tiistai 1. maaliskuuta 2022

Meidän laskiainen - Yritän keskittyä kivoihin asioihin

Laskiaisena meillä perinteisesti syödään Pekan tekemiä laskiaispullia, tietysti hillo- ja kermatäytteellä. Käymme laskemassa mäkeä ja pulkkailemme. Joko laskiaissunnuntaina, laskiaistiistaina tai molempina päivinä. Pulla on hyvää, lasten ilo ja riemu mäkeä laskiessa tuntuu hyvältä. Yritän keskittyä kivoihin asioihin, vaikka se tuntuu välillä vaikealta.


Euroopassa tapahtuu tällä hetkellä paljon pahaa, mikä surettaa, ahdistaa ja pelottaa. En halua tietoisesti siitä kauheasti puhua, koska siitä puhutaan tarpeeksi muualla mediassa. Uskon, että moni muukin kokee tilanteen ahdistavana ja epämukavana. Minun on vaikea käsitellä sitä. Minulle tällä hetkellä paras keino on olla lukematta uutisia, keskittyä lapsiin ja omaan arkeen. Se, että haluaa keskittyä elämässä kivoihin juttuihin, ei tarkoita sitä etteikö mielessä olisi muutakin. Halua vain muistuttaa siitä. 

Laskiaissunnuntai
S-kummi oli ollut meillä yökylässä. Lauantaina höpöteltiin, piirreltiin  ja katsottiin Putousta, kummi luki tytöille iltasadun. Sunnuntaina lapset katsoivat kummin kanssa leffaa, minä nukuin päikkärit. Myöhemmin ulkoilimme perheen kesken ja söimme laskiaispullia.


Laskiaistiistai
Laskiaistiistaina oli ihana aurinkoinen päivä (vaikka pulkkamäessä olikin varjoisampaa). Pelasimme lautapelejä, herkuttelimme laskiaispullilla ja kävimme laskemässä mäkeä. Oli kyllä hauskaa, vaikka vähän rankkaa myös, heh. H laski hirmuisen lujaa liukurillaan, V:n mielestä oli hauska laskea jyrkemmistä mäistä pyllymäkeä, loivemmista mäistä rattikelkalla. Myös pikkuinen L laski vähän todella loivasta mäestä omalla vauvapulkallaan. Hauskaa oli! Tietenkin välillä piti päästä myös syliin. Koko perheen yhteinen aika ja ulkoilu teki kyllä hyvää! Toivottavasti teilläkin oli kiva laskiainen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡