perjantai 25. maaliskuuta 2022

Meillä on pääsiäinen mielessä

Meillä on pääsiäinen jo mielessä...oikeastaan ollut jo aika pitkään. Tytöistä se lähti. He alkoivat jo helmikuussa piirtelemään pääsiäismunia. Minulla tuli mieleen monia askartelu/ompeluideoita. Aloitin kuitenkin toteuttamaan niitä vasta maaliskuun puolella. Outoa, kun pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään. Vasta huhtikuun puolessa välissä. 


Kun pääsiäiseen oli kuukausi aikaa, päätimme että, nyt on meidän mielestämme sopiva aika laittaa pääsiäiskoristeita ja aloittaa pääsiäisfiilistelyt. Keltainen väri toi kaivattua piristystä ja vaihtelua kotiimme. Kivan kevätfiiliksen. Meidän pääsiäiskotiin kuuluu keltainen väri. Sopivassa määrin. Vähän samalla tavalla kuin jouluun kuuluu punainen ja vihreä, hih.


Lapset ovat aina innoissaan koristelussa mukana ja se on heille tärkeää. On ihana nähdä se ilo, riemu ja innostus lasten kasvoilla. He valitsivat muutamia koristeita omaan huoneeseen ja auttoivat minua laittamaan osan koristeista keittiöön ja olohuoneeseen. Kukkopilleihin on hauska puhaltaa! 


Talvimukien oli aika väistyä keväisempien mukien tieltä. Pääsiäinen mielessä meidän muumihyllyyn valikoitui keltaisia ja oransseja mukeja. Tietysti myös ihanat Molly Toys peltiset muumimunat mitkä Pekka on muutama vuosi sitten löytänyt minulle huutonetistä. Muumihyllystä tuli mielestäni todella kiva! 


Tytöt ovat ehtineet jo maalata muutamia Mignonmunia. Piirrellä tipuja ja pääsiäismunia. H keksi hauskan pääsiäisaskarteluidean pupun ja tipun tyhjistä vessapaperirullista, ohje siihen löytyy täältä. Minä taas ompelin pupun, kissan ja tipun, niistä juttua enemmän täällä. Pääsiäiseen on vielä sen verran kauan aikaa, että varmasti innostumme vielä jotain muutakin askartelemaan. Jos sinustakin olisi kiva aloittaa pääsiäisaskartelut ja kaipaat niihin ideoita, niin täältä löytyy kooste meidän tekemistä pääsiäisaskarteluista. 


Me tykkäämme juhlia monenlaisia juhlia, aika isostikin. Pääsiäinen on yksi niistä. Se tuo kivaa vaihtelua arkeen, onhan juhliminen aina hauskaa ja spessua, hih. Juhlista, koristeluista ja perinteistä jää varmasti lapsillemme kivoja lapsuusmuistoja.


Meiltä löytyy mm.  Aarikan pääsiäiskoristeita, Muumipeltimunia, kukkopillejä ja suloisia Villeroy Boch posliinipupuja. Myös omatekemiä koristeita kuten laminoiduista Marimekon serveteistä tehty viiri ja roikkuvat koristeet pajunoksiin. DIY marimekkokoristeista löytyy oma postaus täältä.


Harmittaa kun pääsiäiseen keskittyviä lastenlauluja ja lastenohjelmia tuntuu löytyvän aika vähän. Olisi kiva fiilistellä niiden avulla pääsiäistä samalla tavalla miten fiilistelemme halloweenia ja joulua. 


Ennen pääsiäistä saatan jossain vaiheessa ommella lisää pääsiäisaiheisia otuksia. Aiomme lasten kanssa koristella virpomisvitsoja. Ottaa kivoja pääsiäisaiheisia kuvia. Maalata lisää munia ja askarrella. Hassuttelemme, tytöistä on kiva pitää pupunkorvia tai noidanhattuja päässä. Lähetämme läheisille pääsiäistervehdykset! Sellaista. Tietenkin myös herkuttelemme suklaamunilla, hih. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡