maanantai 24. huhtikuuta 2017

Lapsimessut 2017

Lapsimessut 2017 oli mahtava kokemus! Olen niin iloinen ja kiitollinen siitä, että minut valittiin messubloggaajaksi ja pääsin näin osaksi tätä kivaa tapahtumaa. Tämä oli hauska viikonloppu kotiäidille, huikea tilaisuus bloggaajalle. Viihdyimme koko perhe messuilla, tein ihania ostoksia ja sain mahdollisuuden päästä tekemään yhteistyötä yritysten kanssa, mahtavaa! Helmillä oli hauskoja leikkejä ja paljon kivaa tekemistä. Meillä oli todella onnistunut ja kiva reissu. Tässä postauksessa kerron teille mitä kaikkea teimme Lapsimessuilla, mikä Helmiä kiinnosti ja miten reissumme sujui.Lähdimme Lapsimessuille perjantaina räntäsateen saattelemana. Ajokeli ei ollut mitä parhain, mutta fiilis oli hyvä. Odotin innolla sitä mitä kaikkea pääsemme kokemaan kevään hauskimmassa tapahtumassa. Pääsimme perille ja tunsin miten minua alkoi jännittämään. Tilanne oli minulle ihan uusi ja tuli jotenkin sellainen olo että en tiennyt mistä aloittaa ja mitä tehdä. Kun sain koottua itseni niin kaikki meni todella hyvin. Tein kivoja ostoksia, oli mukava nähdä kasvotusten yrittäjiä ja päästä juttelemaan heidän kanssaan. Olen niin iloinen, kiitollinen ja otettu siitä, että Breden Kids ja Kiddex haluavat tehdä yhteistyötä kanssani. Myöhemmin kirjoittelen heidän ihanista tuotteistaan. Lapsimessuilla oli kiva seurata Helmiä, miten hän iloitsi kivoista leikkipaikoista, oli utelias tutkimaan leluja ja miten hauskaa Helmistä oli nähdä muita lapsia ja seurata ihmisvilinää.
Nämä jutut olivat Helmin suosikkeja Lapsimessuilla:

Muumitalot

Vaikka Helmi oli iloinen ja tyytyväinen monenlaisiin juttuihin Lapsimessuilla, niin kyllä silti eräs juttu oli ylitse muiden: Muumitalot. Messuilla oli paljon ihania Muumi-aiheisia osastoja ja kivoja Muumin kuvia, joita Helmi ihasteli. Helmin mielestä parasta oli hauskat Muumitalot, joita löytyi Muumimaailman ja Tacticin osastoilta. Fazer Xylimaxin osastolta löytyi ihana Muumi-teltta, joka Helmin mielestä oli Muumitalon näköinen.  Muumitalot olivat upeita ja tietysti Helmin piti päästä kurkistamaan miltä ne näyttävät sisältä päin. Helmi oli innoissaan, hyppi ja tutki Muumitaloja. Hän kurkisti ikkunasta, kuistilta tai ovelta ja huusi "hei äiti, hei isi" ja "Helmi leikkii täällä Muumitalossa". Muumimaailman osastolla oli myös säkkituoleja, joihin oli kiva hyppiä ja välillä niiden päällä oli kiva köllötellä. Kaunis ilmapallopuu oli kivan näköinen ja sen lisäksi ihasteltiin myös isoa kuvaa Muumi-hahmoista. Helmistä oli hauska kertoa ketä kuvassa näkyy ja välillä minun piti kertoa hänelle hahmoista. Olemme kesällä menossa Muumimaailmaan ja Helmi on varmasti superiloinen nähdessään sitten "oikean", ison Muumitalon sekä tietysti ihania Muumeja.Kiddex:n leikkipaikka / PlanToys:n lelut

Kiddex:n osastolla oli kiva PlanToys leikkipaikka, jonka Helmi näki jo kaukaa. Lelut olivat Helmille tuttuja, sillä olimme käyneet ihastelemassa niitä maaliskuussa Kiddex:n luona. Ihanat puulelut kiinnostivat muitakin lapsia ja oli kiva, että Helmillä oli leikkikavereita ympärillään. Helmi leikki monenlaisilla leluilla, mutta tällä kertaa eniten Helmiä kiinnosti erilaiset musiikkilelut mm. rumpu, rumpusetti-ksylofoni ja haitari lisäksi Helmi lasketti autoja autorataa pitkin ja tutki puumajalelua ja nosturia. Mukavaa, että sekä äiti että tytär tykkäävät näistä kivoista ja turvallisista puuleluista.


Bobles & Duplo seikkailualue

Lapsimessuilla oli kiva seikkailualue, jossa pääsi leikkimään ihanilla Bobleseilla, jotka ovat tulleet Helmille jo kotona tutuiksi. Niitä on kiva pinota päällekkäin, kiivetä niiden päälle, vierittää niitä ja hyppiä niiden yli ja vaikka mitä! Meno oli vauhdikasta, mukavaa, että messuilla oli kiva leikkipaikka, jossa pääsi purkamaan energiaa ja leikkimään turvallisesti. Helmistä oli hauska kävellä polkua pitkin, jossa piti kulkea erilaisten Boblesien yli, matkan varrella oli pari telttaakin, joiden läpi oli kiva syöksyä. Bobles donitseista oli rakennettu isoja torneja, joiden välistä pääsi puikkelehtimaan. Helmi ihastelikin niitä ja totesi "vau, korkee".Seikkailualueella oli myös kivoja Lego-altaita ja -kasoja, jotka olivat täynnä palikoita. Helmistä oli hauska tutkia värikkäitä palikoita ja välillä hän ihasteli Legoista tehtyjä hienoja patsaita. Ehkä kaikista kivoin Lego-juttu oli iso kuorma-auto, jonka ohjaamoon pääsi. Helmistä oli kiva kääntää rattia ja vaihtaa vaihdetta. Helmi istui Lego-auton penkillä ja kikatteli yhdessä muiden lasten kanssa.

Erilaiset liukumäet

Lapsimessuilla oli erilaisia liukumäkiä, jotka kiinnostivat Helmiä. Helmi on jo kauan aikaa tykännyt laskea mäkeä ja bongaa ne aina heti ensimmäiseksi leikkipuistoissa tai leikkipaikoilla. Jo pian messuille tultaessa eteemme sattui Valion Onni osastolla oleva liukumäki, jonne piti päästä laskemaan. Helmi laski mäkeä monta kertaa kunnes taas jatkettiin matkaa. Tacticin osastolla oli kiva Muumi-liukumäki, jonka Helmi huomasi ja pitihän se heti testata. Mäenlasku oli kivaa, vauhdikasta ja hurjaa. Juuri sellaista mistä Helmi pitää.


Satuhahmot

Lapsimessuilla oli monenlaisia satuhahmoja, joita näimme Vekarat-lavalla, osastoilla ja käytävillä käyskentelemässä. Tietysti Helmin lemppareita olivat Muumipeikko, Nipsu ja Myy, jotka tapasimme Muumimaailman osastolla. Messujen aikana näimme myös Maija Mehiläisen, Ville Viikingin, Hain, Hello Kittyn, Hauen ja Lohikäärmeen.


Esitykset

Helmin mielestä kivoin ohjelmanumero oli Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn esittämä laulu-tanssiesitys: Pelko pois Nipsu, nyt juhlitaan, jota seurasimme Vekarat-lavan vieressä. Pääsimme aika lähelle hahmoja, Helmi oli innoissaan ja jaksoi hienosti seurata esitystä. Lopuksi kun hahmot lähtivät lavalta niin ne kulkivat ohitsemme, sitten ne vielä vilkuttivat ja Helmi sanoi "hei hei muumit" ja vilkutti heille takaisin.


Myös lavalla nähdyt Ruffle Armyn tekemät jättisaippuakuplat kiinnostivat Helmiä ja niitä oli kiva ihastella. Olimme lavan vieressä kun osa pienemmistä saippuakuplista tuli meitä kohti ja Helmistä oli kiva poksauttaa niitä. Siirryimme lavan eteen katsomaan saippuakuplataidetta ja fiilistelemään isoja kuplia musiikin soidessa.
Model Expo pienoismallit

Model Expo kiinnosti Helmiä todella paljon, enemmän kuin mitä olimme Pekan kanssa ajatelleet. Ensimmäiseksi eteemme sattui upea pieni kaupunki, jossa kulki monenlaisia junia, raitiovaunu ja bussi. Helmi ihasteli junia ja olisi halunnut päästä vielä lähemmäs tutkimaan niitä. Nappasin Helmin syliini ja näin Helmi pääsi vähän paremmin näkemään tuon upean pienoismallin ja mielenkiintoiset liikkuvat kulkuneuvot. Seuraavaksi suuntasimme katsomaan allasta, jossa oli liikkuvia laivoja ja veneitä. Ne kiinnostivat Helmiä ja isin kanssa yhdessä he ihastelivat niitä. Katsoimme myös kauniita nukkekoteja, hienoja robotteja, Lego-kaupunkia ja erilaisia autoratoja. Hurjaa miten nopeasti pienet autot kiitivät ratoja pitkin, se oli Helmin mielestä hurjan hauskaa. Kumpi oli autoratojen suhteen innokkaampi isi vai tytär? Hih.


Messuilla oli paljon muitakin kivoja juttuja lapsille, mutta nämä olivat sellaisia mitkä Helmiä kiinnostivat ja mistä Helmi piti eniten. Helmiä olisi varmasti kiinnostanut myös Pajulahden leikkipaikka, mutta siellä oli niin paljon porukkaa ettemme oikein mahtuneet sinne tai Helmiä olisi pitänyt olla koko ajan rajoittamassa ja kieltämässä eikä leikkiminen silloin olisi ollut kivaa. Myös Eläinystäväni tapahtuma olisi ollut Helmin mieleen, mutta olen niin allerginen eläimille, että emme sen takia voineet mennä sinne.
Olen niin ylpeä Helmistä, miten reippaasti hän jaksoi messuilla, hän otti hienosti kaverit huomioon ja miten hauskaa hänellä oli! Kyllä se tuo hymyn huulille, kun Helmi on onnellinen ja hän kokee uusia kivoja juttuja. Tosiaan niin kuin jo aiemmin mainitsin niin meillä kaikilla oli hauskaa messuilla, myös Pekalla. Hänen mielestään Lapsimessuilla parasta oli se, että meillä oli perheenä yhdessä kivaa tekemistä ja oli mukava päästä näkemään erilaisia tuotteita livenä. Myös Model Expo oli mielenkiintoinen tapahtuma. Ja pitihän meidän ennen kotiin lähtöä napata mukaan vielä metrilakuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡