maanantai 8. maaliskuuta 2021

Toisen kolmanneksen kuulumisia

Raskaushimot
Ihmettelin aiemmin, että minulla ei ole raskaushimoja, kunnes ne pomppasivat voimakkaasti esiin rv 14-15 paikkeilla. Ällötys palasi ja siitä syystä kaikki ruuat eivät maistuneet, mm. lempiruokani tortillat tekivät pahaa. Minun tekee usein mieli ranskalaisia, salaattia, ruisleipää, päärynämehua ja vadelmamehukeittoa, heh. Välillä suorastaan himoitsen niitä varsinkin ranskalaisia.

10.12.2020 Neuvolapäivä rv 14+3
Kävimme läpi mielialakyselylomakkeet, juttelimme kuulumisia, minun/meidän fiiliksiä ja siitä, että vähän pelkään tulevaa sektiota, vaikka se tulee olemaan kohdallani jo kolmas kerta. Minulle tehtiin lähete pelkopolille, pääsen sinne juttelemaan, se helpottaa oloani. Verenpainearvot näyttivät hyvältä. Pissanäyte oli puhdas. Paino ei ollut noussut. Hemoglobiini on ollut alhainen, johtuen siitä ja väsymyksestäni minua kehoitettiin syömään rautatabletteja.


Terveydenhoitaja yritti kuunnella vauvan sykettä, mutta vauva oli edelleen piiloutuja, eikä ääntä saatu kuuluviin kuin pari kertaa hennosti jossain kauempana. Sitä ei saatu kirjattua, mutta hän sanoi kuulevansa jotain, joten minun ei tarvitse olla huolissani. Tunnen myös liikkeitä mikä helpottaa oloani. Minua harmittaa, että aiemmat sektiot tekevät tästä raskaudesta hankalampaa. Nytkin, kun sykettä yritettiin kuunnella niin arpeani ja alavatsaani sattui kun sinne painettiin vähän kovempaa, se johtuu terveydenhoitajan mukaan kiinnikkeistä. Tälläistä kipua/epämukavaa tunnetta ei ole ollut kahden aiemman kohdalla. Toivon, että seuraavalla kerralla pääsisimme kuulemaan vauvan sykettä.

30.12.2020 Lääkärineuvola rv 17+2
Ennen lääkäriä tapasimme terveydenhoitajan, tällä kertaa kävin eri hoitajalla, kun oma terkkari ei ollut paikalla. Juttelimme kuulumisia ja hän kyseli vointiani. Kaikki on ihan hyvin, vaikka ällöttää, väsyttää ja mielialat välillä heittelee. Kävin vaa'alla, paino oli pysynyt samana kuin viimeksi eli painoa ei ole tullut lisää. Aloitin vasta vähän aikaa sitten syömään rautatabletteja, joten hemoglobiini mitataan vasta seuraavalla kerralla, pissanäyte oli puhdas. Koska neuvolassa verenpainelukemat huitelevat aina pilvissä mittaan kotona, kotimittaukset näyttää hyvältä. 

Tapasimme ensimmäistä kertaa lääkärin. Juttelimme alkuraskaudesta ja ajatuksistani liittyen raskauden kulkuun ja tulevaan sektioon. Tuli sellainen olo, että lääkäri oli oikeasti kiinnostunut miten voin myös henkisesti, siitä tuli hyvä mieli. Minulle ei tehty sisätutkimusta, koska lääkäri ei kokenut sille tarvetta. Hän kyseli perustietojani, varmisti vielä etten käytä päihteitä. En käyttänyt niitä ennen raskauttakaan niin luonnollisesti en käytä niitä nytkään, mutta tietenkin heidän pitää kysellä ja tiedustella näitä juttuja. Sitten lääkäri tunnusteli kohtua ja sen koko vastasi kuulemma hyvin viikkoja. Tällä kertaa vauvan syke saatiin hyvin kuulumaan (syke 150) eikä sykkeen kuuntelu ja vatsan painelu sattunut yhtään. Ihanaa ja helpottavaa, että kaikki on hyvin. Seuraavaksi vuorossa onkin rakenneultra tammikuun lopulla, saammekohan sitten tietää kumpi meille tulee, tyttö vai poika?  

11.1.2021 Tunsin liikkeitä vatsan pinnalla rv 19+0
Köllöttelin sohvalla kyljelläni, kun vauva alkoi jälleen myllertämään masussa. Tällä kertaa liikkeet tuntuivat voimakkaammilta kuin aiemmin. Katsoin ja näin miten vatsani tuttisi hetken, tunsin liikkeet kädellä. Aika ihanaa!  Nähtävästi tämä ensimmäinen kerta oli vain hyvää tuuria, sillä seuraavaa kertaa saikin odotella useamman viikon. Rv 22 paikkeilla liikkeet voimistuivat, aloin tuntemaan niitä paljon enemmän ja useammin, välillä myös vatsan päällä.
Raskaudenpuoliväli! Rv 20
Tuntuu, että viikot ovat ovat menneet nopeasti. Ehkä siksi kun kahden lapsen kanssa on paljon tekemistä ja arki aika vauhdikasta? Vauva on joka päivä mielessä ja hänestä jutellaan päivittäin. Tunnen liikkeitä ja silittelen kasvavaa vatsaani, ihmettelen kun se on alkanut enemmän pyöristymään. Ihanaa ja helpottavaa, että nyt ollaan jo puolessa välissä. Tämä kolmas raskaus on tehnyt minut todella väsyneeksi, väsyneemmäksi mitä etukäteen ajattelin. Ällötys ja huono olo ovat edelleen läsnä, joskus enemmän joskus vähemmän. Edelleen mielialat vaihtelee, itkettää ja kiukuttaa. On muulla perheellä välillä minun kanssa kestämistä, heh. Täältä pääsee lukemaan enemmän raskauden puolivälin kuulumisia ja näkemään ihania kuvia kasvavasta vatsasta. ♡

27.1.2021 Rakenneultra rv 21+2
Rakenneultrassa kaikki hyvin, juuri niin kuin pitääkin, onneksi! Tällä kertaa vauva näkyi paremmin kuin viimeksi mikä oli meistä erityisen mukavaa. Saimme tietää odottavamme poikaa, ihanaa! ♡ Olo on niin kiitollinen ja onnellinen. Samalla kävimme myös pelkopolilla juttelemassa mikä teki hyvää. Täältä pääset lukemaan lisää rakenneultran kuulumisia. 


4.2.2021 Neuvolapäivä rv 22+3
Juttelimme minun raskauskuulumisia ja terveydenhoitaja kyseli myös mm. mielialoista ja pelkopolikäynnistä. Pissanäyte oli puhdas, verenpaine ja hemoglobiini mitattiin, ne näyttivät hyvältä. Minun ei tarvitsekaan syödä rautatabletteja (en ollut niitä juurikaan syönyt, koska ne tekivät minulle huonoa oloa, vaikka aiemmin lukemat oli olleet vähän laskussa). Painoa on tähän mennessä koko raskauden aikana tullut 2kg, kuulemma paino nousee ihan maltillisesti. Terveydenhoitaja tunnusteli kohtua ja se vaikutti hyvänkokoiselle, vauvan syke saatiin kuuluviin ja lukema oli 147. Tämä oli tässä raskaudessa ensimmäinen neuvolakerta, kun Pekka ei päässyt mukaani.  Kaikki vaikutti neuvolassa onneksi hyvältä, kyseessä oli rutiinitarkastukset. Menin rakenneultran jälkeen neuvolaan hyvällä mielellä. Tunnen päivittäin paljon liikkeitä, oloni on ihan hyvä, ei ole kipuja, vuotoja eikä muitakaan ikäviä tuntemuksia. Seuraava neuvolapäivä on maaliskuussa. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin. ♡


Kasvava vatsa 
On ollut mielenkiintoista seurata kasvavaa vatsaani, miten meidän pieni kesäkuinen sisälläni kehittyy ja liikkuu. Heti toisen kolmanneksen alkaessa piti vaihtaa äitiyslegginseihin, ne eivät purista, hih. Muita raskausvaatteita minulla ei ole ollut. On ihana tuntea vauvan liikkeitä ja tunnustella masua. Välillä vatsan kanssa on ollut jo tukalaakin, rv 20 huomasin vatsan tulleen jo reilusti esiin. Vatsa on jatkanut kasvamistaan tasaisesti. Raskausviikosta 25 asti vatsa ja selkä ovat välillä kipeytyneet, jos olen enemmän rehkinyt/nostellut lapsia tms. Onneksi kipuun on auttanut lepo. 


Rv 25 kuulumisia
Mukavaa, että ällötys on alkanut helpottamaan. Mieli on ollut jotenkin tasaisempi, ei enää niin paljon itketä ja kiukuta. Vauvan liikkeet ovat voimistuneet. Usein potkuttelut painottuvat enemmän iltaan/yöhön ja silloin liikkeet tuntuvat voimakkaammin. Aamulla ja päivällä tuntuu yleensä pienempiä hipaisuja. Meillä on iltaisin oma rutiini. Isi pitää kättä vatsalla ja vauva potkii kättä vasten, välillä aika kovaakin. Ihanaa, että Pekka tuntee nykyään useammin vauvan liikkeitä.  Kätevää muuten, että mulla raskausviikko vaihtumaan aina maanantaisin. Helppo muistaa kun raskausviikko vaihtuu, hih. 

Toisen kolmanneksen loppupuoli
Tämä kolmas raskaus on tuntunut välillä rankalta, kun on kaksi lasta hoidettavana ja arki hektisempää kuin aiempien raskauksien kohdalla. Olen yllättänyt siitä miten tällä kertaa jo tässä vaiheessa raskaus alkaa ns. vähän vaivaamaan. Vatsa välillä kipeytyy, johtuen kai kahden sektion aiheuttamista kiinnikkeistä. Myös selkää särkee ja fyysisesti monet asiat tuntuvat rankemmilta kuin aiemmin. Siitä huolimatta olen joka päivä kiitollinen raskaudesta ja osaan iloita siitä. Pystyn myös nauttimaan tästä ainutlaatuisesta ajasta. Minulla on ihana mies ja myös monia läheisiä tukena. Haluan mieheni lisäksi kiittää erityisesti mammaa ja mummia. Minua lohduttaa kun tiedän, että tarvittaessa saan heiltä apua arkeen. 


3.3.2021 Kävimme ihastelemassa vauvaa 3D/4D-ultrassa rv 26+2 
Halusimme käydä kurkkimassa meidän rakasta kesäkuista 3D/4D-ultrassa. Hän näytti niin ihanalta ja oli tälläkin kertaa kohdun perällä, kuitenkin oikein päin kääntyneenä. Selvisi myös, että tällä hetkellä hän painaa 900g. Olen niin onnellinen tästä kokemuksesta, että saimme nähdä pienen vilauksen siitä miltä hän saattaa syntyessään näyttää. Niin rakas ja ihana pikkuinen jo nyt! Isosiskot ihastelivat kuvia ja videoita, totesivat innoissaan miten pikkuveli näyttää jo niin vauvalta, ihanalta, pieneltä ja söpöltä. Niin näyttääkin. Täältä pääset lukemaan lisää 3D/4D-ultrasta.  ♡


Viimeinen kolmannes alkaa!
Tuntuu, että tämä toinen kolmannes olisi mennyt nopeasti, mutta samalla kuitenkin, että sen alkamisesta on jo kauan. Jännää. Päällimmäisenä mielessä kiitollisuus siitä, että olemme päässeet jo näin pitkälle ja vauva voi hyvin, kasvaa ja kehittyy. ♡ Uskomatonta, että raskauden viimeinen kolmannes alkaa! Toisaalta tuntuu siltä, että onpa raskautta enää vähän jäljellä, mutta samalla siltä, että kolme kuukautta on pitkä aika, siinä ehtii tapahtua paljon. Raskaus on edelleen meillä vahvasti koko perheen yhteinen juttu, jatkamme masuvauvan ihastelua, ihmettelyä ja odotusta yhdessä. ♡ *Raskausviikkokuvat ovat peräisin Preggers raskaussovelluksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡