vuonna olen yksinkertaisesti vain niin väsynyt, että apu näiden asioiden suhteen tuli tarpeeseen. Minulla ei ole ollut jaksamista oikein mihinkään ylimääräiseen. Siksi on niin ihanaa, että äitini on Helmin kanssa tehnyt monenlaisia kivoja pääsiäisjuttuja. Lohdutin itseäni ja ajattelin, että ensi vuonna tilanne on varmasti helpompi kun lapset kasvaa, ehkä sitten on aikaa ja jaksamista enemmän kaikenlaisille  pääsiäisaskarteluille.Ja vaikka olen itse vähän pettynyt siihen, että en jaksanut/ehtinyt tekemään ja askartelemaan kaikkea mitä olin etukäteen suunnitellut tai mitä olisin halunnut tehdä, niin olemme silti tehneet monenlaisia kivoja pääsiäisjuttuja ja kodissamme on kaunis pääsiäistunnelma. Askartelimme pääsiäiskranssin, koristelimme pajunoksia, kävimme virpomassa, koristelimme kotia, olemme ottaneet kivoja kuvia ja syöneet suklaamunia. Pääsiäiseksi Pekka leipoo vielä Helmin kanssa jotain aiheeseen sopivaa.


Pääsiäisenä aion herkutella, nauttia läheisten seurasta ja viettää laatuaikaa perheen kanssa, luoda lapsille ihania, kivoja ja kiireettömiä lapsuuden pääsiäismuistoja. ♡ Ihanaa pääsiäistä, ihan jokaiselle ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡