maanantai 8. huhtikuuta 2019

Vilma 9kk

Vilma täytti jo 9kk ♡ Meidän pieni ihme on niin rakas, kaunis ja ihana. Hän osaa monenlaisia juttuja, uusin taito on se, että hän on oppinut kävelemään tuen varassa. Kävelykärry ei vielä kiinnosta vaan hän kävelee nojaten/työntäen meidän väliaikaista todella kevyttä sohvapöytää, hih. Hän ottaa tukea kävellessään myös sohvasta, penkistä ja tv-tasosta. Vau! Vilmalla nököttää suussa jo kuusi hammasta, kolme alhaalla ja kolme ylhäällä, hih. Vilman vaatekoko on 74, vaikka on hänellä käytössä myös 80 kokoisia vaatteita.


Vilma nukkuu yleensä kahdet päiväunet 45minuuttia-2tuntia kerrallaan, edelleen yöt menevät vaihtelevasti. Joskus nukutaan koko yö heräämättä, joskus vieläkin hereillään 2-3 tunnin välein. Vilma tykkää kirjaimellisesti kaikista ruuista, mutta lemppareita taitaa olla banaani ja letut. Vilmalla on käytössä nokkamuki ja tuttipullo. Ruokaa ja juomaa menee tuttuun tapaan, myös tutti maistuu, välillä hereillä ollessaan, välillä nukkuessa, etenkin turvakaukalossa.


Vilma tykkää kiipeillä, hän nousee aina seisomaan, kun on tilaisuus. Hän myös konttaa kovaa vauhtia eteen päin. Nyt ensimmäiset reiät ovat jo tulleet polviin ja kolmet housut ovat menneet rikki. Siskon kanssa on hauska hassutella ja siskon huoneessa on kaikista kiinnostavimmat jutut. Vilkuttaminen ja läpyt ovat hauskoja ja nykyään hän nauraa herkemmin. Vilma on välillä myös pieni jekkuilija ja yrittäessään tehdä tuhmuuksia hän yrittää välillä paeta paikalta, hih. Myös kaukosäätimet ja puhelimet kiinnostavat todella paljon. Omista leluistaan hän leikkii tällä hetkellä eniten puruleluilla, niitä on kiva mutustaa ja pureksia, helpottaa varmasti kutiseviin ikeniin. Myös helisevät ja muuten ääntä pitävät lelut kiinnostavat. Hän tykkää katsella kirjoja ja tunnustella erilaisia pintoja.


Vaikka hän jo leikkii ja touhuaa paljon kaikenlaista, kasvaa ja kehittyy, tulee koko ajan isommaksi, niin hän on vielä silti meidän vauva, syli on vielä kaikista paras paikka ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡