maanantai 16. joulukuuta 2019

Helpot ja edulliset diy joululahjat

Itsetehdyt joululahjat on ihania. Niihin lahjan antaja käyttää aikaa ja hän tekee ne suurella sydämellä. Lahjat ovat uniikkeja ja juuri lahjan saajalle tehtyjä, kauniita ja merkityksellisiä. Lahjojen tekeminen on hauskaa puuhaa, samalla siinä säästää rahaa ja se voi olla ekologisempaakin. Tässä muutamia kivoja ja helppoja vinkkejä siitä mitä itse tehtyjä lahjoja voisi tänä jouluna antaa.


Sytykesipsit
Monien kotoa tai mökiltä löytyy takka. Sytykesipseillä saa tehtyä takan sytyttämisestä kauniin hetken, hih. Aika hauskaa! Sytykesipsit on helppo tehdä, tarvitset vanulappuja, servettejä sekä kynttilöitä/kynttilänjämiä. Aseta vanulappujen päälle sopivan kokoiset servetinpalat, sulata kynttilät teräsastiassa esim vesihauteessa,  dippaa vanulaput kynttilämassassa pihtien avulla ja laita ne sitten leivinpaperille jähmettymään. Valmista, tadaa! 


Paperitähti
Paperitähti on perinteinen joulukoriste, mutta mielestäni tähtikoristetta voi pitää esillä vaikka ympäri vuoden, esim hyllyllä. Me taittelimme kartongista pieniä tähtiä, koska ne on söpöjä ja helppo kotona sijoittaa mihin vain. Hauskaa, että itse tekemällä tähdestä saa tehtyä minkä värisen haluaa. Paperitähden saa helpoiten tehtyä ja taiteltua katsomalla ohjevideoita youtubesta. Itse käytin tähän tähden muotoista mallia, piirsin tähden kartonkiin, leikkasin, sitten taitoin kaikki kulmat vastakkain ja sakaroiden päät vastakkain. Lopuksi maalasin tähdet glitterillä.


Suklaata
Kukapa ei herkuista tykkäisi, hih. Tässä vaihtoehtoja on rajattomasti. Sulata suklaata tai valkosuklaata, varo ettei suklaa pala. Kaada sulatettu suklaa leivinpaperille ja ripottele suklaan päälle esim lahjan saajan lemppari karkkeja, keksejä, mysliä, pähkinöitä, poppareita, kuivattuja hedelmiä tai marjoja.. Lopuksi kaada vähän suklaata täytteiden päälle, halutessasi voit ripotella edellä mainittuja juttuja  vielä vähän suklaan päällekin, odota että suklaa jähmettyy. Lohko suklaa paloiksi tai leikkaa levyiksi ja paketoi haluamallasi tavalla.


Tuunattu tulitikkurasia
Liimaa tulitikkurasian päälle sopivan kokoinen pala esimerkiksi kaunista lahjapaperia. Muista, että älä liimaa paperia tulitikkurasian raapaisupuoliskolle, hih. Mielestäni kynttilöistä ja kauniista tulitikkurasiasta saa aika kivan jouluisen paketin.


Piparikuusi
Paista erikokoisia tähtimuotilla tehtyjä pipareita. Kokoa ne torniksi niin, että liimaat piparit päällekkäin sokerikuorrutteella. Lopuksi liimaa sulatetulla sokerilla latvaan pieni tähti. Piparikuusen voi koristella haluamallaan tavalla, esim ripottelemalla sen päälle tomusokeria. (Jos haluat koristella esim sokerikuorrutteella, muista koristella piparit ennen kuin kokoat kuusen)


Kranssi
Kranssi on kaunis ja näyttävä lahja, saattaa vaatia aikaa, mutta sen tekeminen ei ole vaikeaa. Minä tein ensimmäisen kranssini Rosariumin havukranssikurssilla ja olen kotona innostunut tekemään havukoristeen, se on kivaa puuhaa. Kranssiin voi käyttää esim. havuja, oksia, heiniä, käpyjä, ja kukkia. Tarpeita kranssin tekoon löytyy esim. kukkakaupasta, osa tarpeista voi löytyä myös luonnosta. Täytyy muistaa jokamiehenoikeudet. Esimerkiksi puista ei saa mennä mitään repimään. Oman pihan tarpeita voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Tee nippuja, mitkä kiinnität kranssin runkoon ohuella rautalangalla, osan koristeista voi liimata tai solmia kranssiin.


Tässä muutamia helppoja ja edullisia vinkkejä itsetehtyihin lahjoihin. Lahjojen ei välttämättä tarvitse olla kaupasta ostettuja, uusia, hienoja ja kalliita ollakseen erityisiä. Ajatus on tärkeintä ja itsetehdyissä lahjoissa on tunnearvoa, sellaista mitä ei voi rahassa mitata. Inspiroivaa joulunaikaa 

2 kommenttia:

  1. Ihania ideoita! Itse luotan aina itsetehtyyn juuri sen takia, että se on ainutlaatuinen lahja saajalleen, mutta ei myöskään maksa maltaita ;) Mukavaa joulunodotusta sinne teille �� -Henriikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuuulla :) Kiitos <3 Totta! Samoin sinne!!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡