sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Ensimmäinen adventti - Joulun odotus alkaa

Yleensä meillä joulun odotus alkaa ensimmäisestä adventista, joka sattuu tänä vuonna hauskasti olemaan samalla joulukuun ensimmäinen päivä. Yksi meidän jouluperinteistä on se, kun tonttu käy tuomassa lasten ihaniin joulusukkiin yllätykset jokaisena adventtisunnuntaina. H tietää, että adventti tarkoittaa joulun odotusta ja se kun tonttu käy tuomassa yllätykset tekee meillä adventeista erityisen odotettuja päiviä, hih. Myös pikkuinen V on innoissaan, kun pääsee kurkkaamaan mitä joulusukasta löytyy.  (Painamalla kuvia, näet ne selvemmin. En tiedä miksi ne tällä kertaa näyttävät näin suttuisilta)


Lapsista on myös hauskaa, kun sytytämme adventtikynttilän ja kuuntelemme  yhdessä joululauluja. Olemme saaneet tuon meidän adventtikynttelikön aikoinaan Pekan isovanhemmilta ja se on aina ensimmäisiä joulukoristeita minkä joka vuosi kaivamme esiin.


Ihanaa, että kauan odotettu joulukuu on viimein täällä! Joulun odotus/joulu on minulle yksi vuoden kohokohdista, taianomaista aikaa, ihanaa ja hyvin merkityksellistä. Haluan luoda lapsillemme ihania joulumuistoja♡  Saimme juuri sopivasti joulukuun alkuun luntakin, kunpa talvinen maisema säilyisi jouluun asti.


Meidän joulun odotukseen kuuluu joulukoristeiden lisäksi myös joulukalenterit. Muumikalenterit olemme saaneet tänä vuonna Martinexilta (sellainen löytyy meiltä aina joka vuosi, olemme ostaneet ensimmäisen jo viisi vuotta sitten, kun H syntyi), halusimme niiden lisäksi ostaa myös kirjakalenterit, jotka lapset ovat itse valinneet. Myös mamma on ostanut tytöille joulukalenterit ja H on saanut synttärilahjaksi joulukalentereita, joten kaikkien luukkujen aukomiseen menee tovi, heh.
Minulla on ollut aikuisena aina Kinderkalenteri. Muutama vuosi sitten allergisoiduin pähkinöille ja manteleille, joten jo useampana vuotena en ole voinut kaikkien luukkujen sisältöä joulukalenterista syödä. Tänä vuonna totesin, että ei tuossa ole mitään järkeä ja tällä kertaa minulla onkin erilainen joulukalenteri. Tämä puinen kuusilokerikkojoulukalenteri on aikoinaan ostettu Anttilan alesta ja nyt se pääsee tositoimiin  (joku vuosi se on ollut koristeena, useampana vuotena kaapissa). Pekka on laittanut lokeroihin herkkuja, mutta en tiedä etukäteen mistä luukusta tulee mitäkin suklaata, aika hauskaa!  Pekka osti itselleen tänä vuonna Kouvolan lakritsin (muuten maailman parasta lakua) joulukalenterin, odotan mielenkiinnolla minkälaisia herkkuja luukuista paljastuu. Ja ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi niin meiltä löytyy vielä muumikynttiläkalenteri ja partiolaistenkalenteri. Me ainakin tulemme olemaan hyvin perillä siitä montako päivää jouluun on jäljellä, heh.


Täällä blogissa ja myös instagramissa aina fiilistelemme joulua. Koristelemme kotia, otan lapsista jouluisia kuvia, jaan diy ohjeita, tehdään listaa pukille, askarrellaan ja leivotaan + vaikka mitä. Toissa vuonna tein blogijoulukalenterin, viime vuonna järjestin adventtiarvontoja, tänä vuonna pääsen osallistumaan Kaksplus verkostoblogien joulukalenteriin kahdella luukulla: 3. päivä ja 20.päivä, aika hauskaa!  Odotan mielenkiinnolla minkälaisia joulukalenteripostauksia blogikollegat tekee, luvassa on varmasti ideoita, vinkkejä ja inspiraatiota, hih.


Uutena kivana juttuna tein instagramiin tälläisen joulun odotukseen liittyvän  storypohjan: bingon. Se löytyy @laurahassu kohokohdista, kun minut tägää niin jaan vastauksia storyssa. ☆ Tätä bingoa voi tietenkin kokeilla muutenkin, vaikka ei instagramissa olisikaan, hih. Tuleeko bingoa?

2 kommenttia:

 1. Onpa teillä kalentereita! Tosin riittää niitä meilläkin. Vielä ei tule bingoa, mutta onhan tässä aikaa. :)
  Ihanaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niitä aina kertyy, kun myös sukulaiset ovat innokkaita ostamaan, heh :D Kiva kuulla, että muissakin perheissä on monta kalenteria. Onneksi jouluun on vielä hyvin aikaa, bingo ehtii tulla, hih :) Ihanaa joulun odotusta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡