maanantai 15. maaliskuuta 2021

Vaikka kevät tekee tuloaan, halusin vielä muistella meidän lumista talvea

Vaikka kevät tekee tuloaan halusin vielä täällä blogin puolella muistella meidän ihanaa lumista talvea. Nautimme siitä niin hyvin kuin pystyimme. Viime vuoden lumettoman talven jälkeen toivoin enemmän kuin koskaan, että tämä talvi olisi luminen. Olen niin onnellinen, että toiveeni toteutui. 


Talvella parasta oli upea luminen maisema. (Ja valkoinen joulu) Meidän takapiha on talvisin kauneimmillaan, oikea winter wonderland. Myös talvinen metsä oli lumoava. Talviset mökkireissut olivat kivoja arjesta poikkeavia elämyksiä. 
Oli ihanaa nähdä lasten riemukkaat kasvot kun tänä talvena pääsimme leikkimään kivoja lumileikkejä. Pulkkailimme, kelkkailimme, tytöt kiipeilivät lumikasoissa ja teimme takapihalle lumisokkelon. H kävi useamman kerran hiihtämässä ja luistelemassa. Pyörittelimme lumiukkoja ja teimme lumi+jäälyhtyjä. Lapsista oli myös hauskaa lapioida ja kolata lunta. Mummilta ja ukilta saadut pienet lumikelkkalelut olivat monissa leikeissä mukana ja niille tehtiin ratoja.
Meidän taaperolla oli talveen viha-rakkaussuhde. Hän aina ihasteli lumisadetta "vaau kaunista", hän tykkäsi tehdä lumienkeleitä ja kolata. Pulkkailusta hän välillä piti ja välillä ei, se riippui niin fiiliksestä. Yleisellä tasolla hän ei kauheasti ulkona viihtynyt kuin lyhyen aikaa. Hän ei tosiaan tykännyt viimasta eikä tönkkänästä toppapuvusta, heh. Voi raasua. Minullakin tästä talvesta jäi mieleen kävelyreissut rattailla valituksen kera. Josko ensi talvi olisi hänelle vähän helpompi ja samalla minulle? Haha.Raskaus vaikutti minulla vähän tämän talven puuhasteluihin. Osittain siksi, että olin tosi varovainen ja välillä olo oli jo tukala. Talven ulkoilutakki oli pitkään tiukka ja helmikuun puolivälin jälkeen se ei enää mahtunut kiinni. Onneksi minun toinen oversize mallinen talvitakki mahtui päälleni ja mahtuu niin pitkään kuin tarvii. Ainakin vielä nyt maaliskuun puolessa välissä on aika talvinen ja kylmä sää. Ulkoiluhousut pysyy jalassa ainoastaan henkseleiden avulla, kun niistä ei vetoketju ole mennyt pitkään aikaan enää kiinni, hih. Kaikesta huolimatta pystyin silti nauttimaan lumisesta talvesta. Yksi talven kohokohdista oli minun ja Pekan retki Hiidenvuorelle ottamaan tunnelmallisia raskauskuvia odotuksen puolivälissä. Niistä jäi ihania muistoja! 

Tosiaan talvi oli ihana ja nautimme lumesta, vaikka kivaa olikin olisimme nyt jo niin valmiita kunnon kevääseen ja lumien sulamiseen. Aika näyttää milloin niin tapahtuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡