perjantai 10. toukokuuta 2019

Maalatut kivet - Mehiläinen ja leppäkerttu

Meidän pihalla on lojunut pyöreitä kiviä ja olen miettinyt mitä voisimme niille tehdä. Sitten keksimme Helmin kanssa, että voisimme maalata niitä.


Helmistä oli hauska ajatus maalata kiviin ötököitä ja päätimme yhdessä maalata mehiläisen ja leppäkertun. Kun ne olivat kuivuneet, Helmi liimasi mehiläiselle ja leppäkertulle silmät. Halutessaan silmät voisi myös maalata tai ihan yhtä hyvin jättää laittamatta, kivalta ne silti näyttäisivät, hih. Näistä kaveruksista tuli kyllä niin ihania.

Tämä on helppo ja hauska askarteluidea vaikka äitienpäivälahjaksi, isovanhemmille tai koristamaan omaa pihaa tai kukkaruukkua tai miksei vaikka lasten leikkeihinkin. Helmi heti ilmoitti, että aikoo viedä mehiläisen ulos leikkimökkiin.


Jos meinaa kiviä maalata ulkokäyttöön niin kannattaa huolehtia, että maali kestää vettä. Me maalasimme nämä ihan tavallisilla askartelumaaleilla. Ne kestävät varmaan pientä kostumista, mutta tuskin esim. kaatosadetta, hih.

Meidän pihalle jäi vielä kiviä, joten mielessä on käynyt maalailla niihin jotain muitakin kuvioita. Saa nähdä mitä niistä vielä keksimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡