keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Isäni isoäidin tekemä yksivuotismekko - Sitä on pitänyt minun lisäkseni myös molemmat tyttäreni

Minulla on monenlaisia esineitä millä on minulle todella paljon tunnearvoa. Suvussa kulkeneita aarteita tai juuri minulle tehtyjä juttuja. Yksi näistä ihanuuksista on tämä isäni isoäidin tekemä yksivuotismekko.


Isäni isoäiti "Pii" on menehtynyt minun ollessani n.viisivuotias. Valitettavasti minulla ei ole hänestä kauheasti muistikuvia, mutta olen nähnyt hänestä valokuvia ja kuullut monia tarinoita. Sen tiedän, että hän oli taitava ompelija. Ajattelen, että hänen muistonsa elää hänen tekemissään käsitöissä.


Tämä mekko on mielestäni todella kaunis ja taitavasti tehty. Se on melkein 30 vuotta vanha ja edelleen ajaton ja kaunis. Hempeä kukkakuosi on ihanan tyttömäinen ja hihoissa on kauniit yksityiskohdat.


Arvostan sitä, että mekko on juuri minulle tehty, tunnearvoa on lisännyt se, että myös molemmat tyttäreni ovat pitäneet tätä samaa mekkoa 1-vuotiaina. Nämä asiat tekevät mekosta erityisen.

3/1992

11/2015

2/2020

Olen kirjoittanut isäni isoäidin tekemistä käsitöistä ennenkin. Hän on tehnyt myös mm. minun kastemekkoni, mikä on ollut myös molempien tyttöjen päällä heidän ristiäisissä. Kastemekko on päässyt jopa esille Kansallismusoon. Täältä pääset lukemaan siitä enemmän.


Olen säästänyt molempien tyttöjen vaatteita sillä ajatuksella, että, jos he saavat joskus omia lapsia, niin he voivat pukea lapsilleen jotain samaa kuin mitä he ovat itse lapsina pitäneet. Tietysti olen säästänyt heidän vaatteita ja tavaroita myös siksi, että ne ovat ihania lapsuusmuistoja. Toivon, että tytöt arvostavat tätä. ♡

2 kommenttia:

  1. Ihana mekko, paljon samaa näköä kaikilla mekon pitäjillä��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Tämä on minustakin ihana. Kiva kuulla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡