lauantai 28. joulukuuta 2019

Reissu Tampereelle - Koiramäen joulu

Halusimme tehdä jonkun kivan jouluisen reissun ja tällä kertaa Helsingin ja Tuomaan markkinoiden sijasta suuntasimmekin viime viikolla Tampereelle. Kävimme Koiramäessä ensimmäisen kerran viime kesänä ja tykkäsimme. Ajattelimme, että olisi hauska mennä sinne uudestaan.


Synkästä kelistä huolimatta saimme Koiramäestä kivaa joulufiilistä. Näimme kauniita valoja ja jouluisia somisteita, ihania eläimiä, mm. poroja ja tapasimme joulupukin. Näimme myös hauskan pienen joulukulkueen ja H kävi halaamassa Tilta-koiraa. Ostimme tytöille hauskat joulupallot, kirjan ja karkkitankoja muistoksi jouluisesta reissustamme.

Koiramäen lisäksi kävimme Tallipihalla. Sielläkin oli ihana jouluinen tunnelma, H kävi karusellissa ja minä tein vähän ostoksia viehättävässä Tallimiehen puodissa, ostin kolme kankaista Ottiilian karkkitankoa. Pyörähdimme myös Ikeassa ja sieltä tarttui mukaan muutama kaunis joulukoriste (stråla karkkitankovalaisimet ja stråla lahjapakettivalonauha)


Tämä kiva reissu tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä kuten aiemmin olen kertonutkin syksy ja alkutalvi on ollut rankka. Oli ihana päästä pois kotoa tekemään jotain kivaa ja arjesta poikkeavaa. Aluksi vain näytti siltä, että reissumme ei tule onnistumaan sillä alunperin meidän piti lähteä Tampereelle jo alkukuusta, mutta minuun iski flunssa ja reissu jouduttiin silloin perumaan. Onneksi Pekka sai vaihdettua työvuoroja ja pääsimmekin ennen joulua käymään Tampereella.


Yövyimme Sokos Hotel Ilveksessä, jossa olen muistaakseni joskus yöpynyt lapsena, hih. Meidän huone oli 12. kerroksessa ja aluksi meinasi iskeä pieni paniikki, sillä en tykkää hisseistä. Hissi liikkui kuitenkin miellyttävästi ja paniikilta vältyttiin, heh. Huoneeseen päästyämme tytöt ryntäsivät heti ikkunaan ihastelemaan näköalaa. H totesi: "täältähän näkyy koko kaupunki" ja V puolestaan "vau", hih. Ihanat tytöt. ♡
Kirosimme paikallisia parkkihalleja, ne olivat epäkäytännöllisiä, niissä oli pieniä ruutuja ja todella huonosti opasteita (parkkihallin sisällä), jos ollenkaan. Ne kuluttivat turhaan meidän aikaa ja hermoja. Helsingissä meillä ei ole koskaan ollut parkkihallien kanssa mitään ongelmia. Tämä parkkihalliasia oli oikeastaan meidän ainut oikea harmitus, joten helpolla loppujen lopuksi päästiin, heh.


Keli oli huono, ei ollut lunta ja vettä tihkutti, oli sumuista ja pimeää. Päätimme kuitenkin, että emme anna sen liikaa lannistaa meitä ja synkästä kelistä huolimatta me saimmekin reissusta kivaa joulufiilistä. Usein asenne ratkaisee, niin nytkin, hih.  Minusta oli hauskaa ja tunnelmallista olla reissussa juuri ennen joulua (21.-22.12). En ole tainnut koskaan aikaisemmin olla. Teimme joulusiivouksen ennen reissua, joten oli mukava palata siistiin kotiin valmistelemaan joulua. Oli kivaa, mutta oli myös mukava palata kotiin. Oma koti kullan kallis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡