torstai 2. toukokuuta 2019

Kotoilu vappu

Meillä vappu sujui aika leppoisissa merkeissä. Olimme kotona, Pekka paistoi munkkeja, söimme tippaleipiä ja ulkoilimme, tytöt leikkivät omilla vappupalloillaan. Kävimme myös syömässä tämän kevään ensimmäiset pehmikset.


Äitini kertoi, että mammalla ja papalla oli tapana vappuna juoda simaa Mallasjuoman laseista. Olemme halunneet jatkaa tätä heidän perinnettään ja juoda simaa näistä samoista laseista. Minulla on ikävä heitä, onneksi minulla on heistä paljon ihania muistoja. Äitini tekee perinteisesti itse simaa ja saimme myös tänä vuonna häneltä oman pullon, siitäkin on tullut jo oma perinteensä. Pekkakin kyseli kiinnostuneena "onkohan se teidän äiti tehnyt tänäkin vuonna simaa" ♡Emme koristelleet ehkä niin paljon kuin yleensä. Yksi syy on se, että emme jaksaneet, toinen syy se, että pääsiäinen oli vasta. Tuntui hassulta alkaa koristelemaan uutta, kun edellisen juhlan koristeet oli juuri korjattu pois. Pekka ja Helmi kuitenkin kävivät ostamassa vähän ilmapalloja ja serpentiiniä, ne kun kuitenkin kuuluvat vappuun meidän mielestä. Myös muumihylly päivitettiin vappuun sopivaksi, se kaipasikin jo vaihtelua!


Molemmat tytöt saivat itse valita vappupallot. Menimme kauppaan ja Helmi tiesi, heti minkä pallon hän itselleen valitsee: "äiti, minä haluan tuon telppiini pallon" ja hän oli tyytyväinen valintaansa. Hän kävi myös mamman kanssa pallo-ostoksilla ja valitsi itselleen kävelevän kissapallon ja Vilmalle prinsessapallon, hih.


Myös Vilma valitsi itselleen pallon ja voi olla että ihmiset ihmettelivät sitä, mutta meistä oli hauskaa katsoa minkälaisen pallon Vilma saattaisi haluta. Pekka otti Vilman syliin ja käveltiin pallojen luona. Katseltiin mihin palloihin Vilman katse kiinnittyy ja mitä palloja kohti hän yrittää kurkotella. Näiden havaintojen perusteella luulemme, että hän halusi Mikki-pallon ja sen meille kotiutimme. Tämä on tavallaan hassua, koska tiedän, että Vilmalle olisi kelvannut mikä tahansa pallo, mutta kyllä siitä tuli hyvä mieli, kun Vilman ensimmäinen vappupallo on hänen itsensä valitsema.Se on hauskaa miten paljon lapset ilahtuivat vappupalloista ja niistä riittää iloa vielä pitkäksi aikaa. Toisaalta oli kiva viettää tämmöinen rento ja helppo vappu, mutta olisi hauskaa keksiä vappuun joku muukin perinne kuin munkkien paisto, siman juonti ja tippaleivät. Saa nähdä minkälainen vappu meillä ensi vuonna on, keksimmekö vapun viettoon jonkun uuden perinteen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡