perjantai 4. maaliskuuta 2022

Leevi 9kk

Leevi on ollut nyt suunnilleen yhtä kauan masun ulkopuolella kuin sisäpuolella. Raskausaika meni paljon hitaammin kuin 9kk vauvan kanssa. Jännää! Odottavan aika on pitkä, niinhän sitä sanotaan, hih.


Viimeisen vauvan kohdalla sitä toivoisi ajan kulkevan hitaasti. Mutta nämä kuukaudet ovat vierineet hurjaa vauhtia. Vaikka meidän perheessä on monenlaisia vastoinkäymisiä sattunut tämän vauvavuoden aikana, olemme koko perhe nauttineet siitä niin hyvin kuin olemme pystyneet.


Poitsu saa päivän aikana monia suukkoja, haleja ja silityksiä. Me kaikki tykkäämme pitää häntä sylissä ja leikittää. Leevi tykkää huomiosta ja katsella siskojen touhuja, ryömiä heidän perässään, "höpötellä" ja kiljahdella. Hauskaa kun H välillä lukee hänelle ja näyttää samalla kirjasta kuvia. Leevi leikkii monenlaisilla leluilla, hän tykkää mm. autoista, puupalikoista ja puruleluista. On myös hauska helisyttää helistimiä, välillä ihan vain kolisuttaa leluja lattiaa vasten ja metelöidä. Hän on edelleen iloinen ja hyväntuulinen hekottelijapoika, joka on alkanut nyt isompana myös vähän jekuttelemaan, heh. Hän löytää lattialta roskia, vaikka olisin juuri imuroinut, hän yrittää änkeä hankaliin paikkoihin esim tuolien ja sohvapöydän alle, mennä ihmettelemään pistorasioita (niissä on kyllä tulpat, mutta silti)


Leevillä on suussa 6 hammasta, neljä ylhäällä, kaksi alhaalla. Hän osaa tällä hetkellä ryömiä ja istua ilman tukea. Hän harjoittelee konttaamista. Olemme jo pitkään jännittäneet milloin hän lähtee kontaten kunnnolla liikkeelle, vai lähteekö kuitenkaan. Välillä hän käsillä tavoittelee ylemmäs esim trampalle tai sohvalle. Mielenkiintoista nähdä milloin hän nousee seisomaan. Leevillä ei ole kuitenkaan mikään kiire, hän saa edetä omaan tahtiinsa. 8kk ikäisenä hän keksi oman peilikuvaansa. On hauska ryömiä eteisen peilin luo, katsella itseään ja hihkua. Niin söpöä. Pari kertaa hän on myös taputtanut!


Leevi on harjoitellut sormiruokailua 8kk eteenpäin ja se hirvittää välillä minua. Hänestä on kuitenkin kiva syödä ruokia itse, vaikka hän saa vielä paljon soseitakin. Leevi on jo aika kauan nukkunut kokonaisia öitä mikä sopii meille paremmin kuin hyvin. Tähän asti on ollut poikkeus, jos hän yöllä herää. Toivomme kovasti, että hyvät yöt jatkuisivat. Hän nukkuu kahdet päiväunet vaunuissa 2-3 tuntia kerrallaan. Kääk, hän ei enää kauaa mahdu vaunukoppaan nukkumaan. 8.5kk ikäisenä häneltä tuli ensimmäiset sanat:  isi, vauva, äiti, nam, tätä, nii, ei... innoissamme kuuntelemme hänen höpinöitä, että mitä sanoja sieltä seuraavaksi mahtaa tulla. Hauskaa! 


Leevi on niin söpö ja ihana, meille kaikille niin rakas ja tärkeä. Tyttöjen sanojen mukaan "meidän kaikkien vauva", hih. Äidin sanojen mukaan mm. meidän muru mursunen, hih. Kasva kulta, mutta älä pidä kiirettä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡