torstai 31. maaliskuuta 2022

Maaliskuun kivoimpia juttuja

Huh mikä maaliskuu, helppoa ei ole ollut. Oli flunssaa, TMD kipuja, huonosti nukuttuja öitä, hammaslääkäri- ja fyssarikäyntejä ja koettiinpa meidän perheessä myös ensimmäistä kertaa yrjötauti. Sellaista. Haluan kuitenkin elämässä keskittyä kivoihin asioihin, niitäkin tässä kuussa tapahtui. Oli mm. kiva nähdä ystäviä ja sukulaisia, blogini täytti 6 vuotta ja teimme kivoja pääsiäisaskarteluita, innostuin tekemään huopakankaasta pieniä pehmoja ja kukkia. Mutta mitkä olivat niitä maaliskuun kivoimpia juttuja?


Aurinko ja valoisuus
Maaliskuu on tuntunut jo niin keväältä auringon ja valoisuuden takia, vaikka meidän pihalla on lunta edelleenkin todella paljon. Ihana valo piristää ja auttaa jaksamaan paremmin. Toisaalta, nyt kaikki lika näkyy herkemmin, tuleepahan siivottua useammin, heh. 


Leevi 9kk
Kuun alussa meidän murusesta tuli 9kk ikäinen. Hän on edelleen vauhdikas ja hyväntuulinen hekottelija poika, joka on jo melko pitkään nukkunut kokonaisia öitä (toivottavasti hyvät yöt jatkuvat). Hän ryömii ja istuu ilman tukea ja opetteli 9kk ikäisenä konttaamaan. Harjoittelee seisomista tukea vasten ja vähän sormiruokailee. Maaliskuun aikana hän oppi taputtamaan ja kuulimme pari uutta sanaakin, mamma ja kakka. 9kk vauvan kanssa on mennyt paljon nopeammin kuin raskausaika. Kasva kulta, mutta älä pidä kiirettä. 


Talviloma
Maaliskuun alkupuolella meidän talviloma tuli päätökseen. Meillä oli kiva talviloma, vaikka minulla oli muutamana päivänä TMD:stä johtuen tavallista kovempaa kipua. Kävimme meidän kummipojan synttärijuhlissa. S-kummi oli meillä yökylässä. Vietimme laskiaista, söimme pullaa ja kävimme pulkkamäessä. Pekka vei tytöt Tykkimäki Actionparkiin. Loman aikana pelasimme lautapelejä, pleikkaria ja katselimme elokuvia, piirtelimme, kävimme saunassa ja kylvyssä, Pekka teki  hampurilaisia + muita herkullisia ruokia. Siivosimme kodinhoitohuoneen ja tyttöjen huoneen. Täyttelin vauvakirjoja. Kävin suolla kävelemässä ystäväni kanssa ja näimme joutsenia. Lapset olivat loman aikana leikkimässä mummilla ja ukilla sekä mammalla ja papalla. Kävimme ostoksilla Veturissa, tytöt tuhlasivat joululahjaksi saatuja lahjakortteja, he tekivät kivoja ostoksia. Otimme pienen irtioton ja lopetimme loman yöpymällä Hotelli Vaakunassa, se oli lapsista kiva yllätys.


Pääsiäiskoristeet
Muumihyllyyn tuli vaihdettua keväisempää ilmettä. Kun pääsiäiseen oli kuukausi aikaa, päätimme silloin, että on meidän mielestämme sopiva aika laittaa pääsiäiskoristeita ja aloittaa pääsiäisfiilistelyt. Keltainen väri toi kaivattua piristystä ja vaihtelua kotiimme. Kivan kevätfiiliksen. Meidän pääsiäiskotiin kuuluu keltainen väri. Sopivassa määrin. Outoa, kun pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään. Vasta huhtikuun puolessa välissä.


Purenta kuntoon
Kävin hammaslääkärissä korjaamassa purentaani. Tammikuussa juurihoidettuhammas oli jäänytkin liian korkeaksi. Nyt syöminen ja puhuminen on helpompaa. Toivon, että tämä edistäisi toipumistani tämän akuutin TMD kiputilanteen yli. Se onkin kestänyt jo yli 10 viikkoa. Onneksi eteenpäin mennään. 


Vielä on päässyt leikkikimään lumileikkejä
Jos saisin valita, niin minun puolestani kaikki lumet voisivat jo sulaa pois. Mutta onhan se hauskaa, kun lapset ovat päässeet vielä leikkimään lumileikkejä, kiipeilemään lumikasoissa ja laskemaanmäkeä. 


Syntymäpäivä
Täytin 31 vuotta. Parina edellisenä vuotena syntymäpäivänäni on ollut kaikista tiukimmat K-rajoitukset päällä, nyt pääsi kutsumaan läheisiä kylään. Pekka teki vaikka mitä herkkuja, mm tämän söpön muumikakun. Kiitos kaikista ihanista onnitteluista ja muistamisista. Alunperin olin ajatellut vielä vähän isomminkin juhlia, mutta TMD kiputilanne on syönyt voimia. Kaksi päivää ennen juhlia olin vielä sitä mieltä, että synttärijuhlat täytyy perua, en kykene, en jaksa. Onneksi en perunut. Synttärijuhla toi minulle paljon iloa. Erityisen kivaa oli, kun näimme lasten pientä ihanaa serkkutyttöä. Sain upeita kukkakimppuja synttärilahjaksi. Kiitos myös muista ihanista lahjoista. Kukista on paljon iloa! Nautin todella paljon kukkien kuvaamisesta ja ne tekevät kodistamme kauniimman. 


Kevään merkkejä
Kyllä se kunnon kevät sieltä on tulossa, vaikka ei aina siltä tunnu. Keväänmerkkejä on ollut ilmassa, asfaltti näkyy, aurinko jo vähän lämmittää ja olemme puhaltaneet saippuakuplia. Se on hauskaa puuhaa! Odotan niin paljon lumien sulamista, oikeasti lämpimiä kevätpäiviä, sitä kun tiet lakaistaan ja luonto alkaa heräilemään. 


Tässä alla linkit kaikkiin maaliskuun postauksiin. Hauskaa, että vielä kuuden blogivuoden jälkeenkin olen aktiivinen. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta postaus/postauksia ilmestyy blogiin joka viikko. 
TMD - Purentaelimistön kipu- ja toimintahäiriö (10 viikkoa kipua, tietoa TMD:sta ja kuulumisia)

Maaliskuun kivoimpia juttuja 

Huhtikuulta toivon, että pysyisimme terveinä, lämpimiä päiviä ja että TMD takapakkeja ei enää tulisi. Odotamme kovasti pääsiäistä, meillä on siihen liittyen monia perinteitä. Kivaa, kun kesä tulee koko ajan lähemmäs. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡