lauantai 20. maaliskuuta 2021

Raskaushimot ja mieliteot

Minulla on löytynyt jokaisesta raskaudesta raskaushimoja. Sellaisia syötäviä tai juotavia juttuja, joita tekee todella paljon mieli, jopa niin paljon että niitä on pakko saada, hih.


Ensimmäisessä raskaudessa 2014 himoitsin todella paljon appelsiinimehua, omenoita, kebabia ja twixpatukoita. Sitten myöhemmin kävi niin, että allergisoiduin omenalle ja appelsiinille, raskauden jälkeen myös pähkinöille ja manteleille. En voi syödä niitä vieläkään. Kebabia en nykyään tykkää syödä ollenkaan, jännää. 

Toisessa raskaudessa 2017-2018 himoitsin sekopäisesti mehujäitä. Niitä oli pakko olla pakkasessa aina, muuten minua suututti. Niin hömpältä kuin se kuulostaakin. Mieleni teki muutenkin enemmän makeita juttuja kuten limpparia ja jäätelöä, varsinkin sellaisia suklaakuorrutteisia tikkujäätelöitä. Söin todella paljon myös hapankorppuja, monta kertaa päivässä. Mieleni teki välillä myös mm. burritoa ja tacoja, niissä piti olla paljon punasipulia. Kananmunatkin maistuvat ja kuumennettu/paistettu rasva tuoksui ihanalta. Kesällä join paljon mangojääteetä, raskauden jälkeen allergisoiduin mangolle, en pysty sitäkään enää syömään. Tosi harmi. 


Tämän kolmannen raskauden aikana 2020-2021 raskaushimoja on ollut ehkä vähemmän kuin kahden aiemman raskauden kohdalla ja ne ovat olleet tällä kertaa lievempiä. Minun on kuitenkin paljon tehnyt mieli ranskalaisia salaatilla, vadelmamehukeittoa ja päärynämehua, alkuraskaudessa myös ruisleipää. Välillä olen tykännyt syödä kanahamppareita vaikka en yleensä syö hampurilaisia, kun tilataan ruokaa. Heh.


Raskauden myötä tullut allergioita
Minulla ei ole ollut minkään raskauden kohdalla mitään oikeasti erikoisia himoja. Minun on vain tehnyt enemmän mieli tiettyjä ruokia tai juomia. Tuo on kyllä todella outoa, että raskaana ollessa tai sen jälkeen olen allergisoitunut joillekin syömilleni ruoille kuten omenalle, appelsiinille, mangolle ja pähkinöille.  Pelkään, että niin käy nyt kolmannenkin kohdalla. Toivon kuitenkin, että tällä kertaa säästyisin uusilta allergioilta. Se tässä onkin jännää, että ennen raskauksia minulla ei ollut yhtään ruoka-allergiaa.

2014 rv 37 - H syntyi rv 41+6 Käynnistys+kiireellinen sektio

Ensimmäisen raskauden aikana kärsin voimakkaasti huonosta olosta mikä kesti koko raskauden, enemmän tai vähemmän, kärsin myös huimauksesta. Olotilani  vaikutti syömisiini. Söin sitä mitä teki mieli ja mikä meni alas. Ei ihme että kebabia syömällä raskauskiloja kertyi 18. Onneksi niistä yli puolet jäi sairaalaan. Minun piti raskaana ollessa korkeiden verenpaineiden  takia levätä paljon ja välttää tekemästä mitään raskasta tai uuvuttavaa, ehkä sekin vaikutti kilojen kertymiseen. 

2018 rv 36 - V syntyi rv 39+0 Suunniteltu sektio

Toisen raskauden kohdalla en ollut huonovointinen, vain pientä ällötystä muutaman viikon ajan raskauden alussa. Mieleni ei kuitenkaan tehnyt raskaita ruokia. Toisen raskauden kohdalla kiloja tuli 7-8, ne kilot jäivät sairaalaan. Pystyin liikkumaan raskauden aikana normaalisti, mitä nyt viimeisillä viikoilla alkoi olemaan vähän tukalaa, heh.

2021 rv 28 - Suunniteltu sektio touko-kesäkuun taitteessa

Tämän kolmannen raskauden aikana minua on taas ällöttänyt aika paljon. Ei onneksi niin pahasti kuin ensimmäisellä kerralla, mutta välillä ollut todella inhottava olo, varsinkin alussa. Vieläkin vähän ällöttää, mutta olo on ihan siedettävä. En kuitenkaan pysty syömään paljon kerralla eivätkä kaikki ruuat maistu. Olen pystynyt raskauden aikana liikkumaan, vaikka tosin nyt välillä kolottaa ja olo on vähän tukala. Myös tällä kertaa painoa on tullut suht maltillisesti, tähän mennessä 4-5 kg. Nyt viikkoja on kasassa 28+5, kiloja tulee mitä tulee. En ole millään dieetillä, syön välillä myös herkkuja, mutta onnekseni en pysty syömään niitä paljon kerralla, heh. Saa nähdä kuinka monta kiloa tämän raskauden aikana kertyy. Olen kuitenkin päättänyt, että en aio tälläkään kertaa kiloista liiemmin stressata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡