sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Juhannus 2021 - Mökillä ja kaupungissa

Tällä kertaa vietimme osan juhannusviikonlopusta mökillä, osan kotona. Kiva, että pääsimme kuitenkin käymään mökillä, vaikka emme siellä koko viikonloppua viettäneetkään. 


Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut juhannuksena näin pientä vauvaa. Hän on kolmen viikon ikäinen. Siksi päätimme olla mökillä vain yhden yön. Ettei hän valvota heräilemällä öisin "koko sukua". Myös minun sektiohaavan hoidon takia. Kotona on  kuitenkin hygieenisempää kuin mökillä. 


MÖKILLÄ TO-PE
Tämä juhannus oli kohdallani tosiaan vähän erilainen kuin yleensä. En voinut uida enkä saunoa sektiohaavan takia, höh. Onneksi pystyin nauttimaan kauniista maisemista, läheisten seurasta, herkullisesta grilliruuasta ja mansikoista. Oli hauska pelailla ja leikkimielisesti kisailla mökkiolympialaisissa. 


Vauva söi nukkui ja ihmetteli. Mökillä oli viileämpää kuin kotona. Hän nukkui paremmin ja oli tyytyväinen. Tykkäsi ehkä hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta? Yöllä oli isin vahtivuoro. Jostain syystä hän yleensä silloin nukkuu parempia yöunia. Jännää. 

Tytöistä oli kiva leikkiä vesileikkejä, lillua paljussa isin ja papan kanssa. H tykkäsi leikkiä myös isin kanssa järvessä, V mansikka-altaassa. Heistä oli kiva ihastella meidän vauvan lisäksi myös söpöä serkkuvauvaa ja leikittää/hauskuuttaa häntä. Syödä jäätelöä, lettuja ja marjoja. Pitää päässä äidin nopeasti kyhäilemiä kukkaseppeleitä. Mökillä oli kivaa, ainoastaan illalla ilmestyvät mäkäräiset ärsyttivät.

KOTONA LA-SU
Mietin etukäteen miltäköhän juhannuksen vietto kotona tuntuu, varsinkin kun Pekka oli la-su päivät töissä? Olen yleensä lasten kanssa ollut mökillä koko viikonlopun ja käynyt myös isovanhempieni mökillä. Ihan outoa oli olla kaupungissa. Mietin mitä kivaa ja spessua keksin tyttöjen ja vauvan kanssa juhannuspäiväksi?Minulla oli onneksi muutamia ideoita mitä voisimme tehdä. Tytöistä ehkä kaikista hauskinta oli kukkajalkakylpy. Oli myös kiva tehdä pieniä kukkakampauksia ja kerätä kukkia. Tiedän sen kokemuksesta, että aikuisen silmin joku asia voi tuntua pikkujutulta, mutta sillä voi olla suuri merkitys lapsille, mistä he todella paljon ilahtuvat. Niin kuin nyt esimerkiksi tämä kukkajalkakylpy. Se ei vaatinut minulta kauheasti ponnisteluja, mutta se oli tytöille merkityksellistä ja kivaa. Niin minustakin!Olin alun perin ajatellut, että paistaisimme lettuja, mutta koska perinteisesti söimme niitä jo mökillä oli kiva keksiä jotain muuta. Siksi kyhäsimme lasten kanssa helpon ja nopean mansikkapiirakan kermavaahdolla. Oli muuten hyvää. Katsoimme myös elokuvaa, ihmettelimme ukkosen jyrinää, lepäilimme ja löhösimme vauhdikkaan mökkireissun jälkeen.


Harmittaa, että oma jaksaminen ei juhannuspäivälle ollut kaikista paras, sillä mökkireissun jälkeen vauva valvotti ja itki yöllä. Meillä on täällä kotona aika kuuma, ehkä johtuen siitä? Minulle oli kuitenkin tärkeää keksiä lasten kanssa kivaa tekemistä, tehdä tytöille uusi kiva kokemus kaupunkijuhannuksesta.


Meistä kaikista olisi ollut kiva olla mökillä vähän pidempään, meillä oli siellä niin hauskaa. Onneksi ehdimme sinne tänä kesänä vielä monta kertaa. Meillä oli kaiken kaikkiaan ihana ja kiva juhannus, hauskaa myös kotona. Meidän kolmen viikon ikäisen poitsun ensimmäinen juhannus ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡