torstai 10. maaliskuuta 2022

3-vuotiaan leikkejä

Meidän rakas V 3v 8kk tykkää leikkiä monenlaisilla leluilla. Hänellä on hyvä mielikuvitus, hän keksii kivoja leikkejä ja hyviä tarinoita/juonia leikkeihin. Suosikkileluja tällä hetkellä ovat Barbiet, pienet pehmolelut eli "pikkuset", ihanat Sylvanian Families lelut ja Galaxiprojektori. Niiden lisäksi myös monenlaiset hiuspannat, kruunut, pinnit, sormukset ja muut korut. V jaksaa aina myös ihastella minun tekemiä leluja, kehua niitä, ottaa aina välillä leikkeihin ja unikaveriksi. 


Barbiet + muut vastaavat nuket 
Varsinkin barbie-leikeistä olen todella innoissani, koska oma lempileikkini lapsena oli barbie-leikit. Tytöiltä löytyykin muutamia minun vanhoja barbeja. V tykkää usein leikkiä mm. Arielilla, Hula-barbiella, ns tavallisella barbiella, Frozen nukeilla ja isolla LOL-nukella. Kylvyssä merennneito-barbiella. Meiltä löytyy myös minun vanhoja barbien vaatteita, huonekaluja ja tarvikkeita, tytöille ostetut Frozen linna ja barbien vaatekaappi (mikä on leikeissä välillä kauppa). Barbeilla on usein juhlat ja tanssiesityksiä, he käyvät kaupassa ja uimarannalla+. Barbeilla V leikkii lähes päivittäin ja jaksaa leikkiä niillä melko pitkään, yksin tai yhdessä. Lahjavinkkejä läheisille esim V:n tulevia nimppareita tai synttäreitä varten: Disney prinsessa nukkeja esim: Tähkäpää/prinsessa Ruusunen/prinsessa Jasmine/prinsessa Tiana, Frozen Kristoff miesnukke, Värikäshiuksinen barbie (esim. pinkit/lilat/moniväriset hiukset), barbien auto/matkailuauto... 


"Pikkuset"
"Pikkuset" eli pienet pehmolelut ovat olleet jo pitkään V:n suosikkileluja, niin kauan kuin muistan. Ne ovat usein unikavereina tai otetaan mukaan autoon ja kyläreissulle. Ne otetaan kainaloon kun katsellaan elokuvia ja kirjoja tai kun leikitään majassa. Niille tehdään temppuratoja ne ovat lemmikkeinä ja ne tykkäävät laskea liukumäkeä (meidän ylimääräinen tauluhylly toimii liukumäkenä). Ne ovat usein lemmikkihoitolan tai eläinlääkärin asiakkaita... Söpöjä pieniä otuksia, monenlaisia. Suosikkeja niistä ovat mm monet pienet LumoStars ja TY pehmot, varsinkin vaaleanpunaiset ja violetit pehmot. Sekä myös L-tätsyn antama pieni ruskea nalle millä on mekko, Ottiilian hepat ja äitin virkkaama "mimmi" mustekala. Meillä on laatikollinen "pikkusia" ja osa niistä kaivetaan sieltä joka päivä. Isi tykkää hemmotella tyttöjä ostamalla heille näitä LumoStars ja TY "pikkusia", myös mamma on välillä ilahduttanut tyttöjä niillä. Äiti ajattelee, että onneksi "pikkuset" ovat pieniä ja vievät aika vähän tilaa, heh. 


Sylvanian families
N.1.5 vuotta sitten tytöt saivat ensimmäiset Sylvanian families lelut lahjaksi mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta eikä innostukselle loppua näy. V tykkää niistä todella paljon. Ovathan ne söpöjä ja niillä saa helposti monipuolisia leikkejä aikaiseksi. Tytöille onkin kertynyt niistä melkoinen kokoelma. Kaksi taloa huonekaluineen, puumaja, pieni vauvojen leikkipaikka, huvipuistolaite, prinsessavaunu, auto, bussi, ruokatarvikkeita. Kissoja, koiria, pupuja, oravia, siilejä, monenlaisia perheitä, aikuisia, lapsia, vauvoja ja niille tarvikkeita. Hauskaa! Äitikin tykkää leikkiä niillä, hih. Lahjavinkkejä läheisille esim V:n tulevia nimppateita tai synttäreitä varten: Sylvanian families kylpyammesetti, polkupyöräsetti, pandaperhe, kauppa/ravintola/leipomo/ kampaamosetti...

Galaksiprojektori
Lapset saivat yhteiseksi joululahjaksi värikkään galaksiprojektorin (löytyy jyskistä). Se tekee erilaisia upeita avaruudellisia kuvioita kattoon ja/tai seinille. "Ihan kuin tähtitaivas". Jotkut liikkeistä muistuttaa myös aaltoilevaa merta. Joka päivä V ihastelee upeaa "taivasta". Galaksiprojektori toimii myös hyvin diskovalona ja tanssiesitysten taustavalona/tehosteena. V on kekseliäs keksimään mihin kaikkeen Galaksiprojektori soveltuu, hih! V tykkää myös meidän satutaskulampuista, heijastaa niillä kuvia seinille ja keksii tarinoita. (Satutaskulamppuja löytyy esim Lil decor:sta ja Villikukka:sta)


V tykkää leikkiä nukeilla, lemppareita pieni Miniland nukke ja pehmeä Dinkum doll nukke. Poneilla, lemppareina isot My little ponyt ja niiden talli. Pipsa Possu figuureilla, ukkeleilla, talolla, puumajalla ja jäätelöautolla. Muumilaivalla, -talolla ja muumihahmoilla. Duploilla rakentaa taloja, junarataa ja leikki/huvipuistoja.  Pikkuautoilla+autotalolla. Isommilla pehmoleluilla kuten eläimillä, muumihahmoilla, disneyhahmoilla. Lempparipehmoja tällä hetkellä on varmaan "puudeli" eli joulupukin tuoma sininen Rainbowcorns koirapehmo, unikaverina usein ollut StudioBundis kissapehmo minkä hän on saanut meiltä 1v lahjaksi, Pipsa Possu, Prinsessa Anna, H&M ostettu merenneitopehmo ja muumihahmoista Pikku Myy. 

V leikkii paljon erilaisia roolileikkejä: prinsessaa, nukenhoitajaa, kaupanmyyjää, eläintenhoitajaa, siivouskeijua... Hänellä on joka päivä jokin hiuspanta/kruunu päässään ja sormuksia sormessa, usein myös muita koruja ja pinnejä, mekko tai hame. Meidän ihana tyylilyyli. (Kivoja pantoja/kruunuja löytyy esim Flying Tiger Copenhagenista) Hän on myös erittäin ahkera apulainen ja tehokas siivouskeiju, silloin kun sille päälle sattuu, heh. Lahjavinkkejä läheisille V:n tulevia nimppateita tai synttäreitä varten: selkään laitettavat keijun/perhosen siivet, taikasauva, hiuspantoja/kruunuja, kukkapantoja...

V tykkää myös laulaa, tanssia, soittaa soittimilla, pomppia trampalla, kiipeillä, tehdä jumpparatoja, majoja ja palapelejä. Erityisen paljon hän tykkää piirrellä, maalata, liimata tarroja ja muovailla muovailuvahalla. Lahjavinkkejä läheisille esim V:n tulevia nimppateita tai synttäreitä varten: tarroja, paljon tarroja, pieni leikkirumpu... hih! 


V ei ole talvi-ihmisiä. Hänellä on kivaa ulkona, jos ei tarvitse kovin kauaa olla. Niin lapset on erilaisia ja omanlaisiaan, kuka tykkää mistäkin ja kuka ei. On ollut  kuitenkin kiva kolata ja lapioida lunta, istua pulkan kyydissä ja vetää pikkuveikkaa pulkassa. Laskea mäkeä liukurin, rattikelkan ja pulkan kyydissä, enemmän kuitenkin äitin/isin kanssa yhdessä. Vähän myös kiipeillä lumikasoissa. Puistossa keinua ja laskea pienestä liukumäestä. Olemme yhdessä pyöritelleet lumilyhtyjä ja lumiukkoja, tehneet jääpaloja ja jäälyhtyjä. Käyneet lähimetsässä ihmettelemässä talvista maisemaa, tonttujen ja eläinten jälkiä. Kivaa, kun kevät on tullut, mutta lunta tulee olemaan varmaan vielä pitkään, heh. V odottaa kesää, että ei tarvitse pukea ulkovaatteita ja pääsee pihalla poimimaan kukkia.

V tykkää leikkiä yhdessä H:n kanssa, vaikka välillä tietenkin he myös nahistelevat eikä aina enää samat jutut kiinnosta. V tykkää leikkiä myös L:n kanssa ja leikittää tätä, niin söpöä. V tykkää kerhossa leikkiä kavereiden kanssa ja nauttii muiden lasten seurasta. Tutustuu helposti uusiin kavereihin esim puistossa. Hänestä myös serkut ovat söpöjä sekä myös meidän ystävien lapset ja silloin kun heitä näkee on kiva leikittää pienempiä ja leikkiä E-tytön kanssa. Meillä on kyllä niin kiva, ihana ja sydämellinen tyttö (vaikka osaa hän olla pippurinenkin, heh). Hänellä syntyy päivittäin kivoja leikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡