maanantai 17. huhtikuuta 2017

Meidän pääsiäinen

Tänä vuonna pääsiäinen oli todella raskas. En pystynyt toivottamaan kenellekään hyvää pääsiäistä, minusta ei tuntunut yhtään hyvältä. Tiedän kuitenkin sen, että elämän on jatkuttava, vaikka se vaikeaa onkin. Tämän surun keskellä on hyvä, että meillä on ollut vähän jotain tekemistä.

Helmi sai pääsiäisenä Pekan isovanhemmilta lahjaksi hienon keltaisen kukkopillin. Helmi tuli siitä niin iloiseksi. Nyt meillä on kaksi kukkopilliä, vihreä, Pekan oma ja keltainen, Helmin oma. Ja pitihän Helmin testata molemmat kukkopillit, minkälainen ääni niistä kuuluu. Ihanaa, kun Helmi iloitsee kaikista saamistaan tavaroista ja mielestäni osaa arvostaa niitä, niin hyvin kuin vain kaksivuotias osaa.Perjantaina olimme syömässä Pekan kotona, Helmin mummilla ja ukilla. Helmistä oli hauska leikkiä koirien kanssa, välillä hän halasi niitä ja antoi niille pusuja. Helmi silitti Maisaa ja Nelliä ja sanoi "aaaai-aaaai" . Helmi meni koirien majaan köllöttelemään, välillä hän meni pomppimaan sängylle ja sitten tutki leluja. Oli mukava nähdä sukulaisia ja olla yhdessä. Kun olimme syöneet ja kahvitelleet niin Helmi jäi mummille ja ukille leikkimään. Me lähdimme Pekan kanssa kotiin viettämään vuosipäiväämme.

Sunnuntaina pääsiäiskukko kävi pääsiäispupun kanssa meillä. Helmi sai paljon suklaamunia, heti herättyään hän halusi ensimmäiseksi napata kulhosta erottuvan pinkin Hello Kitty-munan. Köllöteltiin sängyssä, syötiin suklaata ja sitten menimme aamupalalle. Pekka leipoi herkullisen mutakakun, jonka otimme mukaan mökille.


Sunnuntaina minun vanhempani, Helmin mamma ja pappa olivat valmistaneet pääsiäisaterian mökillä. Suuntasimme siis sinne. Oli mukavaa kun mökille tuli pääsiäistä viettämään myös veljeni, Helmin kummi-eno ja kälyni, Helmin M-tätsy. Mukana menossa oli myös yksi heidän ihanista koiristaan, joka oli yhdessä Helmin kanssa päivän piristys. Helmistä oli hurjan hauskaa heittää Rozzo-koiralle keppiä, pappa auttoi vähän ja saikin heitettyä keppejä todella pitkälle. Helmiä nauratti kun Rozzo juoksi hakemaan niitä ja tuli välillä antamaan Helmille suukkoja. Kyllä Helmin iloinen nauru sai hymyn kaikkien huulille.
Helmi leikki mökillä monenlaisia leikkejä. Välillä hän halusi mennä yläkertaan ja tietysti kaikkien piti vuoron perään käydä siellä hänen kanssaan. Helmi leikki M-tätsyn kanssa nukkekodilla ja maatilalla. Helmi pelasi mamman kanssa shakkia ja paini papan kanssa. Välillä eno tuli meidän kanssa ulos heittämään Rozzolle lelua. Pääsiäiskukko oli käynyt munimassa suklaamunia ja Helmin täytyi mamman kanssa etsiä munat. Ne löytyivätkin makuuhuoneesta, minun vanhoista tossukoistani, jotka mammanmamma (minun mamma) oli tehnyt minulle, kun olin ollut lapsi. Syötiin ja herkuteltiin. Sitten oli aika lähteä kotiinpäin, että Pekka ehti illalla katsoa Formulat. Myöhemmin kävimme vielä leikkimässä Ella-kissan kanssa, täytimme sille ruokakupin ja vaihdoimme vedet. Helmi huhuili Ellaa: "Ejjaa tuje tänne yömään". Silittelin ja rapsuttelin Ellaa, sitten lähdimme kotiin iltatoimille.Lauantaina kävimme mammanmammalla, vielä viimeisen kerran. Olimme kotosalla, rennosti, katsoimme telkkua ja pelasimme lautapelejä. Samoin tänään maanantaina meillä on ollut rento päivä. Kävimme kaupassa ja minä olen kirjoitellut blogia. Huomenna koittaa taas paluu arkeen, kun Pekka menee neljän päivän vapaiden jälkeen takaisin töihin. Onneksi saan ystäväni meille huomenna kylään, niin minun ei tarvitse olla yksin. Tänä vuonna, vaikka pääsiäinen oli melko myöhään, niin oli todella kylmä keli. Tässä jo kovasti odotellaan kunnon kevättä ja lämpimiä päiviä.Toivon sitä, että saisin nukuttua vähän enemmän, niin tätä kaikkea jaksaisi paremmin. Haluan kuitenkin yrittää löytää jokaisesta päivästä jotain hyvää, ikävistä tunteista huolimatta. Onneksi Helmi tuo iloa elämäämme ja pitää minut liikkeessä. Kaikesta surusta huolimatta, meillä oli pääsiäisenä myös mukavia hetkiä ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡