tiistai 15. maaliskuuta 2022

Meidän talvi

Talvi on vaihtunut kevääksi, mutta meidän piha on vielä ihan lumen peitossa. Ajattelin, että tässä vaiheessa on vielä hauska muistella meidän talvea. Mitä kaikkea puuhastelimme? 
Tänä talvena lunta tuli hirmuisesti! En muista että meidän pihalla olisi aiemmin ollut näin paljon lunta. Huhhuh. Kolaamista riitti. Metsä oli usein kaunis, luminen ja taianomainen. Pyörittelimme lumiukkoja ja lumilyhtyjä. Teimme jäälyhtyjä koristeeksi ja jääkuutioita leikkeihin. Kävimme pulkkamäessä, tytöt laskivat liukureilla, rattikelkalla, pulkalla ja pyllymäkeä. Myös pikkuinen L laski loivaa mäkeä omalla vauvapulkallaan niin leveä hymy kasvoillaan. H oli innokas myös kiipeilemään lumikasoissa, hiihtämään ja luistelemaan. V ei kauheasti talvella ulkona viihdy, tänä talvena kuitenkin enemmän kuin aiempina vuosina. Hänen mielestään oli kiva koko perheen kanssa käydä pulkkamäessä, lapioida lunta ja käydä lähimetsässä etsimässä tontun ja eläinten jälkiä. 


Tästäkin talvesta jäi monia ihania kuvia muistoksi. Olen niin iloinen siitä, että tuli luminen talvi ja valkea joulu. Oli ihana nähdä lasten ilo ja riemu. Nauttia itsekin lumesta ja ihastella talvista maisemaa. Tuli tehtyä retkiä metsään, puistoihin, Kalalammen luontopolulle ja Haminan joulutorille. Hauskaa! 

Talvella oli kivaa, mutta kevät, aurinko ja valoisuus ovat olleet enemmän kuin tervetulleita. Odotan lumien sulamista, pihatöitä, vihreyttä, vehreyttä, luonnon puhkeamista kukkaan. Lämpöä, että ei tarvitse pukeutua niin paksuihin vaatteisiin. Sitä ensimmäistä päivää, kun saan vedettyä sandaalit jalkaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡