sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Palmusunnuntai

Perinteisesti Helmi koristeli pajunoksia ja kävi virpomassa. Tänä vuonna teimme pienemmän kierroksen, koska kotiuduimme tänään reissusta. Helmi kävi illalla virpomassa mammalla ja papalla, mummilla ja ukilla sekä S-mammalla ja P-papalla. Ja kyllä jo näistä kolmesta paikasta tuli aikamoinen saalis, hih. Helmi on kuitenkin vielä niin pieni, että nämä kolme paikkaa olivat ihan riittävät ja neiti oli onnellinen päästessään esittelemään heille upeita koristeltuja oksia.


Olemme aina koristelleet virpomisoksat yhdessä mm. höyhenillä ja minun tekemilläni tai ostetuilla koristeilla, mutta tänä vuonna askartelimmekin Helmin kanssa sellaiset koristeet, että neiti pystyi koristelemaan oksat kokonaan itse. Askartelimme Helmin kanssa pääsiäismuna- ja pääsiäispupukoristeita, yhdessä leikkasimme ne, Helmi liimasi niihin tarroja ja minä laitoin niihin langat, jotta ne saa oksiin roikkumaan. Helmi nappasi tekemänsä koristeet ja laittoi ne niihin oksiin mihin halusi, ihan itse. Mielestäni virpomisoksista tuli ihania ja vaikka niissä ei tänä vuonna olekaan höyheniä, ovat ne silti kauniita ja niistä tulee kiva pääsiäisfiilis. 

Meidän viimevuotiset virpomisoksat ja sen miten niiden tekeminen sujui pääsee näkemään täältä.Helmillä oli päällään vaaleanpunainen haalari ja jo vuosia ilahduttanut suloinen pupuhattu. Aiempien vuosien pupufleece ei mahtunut enää päälle, joten piti keksiä toinen asu ja mielestäni tuo vaaleanpunainen haalari sopii niin kivasti tuon pupuhatun kanssa. Helmi on kyllä niin ihana pieni pääsiäispupu ♡
Meidän viimevuotisen palmusunnuntain pääsee tsekkaamaan täältä.


Me olemme yleensä palmusunnuntaina käyneet monilla läheisillä virpomassa, mutta tänä vuonna talvilomareissumme muutti suunnitelmia ja kävimmekin reissusta kotiuduttuamme vain muutamassa paikassa. Virpominen on kiva perinne ja kuuluu meidän pääsiäisruutiineihin, että oli kuitenkin kiva tehdä edes pieni kierros. Tämä oli myös nyt reissusta huolimatta vielä helppo toteuttaa kun Pekalla oli vapaata.


Blogiin on vielä tulossa pääsiäiseen liittyen mm. askarteluideoita, miltä meidän pääsiäiskoti näyttää ja meidän pääsiäiskuulumisia.

Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille ♡
Nämä kuvat on otettu muutamia päiviä sitten, ennen meidän viikonlopun talvilomareissua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡