maanantai 15. huhtikuuta 2019

Virvon varvon...

Kävittekö virpomassa? Meillä on aina tapana käydä virpomassa isovanhemmat, joskus myös muita läheisiä. Tänä vuonna pääsimme virpomaan vasta sunnuntai-iltana, kun me olimme Pekan kanssa päivällä Lapsimessuilla. Palmusunnuntaina tapahtui paljon, sillä silloin oli myös meidän vuosipäivä ja vielä vaalipäiväkin.


Kävimme keräämässä pajunoksia jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Helmi valitsi kaupasta itse koristeet virpomisvitsoja varten, jotka yhdessä koristelimme, minä toimin vain apulaisena. Oksista tuli hienoja, Vilmakin ihasteli niitä ja olisi halunnut tutkia niitä vielä lähempää ja napata koristeita suuhunsa, hih.Minusta oli niin kiva miten hienosti Helmi oppi meidän perinteisen virpomislorun: "Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle". Mammat ja papat sekä mummi ja ukki ihastelivat meidän pieniä virpojia. ♡


Olemme asuneet tässä talossa jo yli kuusi vuotta eikä meillä koskaan ole käynyt virpojia, paitsi nyt tänä vuonna. Hauskaa, että virpojat ovat löytäneet meillekin ja saimme maljakkoon lisää koristeltuja oksia.


Tytöt saivat virpomisreissulta aika muhkeat saaliit. Helmi avasi heti kotona melkein kaikki munat ja tutki mitä niiden sisällä on. Suklaat jäi pöydälle odottelemaan, kyllä hän vähän niitä maisteli, mutta lelut kiinnostivat enemmän, hih. Vilma tutki innoissaan oman palkkapussinsa sisältöä, vaikka tietysti herkut menevät vielä äitin ja isin saaliiksi.


Pääsiäisviikosta tulee minulle aina niin kiva fiilis, tuntuu että siitä alkaa kunnon kevät. Toivottavasti pääsiäisenä olisi aurinkoista ja lämmintä ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡