maanantai 27. toukokuuta 2019

DIY donitsiseinä

Me tykätään järjestää juhlia ja olin haaveillut meille omaa donitsiseinää/donitsitelinettä. Siihen saisi näyttävästi herkkuja esille ja se olisi täytettynä hieno yksityiskohta tarjoiluissa. Muutenkin juhlakoristeena hieno. Puhuin asiasta miehelleni ja hän sanoi heti, että voi itse tehdä minulle sellaisen. Ihanaa, kun on mies joka osaa toteuttaa ajatukseni, hih. Tässä siis helppo ohje DIY donitsiseinään, näin me sen teimme:


Tarvikkeet donitsiseinään:
  • Liimapuulevy 
  • Puutappeja
  • Porakone
  • Maalia
  • Pensseli
Ostimme Puuilosta liimapuulevyn 40x100cm (siitä saa tehtyä kaksi donitsiseinää) ja sahasimme sen puoliksi, ostimme 8x35mm puutappeja yhden pussin. Porasimme 9 reikää porakoneella liimapuulevyyn 10cm välein, myös reunoille jäi 10cm, ylös jätimme tilaa jollekin kivalle tekstille. Maalasimme liimapuulevyn ja puutapit valkoisella maalilla (mitä meiltä löytyi entuudestaan). Lopuksi kiinnittimme 9 tappia niihin sopiviin reikiin. Tulostimme donitsitelineen yläosaan tekstin HERKKUHETKI, jonka teippasimme levyyn kiinni. Tällä tavalla tekstiä pystyy helposti vaihtamaan. Toki jonkun tekstin voisi myös esimerkiksi maalata levyyn tai halutessaan olla laittamatta tekstiä ollenkaan, kukin tyylillään, hih.


Tadaa! Näin helposti saimme tehtyä hienon donitsiseinän. Donitsiseinä/teline oli meillä ensimmäisen kerran käytössä viikonloppuna ja se sai paljon ihasteluja osakseen. Juhlissa laitoimme donitsiseinään pieniä donitseja, mutta mitoitus on sellainen, että vähän isommmatkin donitsit siihen mahtuvat. Donitsiseinän voi tehdä juuri sen kokoiseksi tai juuri niin monelle donitsille kuin itse haluaa. Meidän donitsiseinän koko on 40x50 ja siinä on paikat yhdeksälle donitsille. Sen tekeminen maksoi n.12e ja tosiaan näillä tarvikkeilla niitä pystyisi tekemään kaksi. Ajattelin, ehkä käyttää ylijääneet puutapit myöhemmin diy naulakon tekoon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡