keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kahdeksas kerhopäivä

Tänään oli meidän kahdeksas kerhopäivämme. Hurjaa miten nopeasti talvi meni ja nyt ollaan kovaa vauhtia menossa kesää kohti. Meillä onkin tänä keväänä enää yksi kerhopäivä jäljellä ja se onkin poikkeuksellisesti vasta kuukauden päästä. Oma kerhopaikkamme ei toimi kesällä, mutta kerhoikävää voi helpottaa käymällä kesäkerhossa, jos siltä tuntuu. Tänään meillä olikin hyvin erityinen kerhopäivä, sillä isi oli meidän mukana kerhoilemassa. Pekka meni töihin vasta iltavuoroon, joten hän ehti tulla meidän mukaamme. Pekka on kyllä niin ihana, maailman paras isi. Ennen raskasta työpäivää hän halusi herätä aikaisin ja tulla kanssamme kerhoon. 


Helmi kysyi minulta aamulla "mamma hakee, kerhoon täältä" ja olikin hassua kun emme menneet kerhoon emmekä lähteneet kerhosta mamman (äitini) kyydillä, niin kuin aina on ollut tapana. Jännitettiin Pekan kanssa minkälainen tämä muutos on, mitä Helmi tuumaa siitä, että Pekka onkin mukana. Riehuuko Helmi kerhossa, malttaako hän leikkiä ja askarrella ja hakeeko hän isin huomiota, miten tässä käy? Lähdimme kerhoon kuitenkin hyvällä fiiliksellä. Helmistä oli alkuksi hassua kun isi oli mukana, mutta Helmi tietysti piti siitä. Helmi huolehti, että isi on mukana ja isi näkee mitä Helmi tekee. Kerhoon tultuamme menimme heti käsienpesun jälkeen askartelemaan, Helmi halusi tietysti istua isin sylissä. Tänään olikin vuorossa kyyhkysen leikkaaminen ja koristelu. Valinnanvaraa oli ja Helmi sai valita minkä värisen linnun tekee ja nappasi käteensä sinisen kyyhkyn. Sitten Helmi valitsi eri värisiä silkkipaperin palasia, rytistimme ja liimasimme niitä yhdessä. Lopuksi Helmi valitsi itselleen tummansinisen puukynän ja piirti kyyhkyselle silmän ja sulkia, hih. Helmi malttoi hienosti askarrella ja kyyhkysestä tulikin todella kaunis!Sitten oli tietysti leikkien vuoro, Helmi halusi lähteä katsomaan minkälaisia leluja ja kavereita on leikkihuoneessa. Helmi vähän aikaa ihmetteli ja katseli. Ensimmäiseksi piti päästä onkimaan ja Helmi suuntasikin kalapalapelin luokse, tarkoituksena on ongella onkia kalat pois ja laittaa ne sitten takaisin oikeille paikoilleen. Sitten menimme leikkimään junaradalla. Helmi lasketti pojan kanssa junia "liukumäestä" ja tunnelista. Hui miten kovaa ne menivätkin. Yllätyin siitä, miten kauan Helmi jaksoi niillä junilla leikkiä. Sitten korjattiin junat pois ja mentiin Duploja katsomaan ja poika tulikin Helmin kaveriksi. Yhdessä he katsoivat ja tutkivat erilaisia eläimiä. Lähdimme toiseen huoneeseen katsomaan mitä sieltä löytyy ja Helmiä kiinnostikin kotileikki. Helmi meni tyttöjen kanssa tutkimaan keittötä, uunia, mikroa, pesukonetta ja ruoka-aineksia. Helmi tarjosi minulle ruokaa, samoin isille ja vieressä olevan tytön äidille. Helmi malttoi leikkiä siinä kauan aikaa, vaikka muut lapset katosivatkin jossain vaiheessa ympäriltä. Sitten olikin yhteisleikkien aika!


Helmi jo aavistikin mitä tapahtuu. Hän otti isiä ja minua kädestä kiinni ja menimme piiriin. Oli niin hellyyttävää kun yksi pieni tyttö halusi ottaa Pekkaa kädestä kiinni, hih. Leikimme ensimmäiseksi "piiri pieni pyörii..." ja Helmi lauloi ja leikki hienosti mukana. Eikä hän yhtään "temppuillut", eikä yrittänyt lähteä karkuun. Seuraavaksi leikimme "tule ystäväksi näin...". Helmistä se oli kiva laulu ja Helmiä niin hymyilytti, lopuksi vielä leikimme yhden laululeikin. Olin niin ylpeä Helmistä, hän malttoi hienosti ja osallistui itse kaikkiin leikkeihin, hienoa!Oli hartaushetken vuoro. Jäimme reunaan istumaan, ettei Helmi sitten osu keneenkään vahingossa, koska hänellä on ollut tapana joskus heittäytyä tai kieppua sylissä. Kävimme istumaan ja kuuntelemaan laulua. Helmi, kaikki lapset ja aikuiset saivat soittaa kirjonkelloa eli triangelia, se on lasten kohokohta. Jokainen tuntee itsensä tärkeäksi kun saa osallistua. Kuuntelimme tarinan Nooan arkista ja kirjassa näkyikin monenlaisia kivoja eläimiä. Lauloimme ja rukoilimme. Helmi jaksoi todella hienosti istua ja kuunnella. 


Meistä oli niin ihanaa, että isi oli meidän mukana kehossa, minusta oli niin kiva kun Pekkakin viihtyi ja tietysti osallistui kaikkeen mitä siellä leikittiin ja tehtiin. Pekan läsnäololla oli Helmiin niin hyvä vaikutus, sillä Helmi jaksoi keskittyä leikkeihin todella hienosti. Minunkin oli helpomi olla kun ei tarvinut koko ajan vaihtaa ja siivota (Helmin kanssa) leikkejä. Hän ei temppuillut yhteisleikeissä eikä hartaushetkessä. Otamme Pekan mielellämme kerhoon joskus toistekin! Heipatettiin kaverit ja sitten olikin aika kaupan kautta lähteä kotiin päin. Ostimme kaupasta perinteiset kerhojätskit ja suuntasimme kotiin herkuttelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡