maanantai 16. syyskuuta 2019

Minun näköinen instagram-tili, jonkun toisen mielestä sekamelska

Selasin taas instagram-tiliäni ja huomasin miten paljon ihania ja kivoja kuvia olen vuosien varrella ottanut. Jonkun mielestä minun instagram feedi voi näyttää sekamelskalta, mutta sitä se ei minulle ole. Se kuvaa minun elämää, niitä minulle tärkeimpiä ja kivoimpia juttuja. Se on täynnä ihania hetkiä ja kultaisia muistoja, rakkaita ihmisiä, lapsia, perhettä. Asioita mitkä inspiroivat ja kiinnostavat minua kuten koti, sisustaminen, lastenvaatteet, kukat ja astiat. Myös minulle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita kuten ihanat juhlat ja sesongit (esim. syntymäpäivät, joulu, pääsiäinen, halloween...) sekä vuodenajat, lomat, kivat reissut ja retket.


Ymmärrän, että esimerkiksi suosion/näkyvyyden kannalta moni haluaa keskittyä kuvien kannalta instagramissa ns. yhteen kategoriaan tai kiinnostuksen kohteeseen. On sisustustilejä, kauneustilejä, lastenvaatetilejä, matkustustilejä... niitä tilejä seuraavat tietävät mitä tili antaa seuraajalleen mitä odottaa näkevänsä ja mistä inspiroituu. Minä en ole kuitenkaan pystynyt siihen tai oikeastaan edes halunnut. En osaa enkä halua rajata mitä kuvaan ja mistä kirjoitan. En mitenkään osaisi valita, tykkään niin monenlaisista jutuista ja inspiroidun niin monenlaisista asioista. Minulle instagram on kuin päiväkirja.


Olen huomannut, että minulla tulee erilaista sisältöä riippuen fiiliksestä. On kausia milloin kuvaan esimerkiksi enemmän kotia ja milloin enemmän lapsia. Vuodenajat määrittävät paljon miltä instagram feedini näyttää ja ne saavatkin näkyä. Kesällä on vihreämpää, syksyllä ruskean sävyjä, talvella enemmän valkoista, mustaa ja harmaata (joulun tienoilla punaista), keväällä keltaista ja kukkia...


Alunperin aloin käyttämään instagramia aktiivisemmin kamppaillessani masennuksen kanssa. Halusin oppia keskittymään elämässäni positiivisiin asioihin, yrittää löytää niitä joka päivä ja tallentaa niitä. Se oli hyvä apukeino vaikeassa elämäntilanteessa. Pakottamalla itseni päivittäin kuvaamaan jotain kivaa, mielenkiintoista, kaunista sai minut lopulta näkemään maailman uudessa valossa. Olen jatkanut sitä näihin päiviin asti, jokaisessa päivässä on jotain hyvää. Milloin se on esimerkiksi uusi ihana lastenvaate, viesti ystävältä, kaunis kukkakimppu, aurinkoinen päivä, lapsen nauru, kiva muumimuki, suukko rakkaalta tai siisti koti. Jokainen päivä on lahja, iloita voi monista, ihan pienistäkin asioita, kun keskittyy siihen mitkä asiat ovat hyvin. Minulla, meillä kaikilla on monia syitä olla onnellisia, vaikka aina niitä ei olekaan helppo löytää.Elämä ei ole täydellistä eikä sen tarvitsekaan olla, ei myöskään instagram-tilin. Siitä huolimatta olen visuaalinen ihminen ja tykkään ottaa kauniita kuvia myös arjessa. Se ei silti tarkoita, että meillä olisi esimerkiksi aina siistiä, että iloitsen aina kaikesta tai että elämä olisi täydellistä. Minulle instagram on kuitenkin pääsääntöisesti paikka iloisille asioille, ihanille muistoille ja kauniille kuville. Niitä katsoessani tulen hyvälle tuulelle ja muistan miten monta syytä minulla on olla onnellinen. Tykkään minun elämästä, tykkään monista kivoista asioista ja se saa näkyä. Teen omaa juttuani, minulla on minun näköinen instagram-tili, eikä elämäni ole sekamelskaa.


Tämän postauksen kuvat on instagram feedistäni 9/2019-10/2018 välillä otettuja kuvia (uudemmasta vanhempaan). Ei tosin kaikki kuvat, mutta poimintoja noiden kuukausien varrelta. Täältä pääset näkemään kaikki instagram kuvani.


1 kommentti:

  1. Sitähän elämä on , tapahtuu kaikenlaista. Onneksi teillä monia ihania asioita

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡