maanantai 7. maaliskuuta 2022

Tyttöjen huoneen kohokohta: DIY leikkikauppa

Talvilomalla tuli pitkästä aikaa kunnolla siivottua, järjesteltyä ja kuvailtua tyttöjen huonetta. Meidän koti on kaunis, silloin kun on siistiä, heh. Ja jokainen voi päätellä, että lapsiperheessä ei todellakaan aina ole siistiä, eikä tarvitsekaan olla. Tällä hetkellä leikkihuoneen kohokohtana on upea Pekan tekemä leikkikauppa. Aiemmin se oli muualla, vähän aikaa sitten siirsimme sen tyttöjen huoneeseen. Kätevää, kun Pekka on tuollainen monilahjakkuus, joka osaa nikkaroida vaikka ja mitä. Minulla olisi enemmänkin diyleluideoita, mutta Pekalla ei ole ylimääräistä aikaa niin paljon että ehtisi toteuttaa niitä kaikkia ja ymmärrän sen kyllä, hih. Kauppa on kaunis ja hyvintehty + se houkuttelee monenlaisiin kivoihin leikkeihin, kauppaleikin lisäksi myös esim ravintola ja teekutsuleikkeihin.


Pekka taitaa meillä nikkaroinnin ja on leikkikaupan lisäksi tehnyt aimmin myös vaaterekin, teltan rungon ja keppihevostallin. Suunnitelmissa on tehdä keppihevostallista kesällä postaus, kun se talven jälkeen kunnostetaan. Minä taas olen virkannut muutamia leluja kuten pehmoisia mustekaloja ja norsuja, uusimpana tälläiset söpöt pienet otukset, minipupun ja mininallen (ohje mininalleen löytyy täältä. Mulla tuli isommat pehmot kuin ohjeessa, kun virkkasin paksummalla langalla). Minusta on hauskaa ja ihanaa, kun lapset leikkivät minun ja Pekan tekemillä leluilla. Uskon myös, että kun he kasvavat niin arvostavat niitä erityisen paljon. Minun kalleimpia aarteitani ovat nimittäin isovanhempieni tekemät lelut (mm. papan tekemä nukkekoti ja mamman tekemä hattivattipehmo, ne ovat nyt tyttöjen leikeissä) 


Tytöt tykkäävät vaaleanpunaisesta, joten sitä heidän huoneestaan löytyy. Ripaus sieltä ripaus täältä. He rakastavat myös pehmoleluja, joten tietenkin myös niitä löytyy somisteena. Hauska välillä vaihdella mitä otuksia sängyltä löytyy. Minun suosikkejani tällä hetkellä tyttöjen pehmoista ovat Ottiilian söpöt Suomessa tehdyt hevoset, niitä ja muita käsityönä tehtyjä leluja löytyy Tampereelta Tallipihan puodista. Instagramissa @ottiilianonni on yksi mun lempparitileistä,  hyväntuulinen tili iloisine inspiroivine kuvineen. Tämä ei ole mainos tai yhteistyö, vaan vilpitön kehu. Meiltä löytyy muitakin Ottiilian pehmoja kuten karkkikeppejä, porkkanoita ja kirahvi. Niin söpöjä! Tykkään tukea suomalaisia yrityksiä ja ostaa käsityönä tehtyjä leluja. Tykkään myös tyttöjen Bundis kissapehmoista.


Tytöt tykkäsivät niin paljon ystävänpäiväksi tekemästäni marimekkosydänviiristä, että siirsimme sen heidän huoneeseensa. Se näyttää aika kivalta tuossa kerrossänkyyn kiinnitettynä. Meidän olohuoneen musta sivupöytä toimii nykyään tyttöjen huoneessa yöpöytänä, koska aiemmin poitsu halusi aina mennä sitä heiluttelemaan. Pelkäsimme, että se kaatuu, joten siirsimme sen pois olohuoneesta. Pöytä on tosiaan kevyt ja helposti liikuteltava, se on usein tyttöjen leikeissä mukana. 

Meillä säilytetään leluja ikean vanhassa stuva lelulaatikossa ja kallax hyllyssä.  Sängyn alla aykasa kokoontaittuvissa laatikoissa ja söpössä Tellkiddon kangaspussukassa. Osa leluista on tyttöjen vaatekaapeissa säilössä. Heidän huoneessaan on yksi seinä kokonaan kaapistoa. Osa leluista on säilössä muualla.

Lastenhuonetta on kiva sisustaa ja järjestellä. Vaihtelu virkistää! Täytyy myöntää, että aluksi vähän jännitin miltä iso leikkikauppa huoneessa näyttää. Turhaan jännitin. Se näyttää tosi kivalta leikkihuoneessa. Mikä tärkeintä: Tytöt tykkäävät! Heidän huoneensa pitää olla sellainen mistä he pitävät. Sopivasti virikkeitä ja rauhallisuutta ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡