maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kivoja lumileikkejä

Mukavaa alkanutta viikkoa! Tässä postauksessa fiilistellään lumiukon tekoa ja muistellaan kaikkia kivoja lumileikkejä, niitä mitkä ovat olleet talven hauskimpia juttuja.

Nyt on mitä parhaimmat lumiukkokelit, eli sopivan lämmintä ja kosteaa, jotta lumipallojen pyörittely onnistuu. Olemme Helmin kanssa tehneet alkutalvesta muutamia pieniä lumiukkoja, mutta nyt oli aika tehdä iso porkkananenäinen lumiukko. Helmi oli aamulla niin innoissaan ja odotti kovasti ulkoilua ja lumiukon tekoa. Yhdessä pyörittelimme palloja ja Helmi totesi pian "huh, onpa painava", välillä taputtelimme palloja, jotta niistä tulisi tiiviimpiä ja että ne pysyisivät paremmin kasassa. Nostimme pallot päällekkäin ja laitoimme pienimmät pallot sivuille käsiksi. Helmi laittoi lumiukolle porkkananenän ja minä autoin laittamaan sille porkkananviipalesilmät, lopuksi vielä kieputimme kaulaan kaulahuivin. Helmi oli niin iloinen ja ylpeä valmiista lumiukosta: "hieno lumiukko" ja antoi sille haleja ja suukkojakin. 


Helmi tykkää monenlaisista lumileikeistä. Lumiukon teko kuuluu meidän talvisiin puuhasteluihin samalla tavalla kuin esimerkiksi pulkkailu, kelkkailu, lumipallojen heittely ja lumilyhty, jne. Tänä talvena Helmin suosikkeja ovat olleet lumikasoissa kiipeily, lumikolan kyydissä istuminen ja mäenlasku. Hauskaa on ollut myös ihan vaan heittäytyä lumeen, ryömiä ja pyöriä hangessa, hih. Tänä talvena Helmi on opetellut hiihtämään ja sekin on ollut hurjan hauskaa! Toki myös leikkimökissäkin on leikitty ja Helmi on tykännyt lapioida ja kolata lunta. Nyt uusin juttu on pihallemme tehty pieni lumilinna ja seikkailurata. Eli lapioimme pihalle syvennyksen ja polkuja mitä pitkin Helmi voi kipittää.

Olen vuosien varrella oppinut tykkäämään kaikista vuodenajoista. Meillä on talvella ollut todella hauskaa, kivoja lumileikkejä ja olemme saaneet nauttia kauniista lumisista maisemista. Vaikka tykkäänkin talvesta, niin minusta on ihanaa, että tulee kevät. Odotan sitä, että lumet sulaa, luonto alkaa vihertää ja että pääsee pukeutumaan kevyemmin. Toivon, että tämä tapahtuisi pian, sillä minulla ulkohousujen nappi ei mene enää kiinni eikä talvitakki mahdu enää kunnolla päälle. Masu jatkaa kasvamistaan, joten mitä vähemmän tarvitsee pukeutua sen parempi, hih. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡