torstai 11. maaliskuuta 2021

Puoli vuotta raskaana

Olen ollut jo puoli vuotta raskaana, viimeinen kolmannes alkoi. Puoli vuotta on mennyt yhdessä hujauksessa, paljon on tapahtunut. Raskauden kohokohtia ovat ehdottomasti olleet ultrakäynnit, jolloin olemme päässeet näkemään meidän pikkuisen kesäkuisen "masuvauvan" kuulumisia. Koen, että ultrakäynnit ovat tärkeitä etappeja raskauden etenemisen kannalta. Niitä olen aina kovasti odottanut, mutta myös vähän jännittänyt. On ollut ihana nähdä vauva, mutta vielä tärkeämpää selvittää, että hänellä on kaikki hyvin. Onneksi ainakin tähän mennessä kaikki on mennyt juuri niin kuin pitääkin. Olemme käyneet varhaisultrassa lokakuussa (Perhe-Arte Lahti), seulontaultrissa Nt-ultrassa marraskuussa ja rakenneultrassa tammikuussa sekä 3D/4D-ultrassa (Kaunis odotus) maaliskuussa. Mahdollisesti ennen tulevaa sektiota sairaalassa saatetaan vielä jossain vaiheessa ultrata?

Saimme rakenneultrassa tietää, että meille tulee poikavauva mikä oli todella ihana yllätys!  Meille minkään raskauden kohdalla sukupuolella ei ole ollut väliä, molemmat ovat aina olleet yhtä toivottuja ja odotettuja. Minulla on kuitenkin jostain syystä ollut jo pitkään, vuosia ajatus siitä, että saisimme kaksi tyttöä ja pojan. Kun saimme kuulla meidän kesäkuisen olevan poika, vaikka olin arvellut häntä tytöksi leukani loksahti. Sitten minulla meni kylmät väreet kun, ajattelin, onko vuosia vanha ajatukseni kolmesta lapsesta, kahdesta tytöstä ja pojasta ollut etiäinen? Olemme niin onnellisia ja kiitollisia siitä, että odotamme ihanaa pientä poikaa, joka tulee täydentämään perhettämme. 


Tämän puolen vuoden ajalta mieleen on jäänyt vahvasti myös hetket, kun saimme tietää raskaudesta ja pääsimme kertomaan siitä lapsille ja muille läheisille. Tulevat isosiskot ovat alusta asti olleet todella innoissaan vauvasta ja odottavat kovasti häntä perheeseen. Isosiskojen ilo vauvaa kohtaan on yksi tämän raskauden parhaimpia juttuja. Vauvaa rakastetaan, halitaan ja suukotetaan jo nyt, vaikka hän on vielä masussa, hih. Ja vaikka vauva on meille jo kolmas lähipiiri on ollut innoissaan ja kiinnostuneita vauvasta mikä on todella ihanaa. 


Tietenkin raskauden kannalta ihania juttuja edellämainittujen lisäksi ovat olleet vauvan ensimmäiset liikkeet, myös ne kun Pekka on alkanut tuntemaan liikkeitä masun päältä. Masun kasvamista ja pyöristymistä on ollut ihana seurata. Masun silittely ja potkujen tunnustelu ovat olleet jo pitkään rutiineja minulle ja myös Pekalle. 


Tuntuu siltä, että neuvolapäiviä on ollut vähemmän kuin aiemmissa raskauksissa. Tähän mennessä neljä käyntiä. Toisaalta kun kyseessä on jo kolmas odotus, olen tuntenut liikkeitä ainakin rv 12 asti ja huolenaiheita ei ole ollut, niin mitäpä siellä turhaan ramppaamaan. Varsinkin nyt koronaikana ja koska neuvola on siirtynyt kauemmaksi. Tosin ei neuvola nytkään oikeasti kaukana ole, ennen sinne oli matkaa alle kilometri, nyt reilu kolme kilometriä.


Tässä raskaudessa aiempiin nähden on ollut erikoista mm. se, että vauva on ollut piiloutuja. On epäilty, että huonompi näkyvyys ultrassa on johtunut minulle aiemmin tehdyistä sektioista ja vielä enemmän siitä, että vauva on tykännyt hengailla kohdun perällä, mahdollisimman kaukana, painautuen selkääni päin, heh. Vaikka näkyvyys on ollut vähän huonompi kuin aiemmin, niin kaiken tarvittavan on aina pystynyt näkemään ja tutkimukset tekemään, se on tärkeintä.  Olemme myös saaneet useita ihania kuvia muistoksi. Tässä raskaudessa on myös ruvennut kolottelemaan ja jomottelemaan aiemmin, esim vatsan seutua ja selkää, kenties johtuen kiinnikkeistä ja melko hektisestä ja vauhdikkaasta elämästä eskarilaisen ja taaperon kanssa.


Reilu puoli vuotta takana, vähän alle kolme kuukautta jäljellä. Paljon on tapahtunut, mutta tiedän että kolmessa kuukaudessakin ehtii tapahtumaan vaikka mitä. Jatkan masun kasvattelua, aiomme ostaa lisää vaatteita ja tarvikkeita vauvalle, ottaa ihania masukuvia ja nauttia tästä ainutlaatuisesta, merkityksellisestä ajasta. Varsinkin, jos tämä tulee olemaan meidän viimeinen raskaus. 

Tässä alla linkit kaikkiin raskausaiheisiin postauksiin mitä olen tähän mennessä tehnyt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡